Κλασικά διαμάντια του Χόλιγουντ στο "Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι"

Για 11η χρονιά η διοργάνωση που αγαπά το καλό σινεμά επιστρέφει στο θερινό σινεμά Ριβιέρα.

to_have_and_have_not «Η Σειρήνα της Μαρτινίκα»

Με σύνθημα "all you need is film", το φεστιβάλ "Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κριτικού κινηματογράφου Ηλία Φραγκούλη, κηρύσσει την επιστροφή του στο θερινό σινεμά Ριβιέρα (14-20/7), παρουσιάζοντας αγαπημένα κλασικά φιλμ του παλιού Χόλιγουντ και όχι μόνο.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης δίνει έμφαση σε ταινίες της δεκαετίας του '30 και του '40, χωρίς να περιορίζεται αυστηρά σε αυτές, παρουσιάζοντας επιλεγμένους ποιοτικούς τίτλους που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη. Όπως το υποψήφιο για Όσκαρ σεναρίου "Απ' το Πλευρό του Αδάμ" (1949) του μεγάλου Τζορτζ Κιούκορ ή το "Μια Νύχτα στην Όπερα" (Σαμ Γουντ, 1935) με τους αδερφούς Μαρξ που θα προβληθεί σε κόπια φιλμ!

dance_with_a_stranger
"Χορεύοντας μ' Έναν Ξένο"

Στο μενού υπάρχουν, φυσικά, πολύ γνωστά ονόματα σκηνοθετών σαν τον Άλφρεντ Χίτσκοκ ("Σχισμένο Παραπέτασμα""Νύχτα Αγωνίας"), το δίδυμο Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ ("Μαύρος Νάρκισσος") και τον Χάουαρντ Χοκς ("Η Σειρήνα της Μαρτινίκα"). Άξιο αναφοράς, σαφώς, και το "Ωραίος και Σέξι" (Χέρμπερτ Ρος, 1972) με πρωταγωνιστή τον Γούντι Άλεν.

Τέλος, μεταξύ των προβολών ξεχωρίζουν ακόμα δύο τίτλοι. Το αγγλικό "Χορεύοντας μ' Έναν Ξένο" (Μάικ Νιούελ, 1985) με τους Μιράντα Ρίτσαρντσον και Ρούπερτ Έβερετ, στην ταινία που τους ανέδειξε σε σταρ, η οποία βασίζεται στη ζωή της τελευταίας γυναίκας που καταδικάστηκε σε απαγχονισμό στη Μεγάλη Βρετανία. Και επιπλέον, σημειώνουμε την "Κρυφή Ζωή ενός Μανεκέν" (Τζέρι Σάτσμπεργκ, 1970), όπου η Φέι Ντάναγουεϊ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο ενός μοντέλου που καταρρέει ψυχολογικά.

puzzle_of_a_downfall_child
"Η Κρυφή Ζωή ενός Μανεκέν"

Το πρόγραμμα του 11ου "Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" 2022:

Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, 2103844827.
Είσ.: € 6
Σημείωστε πως οι ώρες των προβολών ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις διάρκειες των ταινιών.

Πέμπτη 14
21.00 Απ' το Πλευρό του Αδάμ (Τζορτζ Κιούκορ, 1949)
23.00 Από τον Καιρό της Εύας (Χένρι Κόστερ, 1941)

Παρασκευή 15
21.00 Μαύρος Νάρκισσος (Μάικλ Πάουελ & Έμερικ Πρεσμπέργκερ, 1947)
23.00 Χορεύοντας μ' Έναν Ξένο (Μάικ Νιούελ, 1985)

Σάββατο 16
20.45 Σχισμένο Παραπέτασμα (Άλφρεντ Χίτσκοκ, 1966)
23.00 Η Συμμορία των 11 (Λιούις Μάιλστοουν, 1960)

Κυριακή 17
21.00 Ξυπόλυτοι στο Πάρκο (Τζιν Σακς, 1967)
23.00 Στους Δύο Τρίτος Δε Χωρεί (Μέλβιλ Σάβελσον, 1963)

Δευτέρα 18
21.00 Μια Νύχτα στην Όπερα (Σαμ Γουντ, 1935)
23.00 Το Γέλιο Βγήκε από την Κόλαση (Χ. Κ. Πότερ, 1941)

Τρίτη 19
21.00 Η Σειρήνα της Μαρτινίκα (Χάουαρντ Χοκς, 1944)
23.00 Ωραίος και Σέξι (Χέρμπερτ Ρος, 1972)

Δευτέρα 20
21.00 Νύχτα Αγωνίας (Άλφρεντ Χίτσκοκ, 1945)
23.00 Η Κρυφή Ζωή ενός Μανεκέν (Τζέρι Σάτσμπεργκ, 1970)

xafnika_fetos_to_kalokairi_poster2022

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τις νέες ταινίες της εβδομάδας στους κινηματογράφους της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
21/11/2025

Πού θα δεις όλες τις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη

Λίγο πριν την κυκλοφορία της νέας του ταινίας, όλη η φιλμογραφία του Γιάννη Οικονομίδη αποκλειστικά στο cinobo.com

Ξεκινάει το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Μπαίνοντας δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία του, το πετυχημένο σινε-event της Καλαμάτας σηκώνει αυλαία και από τις 21 έως τις 30/11 παρουσιάζει ένα διευρυμένο πρόγραμμα 108 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, αλλά και ένα πλούσιο καλειδοσκόπιο παράλληλων δράσεων.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (20-26/11)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Χλίνουρ Πάλμασον έκανε μια ταινία για την "Αγάπη που Απομένει"

Μιλήσαμε με τον διακεκριμένο Ισλανδό δημιουργό που σκηνοθετεί ένα βραδυφλεγές οικογενειακό δράμα με φόντο τα επιβλητικά τοπία του απομακρυσμένου νησιού.

Pt-shorts: Οι βραβευμένες ταινίες του 2025 στην Αθήνα

Tο pt-shorts: Potidania Film Festival επιστρέφει στην Αθήνα με μια ειδική προβολή των 6 βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους του 2025.

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 20 Νοεμβρίου.