Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 22/9

Η πολυσυζητημένη ταινία της Ολίβια Γουάιλντ και ένα θεαματικό ελληνικό ντεμπούτο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

min_anisixeis_agapi_mou_erxodai «Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου»

Η πολυσυζητημένη ταινία της Ολίβια Γουάιλντ και ένα θεαματικό ελληνικό ντεμπούτο προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Μην Ανησυχείς Αγάπη μου

Χάρι Στάιλς και Φλόρενς Πιου σκηνοθετούνται από την Ολίβια Γουάιλντ. Στην Αμερική των '50s ένα νεαρό ζευγάρι έχει τη σπάνια ευκαιρία να ζήσει σε μια επίγεια ουτοπία· μια περίκλειστη κοινότητα που μοιάζει με εύπορο προάστειο, όπου φιλοξενούνται οι οικογένειες όσων εργάζονται για ένα πειραματικό και άκρως απόρρητο εγχείρημα. Εκεί δουλεύουν μόνο οι σύζυγοι πάνω σε ένα σχέδιο με τη μυστηριώδη περιγραφή "ανάπτυξη προοδευτικών υλικών", ενώ την ίδια ώρα οι γυναίκες περνάνε τον χρόνο τους απολαμβάνοντας μία πολυτελή ζωή χωρίς έγνοιες. Ωστόσο, η νέα ένοικος της κοινότητας αρχίζει να αμφισβητεί την επιφανειακή τελειότητα της ζωής τους, αρχίζοντας να απαιτεί εξηγήσεις οι οποίες ενοχλούν επικίνδυνα τους υπολοίπους.

Broadway

Το "αλμοδοβαρικό" ντεμπούτο του Χρήστου Μασσαλά. Μια εκκεντρική παρέα πορτοφολάδων με ορμητήριο το ιστορικό θέατρο Broadway στο κέντρο της Αθήνας, βλέπει την εσωτερική ισορροπία του να διαταράσσεται επικίνδυνα, όταν ένα νέο πρόσωπο εισβάλλει στη ζωή τους.

Φτερά και Πούπουλα

Αντιπατριαρχικό δράμα με στοιχεία φαντασίας. Ο καταπιεστικός πατέρας μιας φτωχής οικογένειας μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο κατά τη διάρκεια ενός παιδικού πάρτι, όταν το ξόρκι ενός μάγου στραβώνει απροσδόκητα. Τότε, η μητέρα καλείται να διαχειριστεί την παράδοξη νέα πραγματικότητά της αλλά και τα χρέη που αυξάνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η Συγκάλυψη

Δανέζικο αστυνομικό θρίλερ. Ένας έμπειρος ντετέκτιβ ανοίγει εκ νέου μια υπόθεση που είχε "παγώσει" για χρόνια, όταν ένα 14χρονο αγόρι συλλαμβάνεται έχοντας στην κατοχή του το διαβατήριο ενός αγνοούμενου άντρα. Πρόκειται για έναν οικογενειάρχη ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παιδοφιλία, ωστόσο, έπειτα από εντολές ανωτέρων η διερεύνηση της περίπτωσής του είχε διακοπεί άμεσα. Τώρα, όμως, ο ντετέκτιβ είναι διατεθείμενος να φτάσει ως το τέλος.

Το Συνδικάτο

Ο Αντόνιο Μπαντέρας σε θεσσαλονικιώτικες περιπέτειες. Ένας κορυφαίος πληρωμένος εκτελεστής αποφασίζει να στραφεί ενάντια στην ίδια την οργάνωσή του, όταν μαθαίνει πως το αφεντικό του είναι η επικεφαλής ενός διεθνούς κυκλώματος εμπορίου λευκής σαρκός.

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

Μια διαφορετική animation διασκευή στο διάσημο μυθιστόρημα του Δουμά. Ο νεαρός Ντογκτανιάν ταξιδεύει στο Παρίσι, όπου βρίσκει τον καλύτερό του φίλο και πιστό ακόλουθο - το ποντικάκι Πιπ - και προσπαθεί να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει ένας από τους βασιλικούς Σκύλους Σωματοφύλακες.

Avatar

Το πρωτοποριακό sci-fi του Τζέιμς Κάμερον επιστρέφει. Ο Τζέικ Σάλι, ένας παραπληγικός βετεράνος πεζοναύτης, αποστέλλεται στον πλανήτη Πανδώρα, στον οποίο κατοικούν οι Νάβι, ανθρωποειδή με τρία μέτρα ύψος, γαλάζιο δέρμα κι έναν ιδιαίτερο πολιτισμό. Θα βρεθεί ανάμεσά τους ως κατάσκοπος των γήινων, όταν όμως γνωρίσει την εξωτική Νεϊτίρι, θα πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο στην αναπόφευκτη τελική σύγκρουση που δεν θ' αργήσει να ξεσπάσει.

Αδελαΐδα

Τσέχικο "νεοκυματικό" φιλμ του Φράντισεκ Βλάτσιλ από το 1970. Στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ένας πρώην Τσέχος στρατιώτης αναλαμβάνει τη διεύθυνση ενός αρχοντικού που ανήκε στο παρελθόν σε μια γερμανική οικογένεια. Ερωτεύεται την κόρη, η οποία είναι τώρα υπηρέτρια, και αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό αλλά και να έρθει σε κατά πρόσωπο επαφή με το δίλημμα που υπάρχει μέσα του. Στον ένα πόλο βρίσκεται ο έρωτάς του για την Αδελαΐδα και στον άλλο πόλο η συνείδησή του όταν την ανακαλύπτει ότι στεγάζει τον Γερμανό στρατιώτη αδελφό της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.