Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού

2

Παρότι ζεστό, το φιλμ του Ραπενό δεν εκμεταλλεύεται την παιχνιδιάρικη αίσθηση της σκανταλιάς που διαπνέει την ιστορία.

o_mikros_nikolas_kai_to_kinigi_tou_krimmenou_thisavrou

Η γοητεία του λογοτεχνικού μικρού Νικόλα, του ήρωα που σκαρφίστηκε ο Ρενέ Γκοσινί, βρίσκεται στην τσαχπινιά, την αγαθή πονηριά και την αβίαστη αφέλεια που εκπέμπει ο ήρωας. Οι κινηματογραφικές μεταφορές του, βέβαια, δεν απεικονίζουν πάντα ικανοποιητικά αυτές τις ιδιότητες, τάση από την οποία δεν ξεφεύγει η απόπειρα του Ζιλιέν Ραπενό.

Όταν ο πατέρας του μικρού Νικόλα παίρνει προαγωγή και αναγκάζεται να μετακομίσει, ο πιτσιρίκος και οι πιστοί φίλοι του οργανώνουν ένα ξέφρενο κυνήγι θησαυρού, ικανό να σταματήσει τα σχέδια των μεγάλων. Παρότι ζεστό και ταιριαστά οικογενειακό, το φιλμ του Ραπενό δεν εκμεταλλεύεται την παιχνιδιάρικη αίσθηση της σκανταλιάς που διαπνέει την ιστορία, η οποία επιπλέον χάνει το χιούμορ της λόγω παλιομοδίτικων αστείων που διαρκώς επαναλαμβάνονται.
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γαλλία, Βέλγιο. 2022. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού

Le Trésor du Petit Nicolas
2
  • Κωμωδία
  • 2021
  • Διάρκεια: 103 '
  • Ζιλιέν Ραπενό

Όταν ο πατέρας του μικρού Νικόλα παίρνει προαγωγή και αναγκάζεται να μετακομίσει, ο πιτσιρίκος και οι πιστοί φίλοι του οργανώνουν ένα ξέφρενο κυνήγι θησαυρού, ικανό να σταματήσει τα σχέδια των μεγάλων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Νοεμί Μερλάν βγαίνει "στο μπαλκόνι" για τα γυναικεία δικαιώματα

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στις "Μπαλκονάτες", μια εκκεντρική και ανατρεπτική μαύρη κωμωδία πάνω στο αντρικό βλέμμα και τη σύγχρονη γυναικεία εικόνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
11/07/2025

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (10-16/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 ταινίες που μυρίζουν καλοκαίρι

Οι ταινίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά τις μέρες που η Αθήνα θα "βράζει".

To "The birthday party" με τον Γουίλεμ Νταφόε θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Λοκάρνο

Από τον σκηνοθέτη του "Παράθυρο στη Θάλασσα", Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεθ, η νέα παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα κι έχει ελληνική παρουσία σε σενάριο και καστ κάνει ποδαρικό στο φεστιβάλ της Ελβετίας.

Λένε πως αυτή θα είναι μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες του καλοκαιριού

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για "The Home", που έρχεται στους κινηματογράφους στις 14 Αυγούστου.

Όλες οι παλαιότερες ταινίες που επιστρέφουν στους κινηματογράφους από τις 10 Ιουλίου

Άλφρεντ Χίτσκοκ και... Σαλβαδόρ Νταλί, μια ταινία τρόμου του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και ένα βωβό αριστούργημα δίνουν ραντεβού στα σινεμά από τις 10 Ιουλίου.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 10 Ιουλίου.