To Cinobo μάς εύχεται "καλό φθινόπωρο"!

Ο ελληνικός θρίαμβος του καλοκαιριού "Μαγνητικά Πεδία", διήμερα Ζανγκ Γιμού και αδερφών Νταρντέν και συλλογή με όλες τις ταινίες του Ρούμπεν Έστλουντ έρχονται μεταξύ άλλων τον Σεπτέμβριο.

Μαγνητικά Πεδία

Επιτέλους, τα "Μαγνητικά πεδία" του Γιώργου Γούση, το απόλυτο indie hit του καλοκαιριού που αγαπήθηκε από πάνω από 25.000 θεατές στα θερινά σινεμά, κάνει αποκλειστική πρεμιέρα αυτό τον μήνα στο Cinobo. Η επιστροφή του μεγάλου Ζανγκ Γιμού - το γράμμα αγάπης στο σινεμά με τίτλο "Η χαμένη σκηνή", έρχεται συνοδευόμενο από την παλιότερη ταινία του "Μια γυναίκα, ένα όπλο κι ένα noodle bar", άτυπο remake του "Μόνο αίμα" των αδερφών Κοέν. Μαζί με αυτά, η αργεντίνικη κωμωδία "Το κόλπο της νυφίτσας" του βραβευμένου με Όσκαρ Χουάν Χοσέ Καμπανέλα, καθώς και η συγκλονιστική ιστορία της "Αμίρα" του αιγύπτιου Μοχάμεντ Ντίαμπ, που δίχασε το παγκόσμιο κοινό.

Ανάμεσα στις νέες ταινίες που στριμάρουν στην πλατφόρμα, ξεχωρίζουμε επίσης τα "Αποδημητικά πουλιά" του οσκαρικού Σίρο Γκέρα ("Στην αγκαλιά του φιδιού") και της Κριστίνα Γκαγιέγκο, το "Μπουμ" του αγαπημένου παιδιού του αμερικανικού queer σινεμά Γκρεγκ Αράκι, το "6.5 εκτός ελέγχου" του Σαΐντ Ρουστάγι, σκηνοθέτη του φετινού "Leila’s brothers" που τιμήθηκε με το Βραβείο Fipresci στις Κάννες και θα κυκλοφορήσει αυτή τη σεζόν στους κινηματογράφους, τον Χρυσό Αλέξανδρο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του ‘19, "Θα έρθει η φωτιά", του Όλιβερ Λάσε, και φυσικά το διήμερο μίνι αφιέρωμα στους Βέλγους αδερφούς Νταρντέν με τα εξαιρετικά δείγματα του πολιτικού και ανθρωποκεντρικού σινεμά τους "Ροζέτα" (ο πρώτος τους Χρυσός Φοίνικας) και "Ο γιος".

Μπουμ - Kaboom
"Μπουμ"

Το πρόγραμμα του μήνα συμπληρώνεται με δύο συλλογές. Με αφορμή τον φετινό θρίαμβό του στις Κάννες με το "Τρίγωνο της θλίψης", το Cinobo παρουσιάζει τη συλλογή "Ρούμπεν Έστλουντ: Χρυσός Φοίνικας στο τετράγωνο", όπου συγκεντρώνει τις 5 προηγούμενες ταινίες του (οι 3 εκ των οποίων δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα έξω από το φεστιβαλικό κύκλωμα) και δίνει στους συνδρομητές του την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν superstar πλέον σκηνοθέτη της εποχής μας. Λίγο αργότερα μέσα στον μήνα και μετρώντας αντίστροφα για τη φετινή διοργάνωση των "Νυχτών πρεμιέρας", το Cinobo κάνει μια αναδρομή στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης, με το αφιέρωμα "Τα αγαπημένα μας των Νυχτών Πρεμιέρας".

Διαβάστε Επίσης

Συλλογές

Ρούμπεν Έστλουντ: Χρυσός Φοίνικας στο τετράγωνο

Το Cinobo παρουσιάζει έναν superstar σκηνοθέτη και λάτρη του YouTube, τον άνθρωπο που είδε τις 2 τελευταίες του ταινίες να κερδίζουν Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και, με αφορμή τη φετινή του βράβευση, ανατρέχει στη φιλμογραφία του για ένα μοναδικό αφιέρωμα στην απενοχοποιημένη και ειρωνική ματιά με την οποία βλέπει την εποχή μας. Από τις 7 Σεπτεμβρίου στο Cinobo.

Διαβάστε Επίσης

Τα αγαπημένα μας των Νυχτών Πρεμιέρας

Όσο μετράμε τις μέρες για την έναρξη του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και ανυπομονούμε, κάνουμε τη δική μας αναδρομή στην ιστορία του, με μια συλλογή 27 ταινιών από τις 27 προηγούμενες συναντήσεις του με τους σινεφίλ της πόλης. Από τις 21 Σεπτεμβρίου στο Cinobo.

Οι ταινίες του μήνα

2/9

Αγάπη Είναι (Real Love)

Ένας πατέρας δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με τις έφηβες κόρες του, σ' αυτό το γλυκό οικογενειακό δράμα όπου καμία στιγμή δεν περισσεύει, από τη βραβευμένη στις Κάννες Κλερ Μπερζέ.

Αγάπη είναι - Real Love

5/9

Μία γυναίκα, ένα όπλο κι ένα noodle bar (A Woman, a Gun and a Noodle Shop)

Το "Μόνο αίμα" των Κοέν μεταφέρεται στην Κίνα από τον Ζανγκ Γιμού και το αποτέλεσμα είναι μια εμπνευσμένη από την κινέζικη όπερα οπτικοακουστική πανδαισία, με ακόμη περισσότερη δράση και καυστικό χιούμορ. Στις 5 Σεπτεμβρίου στο Cinobo.

6/9

Η Χαμένη Σκηνή (One Second)

Η τελευταία ταινία του Ζανγκ Γιμού, του σπουδαιότερου εν ζωή Κινέζου σκηνοθέτη, είναι ένα γλυκόπικρο γράμμα αγάπης στο σινεμά, απ' το υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα όνειρα κάθε "μικρού" ανθρώπου.

Η Χαμένη Σκηνή - One Second

7/9

Μογγόλος Κιθαριστής (The Guitar Mongoloid)

Η πρώτη μεγάλου μήκους του διπλού θριαμβευτή των Καννών Ρούμπεν Έστλουντ, αψηφά τους κανόνες της παραδοσιακής κινηματογραφικής αφήγησης ως "art-house εκδοχή του Jackass και της Κάντιτ Κάμερα". 

Ακούσια (Involuntary)

Πέντε επεισόδια μικρών ιστοριών καθημερινής καταστροφής, προσωπικοί φόβοι, και ασφυκτικοί δεσμοί σε μια μεσαία τάξη στο όριο της αλλαγής. Πρεμιέρα στο Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών, σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Έστλουντ

Το παιχνίδι (Play)

Παιχνίδια ρόλων και συμμορίες παιδιών, σε μια εντυπωσιακή παρατήρηση της βίαιης ανθρώπινης συμπεριφοράς, που προέκυψε από συνεντεύξεις του σκηνοθέτη Ρούμπεν Έστλουντ με θύματα και θύτες "bullying".

Το παιχνίδι - Play

9/9

Μπουμ (Kaboom)

Το λατρεμένο παιδί του αμερικάνικου queer σινεμά Γκρεγκ Αράκι στην πιο ξέφρενη ίσως στιγμή της καριέρας του. Σουρεαλιστική ωδή στη σεξουαλικότητα και ύμνος στον σουρεαλισμό της νεανικότητας.

12/9

Αποδημητικά Πουλιά (Birds of Passage)

Με φόντο την Κολομβία των 70s, ο οσκαρικός Τσίρο Γκέρα (Στην Αγκαλιά του Φιδιού) και η Κριστίνα Γκαγιέγκο ξετυλίγουν ένα υποβλητικό έπος εγκλήματος που άνοιξε το Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες του ‘18.

Αποδημητικά πουλιά - Birds of Passage

13/9

Μαγνητικά Πεδία (Magnetic Fields)

Η ελληνική ταινία της χρονιάς, το ιδιότυπο road movie του Γιώργου Γούση, διαθέτει ελάχιστο μπάτζετ αλλά τεράστια καρδιά. Βραβεία στη Θεσσαλονίκη και θρίαμβος στα Ίρις (5 βραβεία, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας).

Διαβάστε Επίσης

16/9

6.5 Εκτός Ελέγχου (Just 6.5)

Δυναμική αστυνομική ιστορία του Σαΐντ Ρουστάγι με προσαρμοσμένα στην ιρανική κοινωνία στοιχεία από αντίστοιχες αμερικανικές. Μεγάλη εμπορική επιτυχία στο Ιράν και πλήθος βραβεύσεων σε όλο τον κόσμο.

20/9

Αμίρα (Amira)

Βραβευμένη στη Βενετία εξερεύνηση του διχασμού και της ξενοφοβίας στη σύγχρονη Παλαιστίνη και συναρπαστικό πορτρέτο μιας δυνατής γυναίκας και μιας ολόκληρης χώρας σε αδιέξοδο. Από τον Μοχάμεντ Ντίαμπ.

Αμίρα - Amira

22/9

Θα Έρθει η Φωτιά (Fire Will Come)

Ο Χρυσός Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης του '19 μιλούσε για -μεταφορικές και μη- πυρκαγιές της ζωής στην επαρχία που βλέπει τις παραδόσεις να αντικαθίστανται από κακές επιχειρηματικές ιδέες. Σκηνοθεσία από τον Όλιβερ Λάσε.

23/9

Ο Μαύρος Γάτος του Έρωτα (Second Chance)

Πριν την Μπενεντέτα και τη Μαντλίν Κόλινς, η Βιρζινί Εφιρά σε μια rom com του Νικολά Κις για τη δεύτερη ευκαιρία στον έρωτα, ακόμη για όσους νιώθουν πως έχουν καταδικαστεί να ζουν χωρίς αυτόν.

27/9

Το Κόλπο της Νυφίτσας (Weasels' Tale)

Σπαρταριστό χιούμορ και twists μέσα σε μια έπαυλη γεμάτη μνήμες του ένδοξου παρελθόντος και συνέπειες μιας χρόνιας παρακμής, από τον Χουάν Χοσέ Καμπανέλα του οσκαρικού "Το μυστικό στα μάτια της".

29/9

Ροζέτα (Rosetta)

Ο πρώτος Χρυσός Φοίνικας των σπουδαίων Βέλγων Ζαν Πιερ Νταρντέν και Λυκ Νταρντέν είναι χαρακτηριστικό δείγμα του πολιτικού και ανθρωποκεντρικού σινεμά τους, και προφητικό σχόλιο για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

Ροζέτα - Rosetta

30/9

Ο Γιος (Le Fils)

Η προσέγγιση των μόνιμων -εκείνα τα χρόνια- φαβορί στις Κάννες, Ζαν Πιερ Νταρντέν και Λυκ Νταρντέν στο ψυχολογικό δράμα, με την αγωνιώδη εξέλιξη μιας σχέσης δύο φαινομενικά άγνωστων βασικών ηρώων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.