Ο Χένρι Κάβιλ βγάζει την κάπα του "Superman"

Παρελθόν από το υπερηρωικό franchise της DC αποτελεί ο ηθοποιός, «θύμα» των σαρωτικών αλλαγών που έχουν επέλθει στο στούντιο.

man_of_steel_henry_cavill

Οι σαρωτικές αλλαγές στο στρατόπεδο της DC συνεχίζονται. Από τη στιγμή που ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του κινηματογραφικού στούντιο Γουόλτερ Χαμάντα αντικαταστάθηκε από το λαοφιλές δίδυμο των Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν, οι δύο άντρες κάνουν ριζικές παρεμβάσεις στο υλικό της εταιρίας.

Έτσι, λίγες μέρες αφού η Πάτι Τζένκινς διαμαρτυρήθηκε μέσω Twitter για τη διακοπή των εργασιών πάνω στην τρίτη ταινία "Wonder Woman", κάτι που μένει να φανεί εάν ισχύει τελικά, μια νέα είδηση ήρθε να ταράξει τα "υπερηρωικά" νερά. Με μια ανακοίνωσή του στο Instagram, ο Χένρι Κάβιλ, ο ηθοποιός που ταυτίστηκε με τη μοντέρνα κινηματογραφική εκδοχή του Superman, μοιραστήκε πως δεν πρόκειται να ενσαρκώσει ξανά τον "άνθρωπο από ατσάλι".

Ο Κάβιλ μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Όπως όλα δείχνουν, τελικά δεν πρόκειται να επιστρέψω ως Superman. Αφού τον περασμένο Οκτώβριο το στούντιο ζήτησε να ανακοινώσω την επάνοδό μου, προτού γίνουν οι νέες προσλήψεις, εν τέλει αυτά τα νέα δεν είναι τα καλύτερα, αλλά έτσι είναι η ζωή. Η αλλαγή της φρουράς είναι κάτι που συμβαίνει. Το σέβομαι αυτό. Ο Τζέιμς και ο Πίτερ έχουν ένα σύμπαν να χτίσουν".

Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν αδικείται ο Κάβιλ από αυτήν την εξέλιξη, η οποία βέβαια δεν τον θέτει απαραίτητα εξολοκλήρου εκτός DC, είναι μάλλον θεμιτοί. Οι Γκαν-Σάφραν καλούνται να ανανεώσουν εκ βαθέων το κινηματογραφικό σύμπαν ενός στούντιο το οποίο έχει χάσει την ταυτότητά του εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, παρόλο που στην post-credit σκηνή του "Black Adam" είχε εμφανιστεί ο Κάβιλ με τη στολή του Superman, ενδεχομένως να είναι προς το καλύτερο πως ο άτρωτος υπερήρωας πρόκειται να αλλάξει ρότα.

Εξάλλου, οι Γκαν-Σάφραν έχουν ήδη στα σκαριά κάτι ολοκαίνουριο γύρω από τον Superman. Όπως γράφεται στην Αμερική, οι δυο τους έχουν εμπνευστεί μια φρέσκια εκδοχή του υπερήρωα, η οποία αφορά τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ως ο δημοσιογράφος Κλαρκ Κεντ στη Μητρόπολη. Όταν, δηλαδή, σμιλεύεται ο πυρήνας του χαρακτήρα του και γνωρίζει ανθρώπους κομβικούς για τη ζωή του, όπως η Λόις Λέιν. Να σημειώσουμε εδώ πως όλα τα παραπάνω δε θέτουν σε κίνδυνο το επίσης "σουπερμανικό" πρότζεκτ των Τζ. Τζ. Έιμπραμς και Τα-Νέχισι Κόουτς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.