Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 5/1

Η νέα χρονιά ξεκινά με ένα οσκαρικό φαβορί και μια αριστουργηματική επανέκδοση στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

the_whale

Η νέα χρονιά ξεκινά με ένα οσκαρικό φαβορί και μια αριστουργηματική επανέκδοση στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Φάλαινα

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι σκηνοθετεί το μεγάλο οσκαρικό φαβορί Μπρένταν Φρέιζερ. Σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του, ο Φρέιζερ υποδύεται ένα μοναχικό παχύσαρκο άντρα, ο οποίος βιοπορίζεται όντας εξ αποστάσεως καθηγητής λογοτεχνίας. Το ενοχικό παρελθόν του, όμως, μαζί με ορισμένα συνταρακτικά νέα, τον ωθούν να επανενωθεί με την αποξενωμένη κόρη του. Ωστόσο, η τελευταία απόπειρά του για συγχώρεση συνοδεύεται από μια σειρά οδυνηρών εμποδίων.

Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο

Ριμέικ του "Κυρίου Όβε" με τον Τομ Χανκς. Μπεστ σέλερ που αγαπήθηκε ευρέως, το βιβλίο "Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Οβ" του Φρέντρικ Μπάκμαν αφού πέρασε ήδη μία φορά επιτυχημένα στο σινεμά με τη διασκευή "Ο Κύριος Όβε", τώρα ετοιμάζεται για τη χολιγουντιανή βερσιόν του. Ο οσκαρικός Τομ Χανκς πρωταγωνιστεί στην ταινία "Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο" (Μαρκ Φόρστερ), κρατώντας το ρόλο ενός μοναχικού, ιδιότροπου και σχολαστικού άντρα, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει την απώλεια της γυναίκας του. Διατηρεί μια πειθαρχημένη ρουτίνα, η οποία διαταράσσεται όταν μετακομίζει δίπλα του μια θορυβώδης οικογένεια. Τότε, όμως, ο κύριος Όττο θα έρθει κοντά με την έγκυο μητέρα της φαμίλιας, η οποία θα τον οδηγήσει σε ένα συγκινητικό μονοπάτι αυτογνωσίας.

Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη

Ο Γκάι Ρίτσι δεν αποχωρίζεται τον Τζέισον Στέιθαμ. Ο υπερ-κατάσκοπος Όρσον Φόρτιουν πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση μιας νέας θανατηφόρας τεχνολογίας από τον εκατομμυριούχο Μπρόκερ Γκρεγκ Σάιμοντς. Αναγκασμένος να συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους μυστικούς πράκτορες, ο Φόρτιουν και η ομάδα του στρατολογούν τον μεγαλύτερο χολιγουντιανό σταρ Ντάνι Φραντσέσκο για να τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο.

M3GAN

Μια κούκλα τεχνητής νοημοσύνης αποδεικνύεται... τρομακτικά παιχνιδιάρα. Η M3GAN μπορεί να μοιάζει με μια συνηθισμένη κούκλα, αλλά δεν είναι φτιαχμένη μόνο για παιχίδι. Έχει προγραμματιστεί για να είναι ο καλύτερος σύντροφος ενός παιδιού και ο μεγαλύτερος σύμμαχος ενός γονιού. Για το σχεδιασμό της ευθύνεται μια ευφυής κατασκευάστρια, η οποία δωρίζει τη M3GAN στην ανιψιά της. Όταν, όμως, η κούκλα αρχίζει να παίρνει ανησυχητικές πρωτοβουλίες, ενώ παράλληλα μια εταιρία επιθυμεί διακαώς να τη λανσάρει στην αγορά, τα πράγματα παίρνουν αιματηρή τροπή.

Ο Σύντροφος Βολκονόγκοφ Απέδρασε

Ρώσικο δραματικό πολιτικό θρίλερ. Ο καπετάνιος Φίοντορ Βολκονόγκοφ, ένα σεβάσμιο και πειθήνιο όργανο του νόμου της Σοβιετικής Ένωσης, γίνεται μάρτυρας κάποιων ύποπτων ανακρίσεων από τις οποίες περνούν οι συνάδελφοί του. Καθώς νιώθει πως η σειρά του πλησιάζει, δραπετεύει και σύντομα τρέπεται σε φυγή, κυνηγημένος από τους πρώην συναδέλφους του. Ευάλωτος και απελπισμένος, συνειδητοποιεί τι έχει κάνει και ότι μια κάποια εξιλέωση είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει. Όμως ο χρόνος τελειώνει και ο κλοιός του ανθρωποκυνηγητού κλείνει ασφυκτικά.

Μάρμαντιουκ

Animation με τον διάσημο γερμανικό μολοσσό. Ένας θρυλικός εκπαιδευτής σκύλων πιστεύει πως μπορεί να μεταμορφώσει τον Μάρμαντιουκ από ένα απείθαρχο, μα αξιολάτρευτο γερμανικό μολοσσό στον επόμενο νικητή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκύλων.

Αναπαράσταση

Το αριστούργημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε επανέκδοση. Έπειτα από χρόνια στη Γερμανία, ένας άντρας επιστρέφει στη γενέτειρά του, ένα χωριό της Ηπείρου. Λίγες ημέρες αργότερα η γυναίκα του και ο εραστής της θα τον δολοφονήσουν και θα τον θάψουν στον κήπο, όμως οι συγχωριανοί θα τους υποπτευτούν και θα καλέσουν την αστυνομία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.