Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι γράφουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους «Elevator Alone» της Αναστασίας Παπαδοπούλου.

Elevator alone

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Φέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους "Elevator Alone" της Αναστασίας Παπαδοπούλου.  

Κάθε χρόνο, ο πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των δημιουργών –νεότερων και όχι μόνο– για την κινηματογραφική μουσική και ακόμη περισσότερο για τις ταινίες animation, που αφήνουν ένα ευρύ πεδίο ελευθερίας, φαντασίας και συνθετικής δημιουργίας. 

Bασικός στόχος του Animegaron είναι η μετατροπή του σε ένα μέσο προβολής ταλαντούχων συνθετών μουσικής για την εικόνα, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν όχι μόνο με το κοινό, αλλά και με στελέχη από τον χώρο του θεάματος και του ακροάματος. Έτσι, στη διαδικτυακή μετάδοση της τελικής φάσης του Διαγωνισμού, προσκαλούνται, εκτός από το ευρύ κοινό, τηλεοπτικοί και κινηματογραφικοί παραγωγοί, σκηνοθέτες και κριτικοί. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δημιουργηθεί από πέρυσι μια μόνιμη πλατφόρμα στο site του Μεγάρου, στην οποία θα είναι διαθέσιμα τα 25 σάουντρακ της φετινής διοργάνωσης, με βάση την αξιολόγηση και τη βαθμολογία της επιτροπής. Στην κριτική επιτροπή, συμμετέχουν η Idra Kayne (μουσικός), ο Σέργιος Κοτσόβουλος (σκηνοθέτης-σκηνογράφος), ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος (συνθέτης, καλλιτεχνική επιμέλεια και προγραμματισμός της σειράς Γέφυρες), η Έλλη Παπακωνσταντίνου (σκηνοθέτης) και ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης (visual artist, αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου). 

Η ταινία μικρού μήκους της Αναστασίας Παπαδοπούλου, επενδυμένη μουσικά από τις 10 καλύτερες συνθέσεις που θα επιλέξει η επιτροπή, θα παρουσιαστεί στα social media του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την ημέρα της διαδικτυακής μετάδοσης των αποτελεσμάτων (24 Φεβρουαρίου 2023). Από αυτούς τους 10 διαγωνιζόμενους που θα έχει επιλέξει η κριτική επιτροπή, θα αναδειχθούν οι τρεις νικητές του Animegaron, οι οποίοι θα λάβουν χρηματικά βραβεία και θα υποστηριχτούν από ευρύ πλαίσιο δράσεων προβολής. Επίσης, τα soundtracks των 25 διακριθέντων του Διαγωνισμού θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και το κανάλι του Μεγάρου στο YouΤube. 

Δείτε την ταινία, βρείτε το έντυπο συμμετοχής και τους όρους του διαγωνισμού εδώΗ μουσική θα πρέπει να είναι ενσωματωμένη στη ταινία ενώ η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2022 (5 μ.μ ώρα Ελλάδος)

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Πηνελόπη Πατρικιάνου (ppat@megaron.gr, 210 72 82 736), εδώ και εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.