Δύο καλτ ντοκιμαντέρ προβάλλονται στο Ατενέ

Το Pugnant Film Series παρουσιάζει δύο ντοκιμαντέρ από τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη και τον Ούλριχ Ζάιντλ.

Animal love

Τη Δευτέρα 17/10, το Pugnant Film Series, παρουσιάζει σε μια και μοναδική προβολή το "Animal Love", του Ούλριχ Ζάιντλ και την πρώτη ταινία του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, "Chip & Ovi" στον κινηματογράφο Ατενέ. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

Chip & Ovi (2008)

Chip & Ovi

Ο Τσιπ και ο Όβι γνωρίστηκαν σε εφηβική ηλίκία, σε ένα ορφανοτροφείο κοντά στην πόλη Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας. Είναι ανάπηροι, ο ένας στα χέρια εκ γενετής και ο άλλος στο πόδι από πολυομυελίτιδα. Οι μητέρες τους τους εγκατέλειψαν λίγο μετά την γέννα και τους ανέλαβαν κρατικά ορφανοτροφεία. Εδώ και ενάμιση χρόνο είναι ζευγάρι και προσπαθούν να τους παρακολουθούμε ενώ προσπαθούν να βρουν δουλειά και να αντιμετωπίσουν την κοινωνική διάκριση, την φτώχεια αλλά και τις ανατροπές της σχέσης τους.

Πληροφορίες ταινίας: Διάρκεια: 45’| Ώρα προβολής: 8.15 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου: 7 € |Γλώσσα: Ρουμάνικα και Αγγλικά | Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι συγγραφέας, μεταφραστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης του κινηματογράφου. Έχει εκδόσει 4 μυθιστορήματα. Είναι σκηνοθέτης ταινιών ντοκιμαντέρ. Έχει κάνει τις εξής ταινίες: "Τσιπ και Όβι", "Η ζωή και ο θάνατος του Σέλσο Ζούνιορ", "Λάμπουν στο σκοτάδι", "Η Αληθινή Ζωή", "Οι Γάμοι της Τήλου" και άλλες.

Animal love (1995)

Animal love

Άνθρωποι σε μεγαλούπολη. Άνθρωποι στη Βιέννη. Μοναχικοί άνθρωποι. Άνθρωποι που έχουν ως συνομιλητές, σύντροφους ζωής και ερωτικούς σύντροφους: κατοικίδιους σκύλους, αρουραίους, κουνέλια. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινίας του Ούλριχ Ζάιντλ, που αποδοκιμάστηκε έντονα στην Αυστρία, αλλά γρήγορα έγινε ένα παγκόσμιο καλτ.

Πληροφορίες ταινίας: Διάρκεια: 116’| Ώρα προβολής: 9.30 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου: 7 € |Γλώσσα: Γερμανικά | Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ο Ούρλιχ Ζάιντλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βιέννη. Παρ’ ότι ήθελε να γίνει ιερέας, σπούδασε δημοσιογραφία, δραματουργία και κινηματογράφο. Από τη σχολή κινηματογράφου εκδιώχθηκε εξαιτίας της σπουδαστικής του ταινίας "The Prom". Έχει βραβευθεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ, μεταξύ αυτών και στη Βενετία για την ταινία του "Paradise: Faith", που είναι μέρος της τριλογίας Paradise.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.