Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 26/1 (updated)

Τα υποβλητικά arthouse φιλμ θα έχουν προσεχώς τον πρώτο λόγο στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Χώρα του Θεού1 «Η Χώρα του Θεού»

Update: Αναβάλλεται η κυκλοφορία της ταινίας "Επίδοξοι Κληρονόμοι".

Τα υποβλητικά arthouse φιλμ θα έχουν προσεχώς τον πρώτο λόγο στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Χώρα του Θεού

Επικό σινεφίλ δράμα στη Σκανδιναβία του 19ου αιώνα. Ένας νεαρός Δανός ιερέας ταξιδεύει σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ισλανδίας (μέρος τότε της Δανίας) με στόχο να χτίσει μια εκκλησία, αλλά και να απαθανατίσει φωτογραφικά τους κατοίκους της για πρώτη φορά. Ωστόσο, όσο προχωράει μέσα στο δύσβατο, αφιλόξενο τοπίο, τόσο απομακρύνεται από τον σκοπό του, την αποστολή του και τις βεβαιότητες που ως τότε ακολουθούσε.

Joyland

Βραβεία σε Κάνες και Νύχτες Πρεμιέρας για ένα πακιστανικό queer δράμα. Καθώς η ευτυχισμένη αλλά πατριαρχική οικογένεια Ράνα λαχταρά τη γέννηση ενός αγοριού, ο νεότερος από τους άνδρες της φαμίλιας πιάνει δουλειά σε ένα ερωτικό χοροθέατρο και καταλήγει να ερωτεύεται μια δυναμική και φιλόδοξη τρανς στάρλετ. Η απαγορευμένη ιστορία αγάπης τους φωτίζει σιγά σιγά την επιθυμία ολόκληρης της οικογένειας για σεξουαλική επανάσταση. Queer Χρυσός Φοίνικας στο φεστιβάλ των Καννών, βραβείο σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας, επίσημη πρόταση του Πακιστάν στα Όσκαρ 2023.

Νοσταλγία

Η επίσημη πρόταση της Ιταλίας στα Όσκαρ. Μετά από 40 χρόνια απουσίας, ο Φελίτσε επιστρέφει στην πατρίδα του, τη Νάπολι, όντας ένας εξ ολοκλήρου αλλαγμένος άντρας. Καθώς επιχειρεί να ανακαλύψει από την αρχή την πόλη, οι αναμνήσεις από το παρελθόν τρώνε τα σωθικά του και σύντομα θα επανέλθουν οδυνηρά στη ζωή του.

Εκτός Ελέγχου

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ σε αεροπλανικές περιπέτειες. Ένας πιλότος θα βρεθεί στη δίνη μιας εμπόλεμης ζώνης όταν εξαιτίας μιας καταιγίδας θα κάνει αναγκαστική προσγείωση στο επιβατηγό αεροσκάφος του.

Μπελ: Ο Δράκος και η Πριγκίπισσα

Anime με φόντο τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Στον ψηφιακό κόσμο του "U", ένα ντροπαλό κορίτσι και ένας μυστηριώδης Δράκος αναπτύσσουν έναν δεσμό, ο οποίος γεννά μια περιπέτεια που αγγίζει ακόμα και τις πραγματικές ζωές τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.