Τρέιλερ για το "Ησυχία 6-9" του Χρήστου Πασσαλή

Μια πρώτη γεύση από την ταινία του ηθοποιού και σκηνοθέτη λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της.

isixia69_2

Καθώς σύντομα αναμένεται η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο σημαντικό διεθνές φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, αποκαλύπτεται το τρέιλερ του "Ήσυχία 6-9" του Χρήστου Πασσαλή.

Πρόκειται για το αυτόνομο σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού, μετά το εξαιρετικό πρόσφατο υβριδικό φιλμ "Η Πόλη και η Πόλη" που συν-σκηνοθέτησε με το Σύλλα Τζουμέρκα. Η ταινία συμμετείχε στο 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου και στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, προτού παρουσιαστεί σε επιλεγμένες (sold out) προβολές στην Αθήνα.

isixia69_1

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας:
"Ένας άντρας και μια γυναίκα, ο Άρης και η Άννα, συναντιούνται τυχαία σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη. Είναι οι μόνοι ξένοι σε μια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων της που έχουν χαθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Καθώς παρακολουθούμε την καθη-μερινή ζωή και τις παράξενες τακτικές που έχουν επινοήσει αυτοί που έμει-ναν πίσω προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους Εξαφανισμένους, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται".

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου πρόκειται για "μια ανατρεπτική ιστορία αγάπης γι’ αυτούς που φεύγουν και για εκείνους που μένουν πίσω. Σε έναν τόπο άχρονο, όπου η αποδοχή διαδέχεται την απώλεια κι εκείνη με τη σειρά της την αγάπη σε έναν κύκλο που ανοίγει και κλείνει στο άπειρο. Σαν μια κασέτα σε ένα διαρκές rewind".

isixia69_3

Σχετικά με την ταινία, ο Πασσαλής σημειώνει: "Δύο εραστές χαμένοι σε έναν κόσμο που προσπαθούν να κατανοήσουν. Μια μικρή πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν φωνές και συχνότητες, μια πόλη οι κάτοικοι της οποίας έχουν επινοήσει αλλόκοτους και συχνά κωμι-κούς κανόνες προκειμένου να επικοινωνήσουν με όσους έχουν χαθεί ανεπι-στρεπτί. Τι όμορφη που ήταν η αγάπη μας. Που λέγαμε κι οι δυο πως δεν θα σβήσει. H ταινία ΗΣΥΧΙΑ 6-9 περιγράφει έναν ενδιάμεσο κόσμο μεταξύ πραγματικό-τητας και ονείρου, έναν κόσμο που κάνει ησυχία προκειμένου να μπορέσει να επικοινωνήσει με αυτούς που έχουν χαθεί και που είναι αδύνατον να ξε-χάσει κανείς. Μια ταινία για την αδυναμία ή την αδυνατότητα να πεις Αντίο".

Ο Πασσαλής εκτός από τη σκηνοθεσία κρατά και έναν από τους κεντρικούς ρόλους στο "Ησυχία 6-9", σε ένα καστ υψηλού επιπέδου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Aγγελική Παπούλια, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Δείτε το τρέιλερ του "Ήσυχία 6-9":

Δείτε την αφίσα της ταινίας:

isixia6-9_poster

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.