Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 28/7

Η ζωή του Άιφελ και η Χρυσή Κάμερα των Κανών προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

eiffel_erxodai

Update: Προστέθηκε η κυκλοφορία της επανέκδοσης "Δολοφόνος για Γέλια".

Η ζωή του Άιφελ και η Χρυσή Κάμερα των Κανών προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Άιφελ

Η ζωή του αρχιτέκτονα του διάσημου παριζιάνικου πύργου στη μεγάλη οθόνη. Λίγο καιρό αφού κατασκεύασε το Μνημείο Ουάσινγκτον, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου το 1886, ο διάσημος πια μηχανικός Γκουστάβο Άιφελ πιέζεται από τη γαλλική κυβέρνηση ώστε να φτιάξει κάτι θεαματικότερο στο Παρίσι, εν όψει της Παγκόσμιας Έκθεσης του 1889. Ο ίδιος, όμως, έχοντας μόλις ολοκληρώσει την ανέγερση του Αγάλματος της Ελευθερίας, επιθυμεί να αφοσιωθεί σε κάτι ολότελα διαφορετικό όπως το σχεδιασμό του μετρο της Πόλης του Φωτός. Η γνώμη του θα αλλάξει εντελώς, όταν μια μυστηριώδης γυναίκα από το παρελθόν του κάνει ξανά την εμφάνισή της.

Στα Άκρα

Αστικό θρίλερ με τον Αντόνιο ντε λα Τόρε. O Λεό, ένας οδηγός μετρό, καθώς οδηγεί προσεγγίζοντας τον επόμενο σταθμό, βλέπει ένα νεαρό άντρα σε ένταση, στην άκρη της πλατφόρμας. Λίγο πριν αυτός πέσει στις γραμμές, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον γιο του. Καθώς ο Λεό, δεν είχε συναντήσει το παιδί του για χρόνια, ανακαλύπτει πως ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε μια αιματηρή ληστεία και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη του.

Τελευταίο Καλοκαίρι

Χρυσή Κάμερα στις Κάνες για το κροατικό ντεμπούτο. Σε ένα ειδυλλιακό νησί της Κροατίας, μιας φαινομενικά αγαπημένη οικογένεια περιμένει ανυπόμονα την άφιξη ενός παλιού φίλου για να το φιλοξενήσουν. Σύντομα, όμως, αντικρουόμενες επιθυμίες και απωθημένα θα έρθουν στην επιφάνεια, την ώρα που η έφηβη κόρη θα βρει την ευκαιρία να κάνει τη μικρή επανάστασή της, η οποία θα τη φέρει αντιμέτωπη με το βίαιο πατέρα της.

Αμίρα

Παλαιστίνιο δράμα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Η Αμίρα, μια 17χρονη Παλαιστίνια, ήρθε στον κόσμο χάρη στο σπέρμα που είχε φυγαδεύσει ο φυλακισμένος πατέρας της, Ναγουάρ, από το κελί του εγκλεισμού του. Η αγάπη και η στοργή των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους την αποζημιώνουν -και με το παραπάνω- για την απουσία του πατέρα. Αλλά, όταν αποκαλύπτεται πως ο Ναγουάρ είναι στείρος, η Αμίρα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.

Μυστικός Πράκτορας OSS 117: Από την Αφρική με Αγάπη

Ο Ζαν Ντιζαρντάν σε νέες κατασκοπικές περιπέτειες. Ο πράκτορας OSS 117, το 1981, ταξιδεύει για την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας του στην καυτή Αφρική με σκοπό να προστατέψει έναν πρόεδρο από επαναστάτες. Οι απαιτήσεις είναι τέτοιες που ο κατάσκοπος θα χρειαστεί για πρώτη φορά συνεργάτη, τον πολλά υποσχόμενο πράκτορα OSS 1001, με τον οποίο ωστόσο δε βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

Η Πανσιόν

Γαλλική κωμωδία με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Για να γλιτώσει τη φυλακή, ο Μιλάν πρέπει να συμπληρώσει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας σε έναν οίκο ευγηρίας. Στην αρχή, η κατάσταση είναι σκέτη κόλαση, μέχρι που οι συνταξιούχοι οικότροφοι αποφασίζουν να τον "υιοθετήσουν".

Το Μουσικό Δωμάτιο

Η ταινία που καθιέρωσε διεθνώς τον Σατγιαζίτ Ράι. Ένας έκπτωτος αριστοκράτης και γαιοκτήματος στη Βεγγάλη, προσπαθεί απελπισμένα να διατηρήσει το γόηστρο της τάξης και της οικογένειάς του, πάρα το γεγονός πως βρίσκεται περιτριγυρισμένος από εχθρότητα.

Ανατολικά της Εδέμ

Σπουδαίο βραβευμένο με Όσκαρ φιλμ του Ελία Καζάν. Μια σύγχρονη μεταφορά της ιστορίας του Κάιν και του Αβελ στο 1917 στην Καλιφόρνια, καταγραμμένη μέσα από τις δραματικές σχέσεις μιας αγροτικής οικογένειας, που η μητέρα τους έχει γίνει πόρνη και ο πατέρας τους είναι σκληρός οικογενειάρχης.

Δολοφόνος για Γέλια

Κωμωδία του 1960 με τον Πίτερ Σέλερς. Προκειμένου να διασώσει μια βιοτεχνία από τη μανία της μνηστής του νέου ιδιοκτήτη, η οποία θέλει να την εκσυγχρονίσει, ο λογιστής αποφασίζει να δολοφονήσει την αποφασισμένη γυναίκα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.