Ο Κίλιαν Μέρφι φτιάχνει την ατομική βόμβα στο τρέιλερ του "Oppenheimer"

Τα διακυβεύματα είναι τεράστια στην πρώτη ματιά της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας τους Κρίστοφερ Νόλαν.

oppenheimer_trailer

Όλο το βάρος του κόσμου πέφτει στους ώμους του Κίλιαν Μέρφι στο παρθενικό τρέιλερ του "Oppenheimer", ενός ακόμη έπους που έρχεται δια χειρός Κρίστοφερ Νόλαν.

Στην πρώτη δυνατή γεύση από την ταινία, ο πρωταγωνιστής του τηλεοπτικού "Peaky Blinders" έρχεται αντιμέτωπος με το δέος και την αγωνία της κατασκευής μιας ατομικής βόμβας, καθώς γνωρίζει πως η ανθρωπότητα δεν έχει ιδέα με τι πρόκειται να έρθει αντιμέτωπη.

oppenheimer_poster_detail

Από τη μεριά του ο Νόλαν επιστρέφει κινηματογραφικά στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου πέντε χρόνια μετά τη "Δουνκέρκη" (2017), αντλώντας έμπνευση από το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" (Κάι Μπερντ & Μάρτιν Τζ. Σέργουιν) που αφορά το δημιουργό της ατομικής βόμβας. Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, στην ταινία προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων δολαρίων, κατάφεραν να αναπαραστήσουν τη δοκιμή "Τρίνιτι", όπου εξερράγη η πρώτη ατομική βόμβα, δίχως να χρησιμοποιηθούν ειδικά εφέ. Έπειτα, στο cast του "Oppenheimer" εκτός από το Μέρφι εμφανίζονται ακόμα, μεταξύ άλλων, οι Έμιλι Μπλαντ, Ματ Ντέιμον, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Φλόρενς Πιού, Ράμι Μάλεκ και Μπένι Σάφντι.

Το "Oppenheimer" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Ιουλίου 2023, την ίδια ημέρα με τον έτερο πολυσυζητημένο τίτλο για το προσεχές έτος, δηλαδή το "Barbie" της Γκρέτα Γκέργουιγκ, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα "μνημειώδες" teaser.

Δείτε το τρέιλερ του "Oppenheimer":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.