Τα "Μήλα" του Χρήστου Νίκου γίνονται αμερικάνικη σειρά

Ο Έλληνας σκηνοθέτης μάλιστα θα βρίσκεται στη σκηνοθεσία ενώ η στενή συνεργάτιδά του Κέιτ Μπλάνσετ υπογράφει την παραγωγή.

Η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου είναι η ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ

Μια ακόμα σημαντική κίνηση στη διεθνή καριέρα του κάνει ο σκηνοθέτης Χρήστος Νίκου, του οποίου το ντεμπούτο "Μήλα" αγοράστηκε για να μεταφερθεί ως σειρά στην αμερικανική τηλεόραση.

Ο Νίκου θα είναι ξανά ο σκηνοθέτης, με τη σεναριακή διασκευή να αναλαμβάνουν ο γνωστός από τις ταινίες του Γουές Άντερσον ηθοποιός Τζέισον Σουόρτσμαν μαζί με τον Ίαν Ριντ, το συγγραφέα του μυθιστορήματος "I'm Thinking of Ending Things" που μετέτρεψε σε ταινία ο Τσάρλι Κάουφμαν για λογαριασμό του Netflix. Οι Σουόρτσμαν - Ριντ θα έχουν επίσης ρόλο εκτελεστικών παραγωγών, ενώ συνολικά την παραγωγή αναλαμβάνει η σταθερή συνεργάτρια του Νίκου και διπλά οσκαρική Κέιτ Μπλάνσετ.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές προς το παρόν. Η υπόθεση της ταινίας, πάντως, τοποθετούνταν κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας που προκαλεί ξαφνική αμνησία. Ένα από τα θύματα είναι ο Άρης (Άρης Σερβετάλης), ο οποίος ακολουθεί ένα πρόγραμμα ανάρρωσης που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μη "αναγνωρισμένους" ασθενείς να δημιουργήσουν νέες ταυτότητες. Στην κριτική του "α", ο Χρήστος Μήτσης έγραφε: "Weird ιδέα πάνω στη μνήμη και την "προγραμματισμένη" πραγματικότητα, την οποία ο πρωτοεμφανιζόμενος Νίκου χειρίζεται συγκροτημένα, με ευφάνταστες σφήνες κι έξυπνα ευρήματα".

Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα, ο Νίκου ετοιμάζει τη δεύτερη ταινία του με τίτλο "Fingernails" και πρωταγωνιστές τους ανερχόμενους σταρ Ριζ Άχμεντ και Τζέσι Μπάκλι. Η επόμενη παραγωγή του Έλληνα σκηνοθέτη θα είναι ένα ρομαντικό sci-fi που αφορά μια γυναίκα, την Άννα, η οποία βρίσκεται σε μια μακροχρόνια σχέση η οποία αντιμετωπίζει τριγμούς. Η ηρωίδα τότε, αποφασίζει να αναλάβει δράση πιάνοντας δουλειά σε ένα μυστήριο ινστιτούτο σχεδιασμένο να διεγείρει και να δοκιμάζει την αγάπη μεταξύ ερωτευμένων πλην αγανακτισμένων ζευγαριών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.