Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία

3

Χωρίς να χάνει την παραμυθένια, άκρως διασκεδαστική παιδικότητά του, ο Γάτος Σπιρουνάτος επιστρέφει με… υπαρξιακές ανησυχίες, σκοτεινές διαθέσεις και σινεφίλ χιούμορ.

Papoutsomenos_gatos_h_teleftaia_epithimia

Περνώντας στη μεγάλη οθόνη ως χαρακτήρας του "Σρεκ", ο Παπουτσωμένος Γάτος του Σαρλ Περό έγινε Σπιρουνάτος και γρήγορα απέκτησε το δικό του περιπετειώδες animation. Γνωστός ξανά ως Παπουτσωμένος, συνεχίζει να γλεντά, να φλερτάρει και να ξιφομαχεί, μέχρι που ανακαλύπτει έντρομος πως έχει σπαταλήσει οκτώ από τις εννιά ζωές του. Ο Θάνατος, με… σάρκα και οστά, τον ακολουθεί πλέον από κοντά και εκείνος ξεκινάει απελπισμένος ένα επικό ταξίδι για να βρει τη μυθική Τελευταία Επιθυμία και να αποκαταστήσει τις εννέα ζωές του. Ο ανταγωνισμός είναι αδυσώπητος, αλλά θα έχει πολύτιμη βοήθεια από τη σέξι κλέφτρα Κίτι Ελαφροπατούσα και τον πιστό, καλόκαρδο σκύλο Πέρο.

Το σίκουελ του γοητευτικού αιλουροειδούς με το λατίνικο ταπεραμέντο και τη φωνή του Αντόνιο Μπαντέρας εντυπωσιάζει γιατί πριν απ’ όλα διατηρεί σχεδόν ατόφια την παραμυθένια και περιπετειώδη παιδικότητά του. Κυρίως όμως γιατί τη διανθίζει με… υπαρξιακές ανησυχίες, σκοτεινές διαθέσεις και σινεφίλ χιούμορ, συνδυάζοντας το διασκεδαστικό θέαμα με ενήλικα, πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη και με ελληνικούς υπότιτλους.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: TULIP

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Παπουτσωμένος Γάτος: Η Τελευταία Επιθυμία

Puss in Boots: The Last Wish
3
  • Animation
  • 2022
  • Διάρκεια: 100 '
  • Τζόελ Κρόφορντ

Ο ατρόμητος Παπουτσωμένος Γάτος ανακαλύπτει ότι έχει σπαταλήσει οκτώ από τις ζωές του. Ο Θάνατος, με… σάρκα και οστά, τον ακολουθεί πλέον από κοντά, κι εκείνος ξεκινάει έντρομος ένα επικό ταξίδι για να βρει τη μυθική Τελευταία Επιθυμία και να αποκαταστήσει τις εννέα ζωές του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.