Δύο καλτ ντοκιμαντέρ προβάλλονται στο Ατενέ

Το Pugnant Film Series παρουσιάζει δύο ντοκιμαντέρ από τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη και τον Ούλριχ Ζάιντλ.

Animal love

Τη Δευτέρα 17/10, το Pugnant Film Series, παρουσιάζει σε μια και μοναδική προβολή το "Animal Love", του Ούλριχ Ζάιντλ και την πρώτη ταινία του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, "Chip & Ovi" στον κινηματογράφο Ατενέ. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

Chip & Ovi (2008)

Chip & Ovi

Ο Τσιπ και ο Όβι γνωρίστηκαν σε εφηβική ηλίκία, σε ένα ορφανοτροφείο κοντά στην πόλη Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας. Είναι ανάπηροι, ο ένας στα χέρια εκ γενετής και ο άλλος στο πόδι από πολυομυελίτιδα. Οι μητέρες τους τους εγκατέλειψαν λίγο μετά την γέννα και τους ανέλαβαν κρατικά ορφανοτροφεία. Εδώ και ενάμιση χρόνο είναι ζευγάρι και προσπαθούν να τους παρακολουθούμε ενώ προσπαθούν να βρουν δουλειά και να αντιμετωπίσουν την κοινωνική διάκριση, την φτώχεια αλλά και τις ανατροπές της σχέσης τους.

Πληροφορίες ταινίας: Διάρκεια: 45’| Ώρα προβολής: 8.15 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου: 7 € |Γλώσσα: Ρουμάνικα και Αγγλικά | Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι συγγραφέας, μεταφραστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Έχει εκδόσει 4 μυθιστορήματα. Είναι σκηνοθέτης ταινιών ντοκιμαντέρ. Έχει κάνει τις εξής ταινίες: "Τσιπ και Όβι", "Η ζωή και ο θάνατος του Σέλσο Ζούνιορ", "Λάμπουν στο σκοτάδι", "Η Αληθινή Ζωή", "Οι Γάμοι της Τήλου" και άλλες.

Animal love (1995)

Animal love

Άνθρωποι σε μεγαλούπολη. Άνθρωποι στη Βιέννη. Μοναχικοί άνθρωποι. Άνθρωποι που έχουν ως συνομιλητές, σύντροφους ζωής και ερωτικούς σύντροφους: κατοικίδιους σκύλους, αρουραίους, κουνέλια. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινίας του Ούλριχ Ζάιντλ, που αποδοκιμάστηκε έντονα στην Αυστρία, αλλά γρήγορα έγινε ένα παγκόσμιο καλτ.

Πληροφορίες ταινίας: Διάρκεια: 116’| Ώρα προβολής: 9.30 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου: 7 € |Γλώσσα: Γερμανικά | Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ο Ούρλιχ Ζάιντλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βιέννη. Παρ’ ότι ήθελε να γίνει ιερέας, σπούδασε δημοσιογραφία, δραματουργία και κινηματογράφο. Από τη σχολή κινηματογράφου εκδιώχθηκε εξαιτίας της σπουδαστικής του ταινίας "The Prom". Έχει βραβευθεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ, μεταξύ αυτών και στη Βενετία για την ταινία του "Paradise: Faith", που είναι μέρος της τριλογίας Paradise.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ατενέ

Λευκωσίας 43, πλ. Αγ. Ανδρέα, Πατήσια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (16-22/10)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
17/10/2025

"Αρκουδότρυπα και "Βουγονία" ένα βήμα πριν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου

Οι δύο ταινίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου που οδηγεί στην 38η απονομή των δαφνών της.

10 ταινίες με πρωταγωνιστές αξιαγάπητα κατοικίδια

Ο κινηματογράφος μέσα από τις ζωές των κατοικίδιων μας είναι πιο συναρπαστικός, διασκεδαστικός και πολύχρωμος.

Σεμινάριο για ένα "Σινεμά στα Άκρα: Από το Δόγμα 95 στο Weird Wave"

Ο κριτικός κινηματογράφου του "α", Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, παρουσιάζει μια σειρά συναντήσεων γύρω από τα τολμηρότερα κινηματογραφικά ρεύματα των τελευταίων ετών.

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Κιάνου Ριβς;

Με αφορμή τη νέα ταινία "Τύχη βουνό", όπου υποδύεται έναν αδέξιο φύλακα-άγγελο, απαντήστε σε ένα κουίζ δέκα ερωτήσεων και τεστάρετε τις γνώσεις σας για τον ηθοποιό που έχει αγαπηθεί στο ίντερνετ για την καλοσύνη του.

Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Όλες οι εγχώριες παραγωγές που πρόκειται να κάνουν πρεμιέρα στην προσεχή διοργάνωση.

"Ορατότης Μηδέν" και το ελληνικό σινεμά σε μόνιμη κατάσταση αβεβαιότητας

Στο κατάμεστο Άστορ οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας σκιαγράφησαν αναλυτικά τα όσα συμβαίνουν τελευταία στον εγχώριο κινηματογραφικό χώρο.