Επόμενη στάση: οι πέντε τοπ περιπέτειες σε τρένα

Με αφορμή την πρεμιέρα του «Bullet Train» (Ντέιβιντ Λιτς), διαλέγουμε τις καλύτερες ταινίες δράσης πάνω σε ράγες.

Bullet_Train10

Η τελευταία ταινία του Μπραντ Πιτ "Bullet Train", σκηνοθετημένη από τον βιρτουόζο Ντέιβιντ Λιτς ("Deadpool 2", "Atomic Blonde"), εξελίσσεται όλη πάνω στην υπερταχεία Τόκιο - Κιότο και μας υπενθυμίζει τη διαχρονική γοητεία του κινούμενου με ταχύτητα τρένου ως ντεκόρ για μια καταιγιστική κινηματογραφική περιπέτεια.

"Snowpiercer" (2013)
Προτού ο Νοτιοκορεάτης Μπονγκ Τζουν-χο κατακτήσει τα Όσκαρ με τα "Παράσιτα", σκαρφίστηκε ένα ανατριχιαστικό δυστοπικό sci-fi. Ύστερα από ένα καταστροφικό πείραμα, όσοι άνθρωποι έμειναν ζωντανοί επιβιβάζονται σε ένα τρένο που κάνει χωρίς σταματημό το γύρο του κόσμου. Το μειονέκτημά του; Κάθε βαγόνι αντιπροσωπεύει και μια κοινωνική τάξη, με την "ουρά" της αμαξοστοιχίας να ετοιμάζει την επανάστασή της.

snowpiercer1

"Το Τρένο της Μεγάλης Φυγής" (1986)
Δύο δραπέτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο βαγόνι ενός τρένο στην Αλάσκα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν της σύλληψης. Μια απλή στο χαρτί ιδέα, γίνεται στα χέρια του Αντρέι Κοντσαλόφσκι, εκτός από μια καταιγιστική περιπέτεια και ένα βαθιά ανθρώπινο έως και συγκινητικό δράμα, με τον πρωταγωνιστή Γιον Βόιτ να δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.

runaway_train1


"Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών" (2016)
Με τίτλο που τα λέει όλα, το ζόμπι θρίλερ συνδυάζει ανατριχιαστικές σκηνές βίας με το αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο. Όλα ξεκινούν όταν από άγνωστη αιτία η πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας γεμίζει νεκροζώντανους. Η "επιδημία" βρίσκει έναν άντρα με την κόρη του σε ταξίδι με τρένο και τώρα οι δυο τους πρέπει πάση θυσία να μείνουν ζωντανοί.

train_to_busan1

"Ασταμάτητο" (2010)
Ο μέγας μερακλής Τόνι Σκοτ ("Top Gun") παίρνει τους Ντένζελ Ουάσιγκτον, Κρις Πάιν και Ροζάριο Ντόσον και τους τοποθετεί σε μια περιπέτεια βασισμένη σε απίστευτα πραγματικά γεγονότα. Πρόκειται για την ιστορία δύο αντρών, οι οποίοι κλήθηκαν να σταματήσουν ένα ακυβέρνητο τρένο με επικίνδυνο φορτίο, το οποίο κατευθυνόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς μια πυκνοκατοικημένη πόλη.

unstoppable1

"The Taking of Pelham One Two Three" (1974)
Ένα τρένο, τέσσερις εγκληματίες, δεκαοκτώ όμηροι. Το αρχετυπικό action θρίλερ σε τρένο είναι ένα αγωνιώδες φιλμ που προσφέρει αγνή δράση, σασπένς και ψυχαγωγία, απεικονίζοντας τη Νέα Υόρκη των 70s ως ένα μέρος όπου η απειλή του θανάτου μπορεί να σε βρει εκεί που δεν το περιμένεις. Όπως όταν παίρνεις το τρένο για τη δουλειά, ας πούμε…

the_taking_of_pelham

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.