Το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας έρχεται τον Μάρτιο

Μέσω προβολών, Q&A, συζητήσεων και εκθέσεων, το IFFA σκοπεύει να ενισχύσει τον διάλογο, να προωθήσει τη μάθηση και να δημιουργήσει μια κοινότητα βασισμένη στον κινηματογράφο.

ΚΙΝΟ Athens Film Society

Το ΚΙΝΟ Athens Film Society, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων το 1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας (IFFA), από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2023. Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται σε ασυνήθιστες ταινίες που προκαλούν τους θεατές τους. Πιστεύουμε στη δύναμη των ταινιών να εμπνέουν την αλλαγή στην κοινωνία μας. Το IFFA πιστεύει ότι ο ανεξάρτητος κινηματογράφος είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση του κοινωνικού διαλόγου και δεσμεύεται να επιμελείται δίκαια και χωρίς αποκλεισμούς προγράμματα για όλους. Μέσω προβολών, Q&A, συζητήσεων και εκθέσεων, το IFFA σκοπεύει να ενισχύσει τον διάλογο, να προωθήσει τη μάθηση και να δημιουργήσει μια κοινότητα βασισμένη στον κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα του IFFA θα επικεντρωθεί σε τολμηρές κινηματογραφικές δημιουργίες που αγκαλιάζουν ατρόμητα καλλιτεχνικά έργα. Το IFFA υποστηρίζει τον κινηματογράφο που ενισχύει την ελευθερία και τις νέες μεθόδους οπτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το Φεστιβάλ σκοπεύει να ενισχύσει την ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή με δραστηριότητες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Η νέα του ταινία του σημαντικού Έλληνα σκηνοθέτη κάνει πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη και ορίστε τι πρέπει να ξέρεις γι' αυτήν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/11/2025

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2025: Από την Finos Film στην Ιζαμπέλ Ιπέρ

Μέσα από δυο τιμητικές βραβεύσεις, το φεστιβάλ υποκλίθηκε στη μεγάλη ντίβα του ευρωπαϊκού σινεμά, αλλά και στους σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Υπάρχει όμως και ο σύγχρονος...

Η τρελή σκηνή της Έμα Στόουν στο ‘Βουγονία’ και η ανάμειξη της Τζένιφερ Άνιστον

Η εμφάνιση- έκπληξη της Τζένιφερ Άνιστον σε μία από τις πρώτες σκηνές της ταινίας και πώς συνέβη.

Ελληνικό box office: Πόσα εισιτήρια κόπηκαν στην Γιορτή του Σινεμά;

Η τελευταία Πέμπτη του Οκτωβρίου έχει πλέον καθιερωθεί ως μέρα Γιορτής του Σινεμά, με το αντίστοιχο τετραήμερο να σημειώνει κάθε φορά ρεκόρ προσέλευσης. Είναι όμως πολλά τα 119.097 εισιτήρια που κόπηκαν στις 30/10;

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι το highlight μιας εβδομάδας, η οποία περιλαμβάνει επίσης την επιστροφή του 'Predator', τρόμο, πυγμαχικό δράμα, animation και δυο ντοκιμαντέρ πάνω στην ισραηλοπαλαιστινιακή διαμάχη κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες στις 05/11.

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2025: Όλοι μιλούν για τον "Άμνετ"

Μια πρωτότυπη, υποβλητική και συγκινητικότατη προσέγγιση στον σαιξπηρικό πρίγκιπα της Δανιμαρκίας, η οποία μπορεί να φτάσει και σε διψήφιο αριθμό οσκαρικών υποψηφιοτήτων, ανέβασε κατακόρυφα τις εντάσεις της φετινης διοργάνωσης.

"Αποκατεστημένες και υπέροχες": Ταινίες που ξεχάστηκαν στο χρόνο ζωντανεύουν στην οθόνη

Το 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει με διαμαντάκια από το παγκόσμιο σινεμά και βωβά αριστουργήματα.