O Νίκολας Κέιτζ στο ρόλο του Δράκουλα επειδή, γιατί όχι;

Πρώτο trailer για το Renfield του Κρις ΜακΚέι και ήδη αναρωτιόμαστε τι άλλο θα δουν τα μάτια μας, όταν κυκλοφορήσει η ταινία.

Δράκουλας

O Νίκολας Κέιτζ και ο Νίκολας Χουλτ φέτος έρχονται αντιμέτωποι στο Renfield και συνθέτουν ένα από τα πιο εκρηκτικά κινηματογραφικά δίδυμα του 2023 για λογαριασμό του Κρις ΜακΚέι. O 58χρονος Κέιτζ μεταμορφώνεται σε έναν απόλυτα τοξικό Κόμη Δράκουλα και ο Χουλτ (The Menu) είναι ο θλιμμένος βοηθός του. Το πρώτο trailer έφτασε και το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον.

Ένα θρίλερ με βιτριολικό χιούμορ

Η ταινία μπορεί να φαίνεται τρομακτική με τον αιμοβόρο Δράκουλα να φέρει αιχμηρά δόντια, μεγάλα νύχια και δέρμα με ουλές, ωστόσο όπως αναφέρει ο ίδιος ο οσκαρικός ηθοποιός στο Variety τα φαινόμενα απατούν: "Όταν κατάλαβα που ήθελε να πάει ο Κρις ΜακΚέι με την ταινία, τότε συνειδητοποίησα ότι θα έχει μια κωμική, pop art συμπεριφορά. Έτσι σκέφτηκα ότι αυτός θα είναι ένας pop art Δράκουλας. Ο Γουόρχολ έκανε έναν υπέροχο Δράκουλα. Σε αυτή την ταινία υπάρχει αυτή η φλέβα του Γουόρχολ."

Σε σκηνοθεσία του Κρις ΜακΚέι (The Tomorrow War) και βασισμένο σε μια ιστορία του δημιουργού του The Walking Dead, Ρόμπερτ Κέρκμαν, το Renfield φέρνει τον Κέιτζ πίσω στον κόσμο του κόμη Δράκουλα για πρώτη φορά από τότε που πρωταγωνίστησε στο cult-horror classic Vampire's Kiss του 1988. Η επερχόμενη ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν η Awkwafina ως ερωτική φιγούρα και ο Μπεν Σουότζ ως μαφιόζος ονόματι "Teddy Lobo", είναι φανερό πως θα είναι ξεκαρδιστική. 

Τα αστεία, άλλωστε, οφείλονται στο σενάριο που έγραψε ο σεναριογράφος του Rick & Morty, Ράιαν Ρίντλεϊ. "Είναι καταπληκτικό", δήλωσε ο Κέιτζ στο Variety για το ρόλο του Δράκουλα. "Αυτό που το κάνει πολύ διασκεδαστικό είναι ότι είναι κωμωδία. Και όταν πετυχαίνεις αυτόν τον τόνο σωστά - κωμωδία και τρόμος - όπως το American Werewolf in London, είναι μια έκρηξη. Θα πρέπει να είναι μια διάνα. Αλλά αυτό είναι που ψάχνω, κάτι καινούργιο να φέρω στον χαρακτήρα, αλλά και αυτόν τον τέλειο τόνο κωμωδίας και τρόμου".

Ο Renfield κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Απριλίου 2023.

Πηγή: Esquire.com.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.