Μια πρώτη ματιά στο "Weird: The Al Yankovic Story"

Βλέπουμε το πρώτο πλήρες τρέιλερ από την ταινία που παρωδεί τις βιογραφίες μουσικών, βιογραφώντας έναν μουσικό που έφτιαχνε παρωδίες.

weird_the_al_yankovic_story_trailer

Η περίπτωση του Άλφρεντ Γιάνκοβιτς, ή "Weird Al" Yankovic όπως έμεινε γνωστός, είναι ιδιαίτερη. Με την χαρακτηριστική του εικόνα (μεγάλα γυαλιά, φουντωτά μαλλιά, μουστάκι και χαβανέζικο πουκάμισο), έγινε γνωστός κατά τη δεκαετία του '80 για τα "τραγούδια" του, που δεν ήταν παρά παρωδίες των πιο επιτυχημένων τίτλων της εποχής. Μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη της πόλκας, του ακορντεόν και του αστείρευτου χιούμορ του, έκανε τους Knack να αφήσουν τη Sharona τους και να ζητούν τη... μορταδέλα (bologna), ενώ χάρη σε αυτόν, το "Like a virgin", έπαψε να υμνεί το ανανεωτικό άγγιγμα ενός εραστή και έγινε μία εξομολόγηση ενός μάλλον ανίκανου χειρουργού (surgeon).

Με έμπνευση, λοιπόν, τον Weird Al και αφορμή ένα σχετικό "τρέιλερ" του καναλιού Funny or Die, κάνει πρεμιέρα στις 8 Σεπτέμβριου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο η ταινία "Weird: The Al Yankovic Story". Φυσικά, όμως, η ταινία αυτή, με τη σειρά της, δεν θα μπορούσε να μην διατηρεί το πνεύμα του ατόμου στο οποίο είναι αφιερωμένη. Με άλλα λόγια, το "Weird" είναι και αυτό μία παρωδία, που διακωμωδεί, αυτή τη φορά, το είδος της μουσική βιογραφίας, κλείνοντας το μάτι στα κλισέ του "ταπεινού πρωταγωνιστή που γίνεται ροκ στάρ με τη βοήθεια ενός μέντορα", ή του "ροκ στάρ που εθίζεται σε κάθε είδους ξέφρενη απόλαυση". Στον ομώνυμο ρόλο θα απολαύσουμε τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, ενώ η κυκλοφορία της αναμένεται στις 4 Νοεμβρίου στην πλατφόρμα "Roku".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.