Οι ταινίες και τα εισιτήρια για το 5ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Ανακαλύψτε τους τίτλους της διοργάνωσης η οποία «άνοιξε» την προπώλησή της.

oink «Oink»

Λιγότερος από ένας μήνας απομένει για την έναρξη του 5ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (14-20/11) και έτσι, η διοργάνωση ανακοινώνει την έναρξη της προπώλησης των εισιτηρίων για τις προβολές της. Θυμίζουμε πως το φεστιβάλ διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τους κινηματογράφους Κηφισιά Cinemax και Δαναός, ενώ εδώ θα βρείτε τα highlights του προγράμματος.

Ανακαλύψτε παρακάτω τις 11 μεγάλου μήκους ταινίες του φεστιβάλ:

- Πώς Έμαθα να Πετάω (How I Learned To Fly, 2022)
Η ιστορία της 12χρονης Σοφίας έρχεται σαν καλοκαιρινή καρτ ποστάλ από τις δαλματικές ακτές. Μέσα από σέλφι, σεκάνς ονείρων, CGI έντομα και άλλα τρικ που αφηγούνται την υπερκινητική καθημερινότητα της εφηβείας, παρακολουθούμε τη Σοφία να ζει το καλοκαίρι των ονείρων της και να ανακαλύπτει το ιστορικό παρελθόν των Βαλκανίων.

- Μιρονάκια (Mironins, 2022)
Mπορούν άραγε τρεις σταγόνες που ζωντανεύουν μέσα από ένα πίνακα του Μιρό να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργικότητας;

"Πώς Έμαθα να Πετάω"

- Το Μονοπάτι (The Path, 2022)
Γαλλία του 1940, ο 12χρονος Ρολφ και η Νούρια - δύο φίλοι από διαφορετικούς κόσμους - δημιουργούν έναν αξέχαστο δεσμό σε μια συγκινητική ιστορία με φόντο μια από τις σκοτεινότερες περιόδους της Ευρώπης.

- Η Βασίλισσα της Κωμωδίας (Comedy Queen, 2022)
Η 13χρονη Σάσα πιο πολύ από όλα, θέλει να κάνει τον κόσμο να γελάει και ιδιαιτέρως τον μπαμπά της… Μια ταινία για την αναζήτηση της ταυτότητας και τη διαδρομή από το τούνελ της λύπης προς το φως της συμφιλίωσης μαζί της.

mironins
"Μιρονάκια"

- Η Καρδιά μιας Πεταλούδας (A Butterfly's Heart, 2021)
Ένα αγόρι, ένα μεγάλο πουλόβερ, ένα πολύ μεγάλο μυστικό, μια παχιά πανοπλία και το θάρρος που ξεπηδά μέσα από μια καινούργια φιλία. Μια πρωτότυπη ματιά στο θέμα του bullying και της θεραπευτικής επίδρασης που έχει η αληθινή φιλία.

- Far.Go.Bots (2022)
Μια αληθινή ιστορία για την κατάρριψη των στερεοτύπων και την αξία της μόρφωσης. 
Ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη Ρομά ομάδα ρομποτικής που κατάφερε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να αλλάξει τις ζωές των μελών της για πάντα.

captain_nova
"Κάπτεν Νόβα"

- Κάπτεν Νόβα (Captain Nova, 2021)
2050 - Πλανήτης Γη - Ένας ξηρός Τόπος. Η γενναία πιλότος Κάπτεν Νόβα θα ταξιδέψει πίσω στον χρόνο.  Θα ανατρέψει το παρελθόν; Θα σώσει τον μελλοντικό κόσμο από την περιβαλλοντική καταστροφή;  Μια έκκληση για την προστασία του περιβάλλοντος.  Χολιγουντιανές προδιαγραφές, εντυπωσιακά εφέ σε μια ταινία για όλη την οικογένεια που κόβει την ανάσα!

- Όινκ το Γουρουνάκι (Oink, 2022)
Ένα ξεκάθαρο διατροφικό μήνυμα μέσα από την ιστορία της  9χρονης Μπαμπς που μισεί το κρέας και λατρεύει τις καλοκαιρινές διακοπές! Ανατροπές, σκανταλιές, ευτράπελα, γέλια και αγωνία σε μια  απολαυστική ταινία stop motion κινουμένων σχεδίων που άνοιξε φέτος τη νεανική ενότητα Generation Kplus του Φεστιβάλ Βερολίνου.

rookies
"Πρωτάρηδες"

- Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων (Yuku and the Flower of the Himalayas, 2022)
Μια μαγική εμπειρία που συνδυάζει την κινηματογραφική προβολή με ζωντανή performance από τη Νάντια Κοντογεώργη. Ένα ταξίδι στην ψηλότερη κορυφή της Γης μέσα από μια διαδρομή γεμάτη μουσική, τραγούδια και υπέροχες φιλίες.

- Πρωτάρηδες (Rookies, 2022)
Μπορεί το χιπ χοπ να σώσει ζωές; Στην καρδιά του Παρισιού, ένα λύκειο αναλαμβάνει μια τολμηρή αποστολή: να σπάσει την αλυσίδα της σχολικής αποτυχίας παιδιών από εργατικές γειτονιές μέσω του χιπ χοπ. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη μοναδική για τα γαλλικά χρονικά εμπειρία, στην οποία ο χορός γίνεται εκπαιδευτικός άξονας που βοηθά τους μαθητές να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βιώσουν τα οφέλη της συμπερίληψης και να δουν τη σχολική εκπαίδευση με θετικό μάτι.

- Olga (2021)
Η έφηβη Όλγκα από την Ουκρανία, ζει εξόριστη στην Ελβετία όπου προετοιμάζεται για το επόμενο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Όταν ξεσπά η λαϊκή επανάσταση Euromaidan στο Κίεβο και κινδυνεύουν αγαπημένα της πρόσωπα, η Όλγκα θα συγκρουστεί ανάμεσα στην προσωπική φιλοδοξία και το καθήκον για την πατρίδα.

comedy_queen
"Comedy Queen"

Τα εργαστήρια του φεστιβάλ

Τα εργαστήρια του 5ου Παιδικού & Εφηβικού Φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου της Αθήνας θα υλοποιηθούν στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και για τη συμμετοχή απαιτείται προκράτηση. Το πρόγραμμα αναλυτικά:

●    Cinemini on Tour | Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 4-6 ετών. 
●    Κινούμενα Μιρονάκια | Εργαστήριο animation για παιδιά 7-9 ετών από τις Χριστίνα Ντεπιάν και Ιωάννα Γιακουμάτου.
●    Ζωγραφίζοντας τον Κήπο της Σούζι | Εισαγωγή στην τεχνική animation με ζωγραφική σε γυαλί για παιδιά 8-12 ετών από την Λούτσιε Σούνκοβα.  Σε συνεργασία µε το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας.
●    Aπό τις Λέξεις στην Εικόνα | Εργαστήριo ανάπτυξης σεναρίου για παιδιά 9-12 ετών από την Παιδαγωγική ομάδα απ'Ουσία & Anemon.
●    Μα γιατί μιλάμε τόσο για την ισότητα; | Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για εφήβους 13+ από το Women on top σε συνεργασία με το British Council. 
●    Πώς να θέσεις υγιή όρια στο παιδί σου | Εργαστήριο για γονείς παιδιών 0-6 ετών από το Project Parenting.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.