Ο Σωτήρης Γκορίτσας επιστρέφει με την ταινία "Εκεί που Ζούμε" (trailer)

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη αποτελεί διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Χρίστου Κυθρεώτη.

ekei_pou_zoume_bts2

Δώδεκα χρόνια μετά το "Απ' τα Κόκκαλα Βγαλμένα", ο σκηνοθέτης Σωτήρης Γκορίτσας ("Βαλκανιζατέρ") επιστρέφει στη δράση με την ταινία "Εκεί που Ζούμε", η οποία αποκαλύπτεται μέσα από το πρώτο τρέιλερ της.

Το φιλμ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη (εκδ. Πατάκη) και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη την ημέρα όπου το κέντρο της Αθήνας ζει άλλη μια συνηθισμένη αναστάτωση, ο νεαρός δικηγόρος Αντώνης Σπετσιώτης γιορτάζει τα γενέθλιά του. Μόνο που το εικοσιτετράωρο των γενεθλίων του θα εξελιχθεί εντελώς απρόσμενα -προσγειώνοντάς τον από τα δικαστήρια της Ευελπίδων σε λαμπερές καντίνες και σκοτεινά  πάρκιν της Εθνικής οδού, από το τακτοποιημένο εργένικο σπίτι του στο Λυκαβηττό σε αγροικίες στο Χαλκούτσι και πολυτελείς βίλες στην Αλίαρτο- και θα τελειώσει  απρόβλεπτα ξημερώματα στην Αθήνα.

Σε ρώτηση του "α" προς τον κ. Γκορίτσα σχετικά με το πώς έπεσε στα χέρια του το βιβλίο του Κυθρεώτη, ο σκηνοθέτης δήλωσε: "Πάντα διάβαζα ελληνική λογοτεχνία, κυρίως λόγω του πατέρα μου. Όταν αργότερα ασχολήθηκα με τον κινηματογράφο πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι το βασικό πρόβλημα των ταινιών μας ήταν το σενάριο. Άψογα οικοδομήματα πάνω όμως σε αδύναμη βάση. Βλέποντας ότι η τέχνη της αφήγησης ήταν πολύ πιο εξελιγμένη στη λογοτεχνία από ό,τι στον κινηματογράφο μας, οι περισσότερες ταινίες μου βασίστηκαν σε νεοελληνικά διηγήματα ή νουβέλες. Ήταν κάπως σαν να είχα συνεργάτη στο σενάριο κάποιον που ήξερε να αφηγείται πολύ καλύτερα από μένα. Κάπως έτσι έφτασε στα χέρια μου και το βιβλίο του Χρίστου Κυθρεώτη. Όταν είδα σε αυτό μια εξαιρετικά σύγχρονη περιγραφή της γενιάς των 30-40ρηδων και μαζί το χιούμορ και την αυτοκριτική ματιά του, ήταν ό,τι χρειαζόμουν για να προσπαθήσω να βασιστεί σενάριο στο βιβλίο".

Διαβάστε Επίσης

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, ο οποίος πλαισιώνεται από ένα καστ γνωστών ηθοποιών το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τους: Στέλιο Μάινα, Μάκη Παπαδημητρίου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μαρία Καλλιμάνη, Λένα Κιτσοπούλου και τον αγαπημένο τραγουδιστή των Χειμερινών Κολυμβητών Αργύρη Μπακιρτζή. Στο σάουντρακ συμμετέχει ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Το "Εκεί που Ζούμε" αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 27 Οκτωβρίου από τη Feelgood Entertainment.

Δείτε το τρέιλερ του "Εκεί που Ζούμε":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Νεφέλη Γκαμπάντ, ποια είναι τα highlights του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Η επιμελήτρια και προγραμματίστρια του φεστιβάλ μας προτείνει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε λίγο πριν το φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
12/12/2025

Οι μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Τρία διαφορετικά masterclasses από τον κριτικό κινηματογράφου Δημήτρη Καλιοδήμο και τον σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Μενέλαο Κυρλίδη και ξεχωριστές προβολές στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ο Ράντου Ζούντε δεν πιστεύει πως οι ταινίες του θα αλλάξουν τον κόσμο, αλλά θα σας κάνουν να σκεφτείτε το πώς

Συναντήσαμε τον κορυφαίο Ρουμάνο σκηνοθέτη λίγο πριν έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα ταινία του "Kontinental ‘25" στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να αναδείξει την πολυμορφία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομία της περιοχής του Ναυπλίου, συνδυάζοντας καλλιτεχνική ποιότητα και εκπαιδευτική στόχευση.

Τσίε Χαγιακάουα: Από τον Χιροκάζου Κόρε-έντα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Μετά το φουτουριστικό "Πλάνο 75", η Γιαπωνέζα σκηνοθέτρια του "Ρενουάρ" αλλάζει ύφος και μιλάει για την τρυφερή, ονειρική και ιμπρεσιονιστική ιστορία ενηλικίωσης, η οποία την οδήγησε ως το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 11 Δεκεμβρίου.