Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 12/1

Η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν και τέσσερις ακόμα πρεμιέρες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

to_xrysafi_tou_rinou «Το Χρυσάφι του Ρήνου»

Η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν και τέσσερις ακόμα πρεμιέρες προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Το Χρυσάφι του Ρήνου

Ο Φατίχ Ακίν εμπνέεται από τη ζωή ενός ράπερ. Όπως και στο "Χρυσό Γάντι" (2019), ο αγαπημένος του κοινού σκηνοθέτης εμπνέεται από την αληθινή ζωή, αυτήν τη φορά όμως με περισσότερη αισιοδοξία, ακολουθώντας τη μυθιστορηματική πορεία ζωής του Γκιβάρ Χατζαμπί. Ενός Κούρδου του Ιράν ο οποίος θα μεγαλώσει στη Γερμανία, θα μπλεχτεί με διακίνηση ναρκωτικών και προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά, θα οργανώσει μια πετυχημένη ληστεία χρυσού και όταν συλληφθεί θα γίνει ο διάσημος... ράπερ Χατάρ, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία με σουξέ που ηχογράφησε μέσα στη φυλακή!

Ο Όρκος του Παμφίρ

Ουκρανικό δράμα με μεταφυσικές ανησυχίες. Ύστερα από πολύμηνη απουσία, ένας άντρας επιστρέφει στη γεννέτειρά του για να συναντηθεί ξανά με την οικογένειά του. Η άφιξή του, όμως, συνοδεύεται από πολλαπλές αναταράξεις. Ο έφηβος γιος του βάζει φωτιά στην εκκλησία του χωριού και τότε εκείνος, για να πληρώσει τα έξοδα της πυρκαγιάς, αναγκάζεται να καταφύγει στην παρανομία και έτσι να μπει σε επικίνδυνες περιπέτειες.

O Βίκινγκ και το Μαγικό Σπαθί

Επική animated περιπέτεια. Ο Βικ ονειρεύεται να σαλπάρει με τον πατέρα του σε μέρη μακριά από τις σκανδιναβικές ακτές. Αλλά εκείνος δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι ο γιος του έχει τα προσόντα να γίνει ένας τρανός και αληθινός Βίκινγκ. Όλα αλλάζουν όταν ο πατέρας του αρπάζει ένα μυστηριώδης σπαθί από τον μεγαλύτερο εχθρό του. Ο Βικ ξαφνικά βρίσκεται να ζει την περιπέτεια της ζωής του.

Το Πάθος

Ίνγκμαρ Μπέργκμαν από το 1969. Ένας πρόσφατα διαζευγμένος άντρας συναντά μια συναισθηματικά καταρρακωμένη χήρα και συνάπτουν ερωτική σχέση. Με τους σταθερούς πρωταγωνιστές του Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν, Μπίμπι Άντερσον και Μαξ βον Σίντοφ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.