Το Ethnofest τιμά τον Βέρνερ Χέρτζογκ με προβολές στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Η σειρά κινηματογραφικών προβολών Film Club συνεχίζεται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Ethnofest.

Lektionen in Finsternis

Μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, το Film Club, αναπτύσσεται σε ξεχωριστά "επεισόδια" τα οποία επιμελούνται διαφορετικά ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Ινστιτούτο Γκαίτε σποραδικά από τον Ιούλιο του 2022, προβάλλονται ταινίες από την πλούσια Ταινιοθήκη του Γκαίτε μαζί με ταινίες που προτείνονται από τους συνεργάτες του Film Club.

To τρίτο επεισόδιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Γκέτε, με την επιμέλεια του Ethnofest Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου.

Με αφορμή τα 80ά γενέθλια του Βέρνερ Χέρτζογκ, που γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1942 στο Μόναχο, θα προβληθεί η ταινία "Lektionen in Finsternis (Μαθήματα στο σκοτάδι)" στις 8/12 (8 μ.μ.).  

Λίγο πριν από το τέλος του Δεύτερου Πολέμου του Κόλπου, τα ιρακινά στρατεύματα έβαλαν φωτιά σε πετρελαιοπηγές καθώς υποχωρούσαν από το Κουβέιτ. Ο Χέρτζογκ και ο εικονολήπτης του προσπαθούν να αποτυπώσουν το ακατανόητο, την αποκάλυψη, με κινηματογραφικά μέσα, και να δείξουν τι έχει απομείνει πίσω.  

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας "Sans soleil (Χωρίς ήλιο)" του Chris Marker. Μία σκέψη σε εικόνες για διάφορες χώρες, από την Ισλανδία ως την Γουινέα-Μπισάου, περνώντας από την Ιαπωνία. Γράμματα ενός free-lance εικονολήπτη διαβάζονται από μια άγνωστη γυναίκα. Δύο χώρες του έχουν τραβήξει ιδιαιτέρως την προσοχή: η σύγχρονη Ιαπωνία και η Γουινέα-Μπισάου, μετά την αποτυχημένη της επανάσταση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.