Zagoriwood: Μαθήματα σινεμά και προβολές στα Ζαγοροχώρια

Το φεστιβάλ - κινηματογραφικό χωριό επιστρέφει στην Ήπειρο για 17 ημέρες γεμάτες κινηματογράφο.

zagoriwood1

Για 13η χρονιά, στους οικισμούς των Κάτω και Άνω Πεδινών στα Ζαγοροχώρια, στήνεται ένα ολόκληρο κινηματογραφικό χωριό από το μηδέν. Αφορμή η διοργάνωση του Zagoriwood (8-24/7), του φεστιβάλ και εργαστηρίου κινηματογράφου το οποίο κάνει κάθε χρόνο πράξη στο "μότο δε συζητάμε απλώς για σινεμά, φτιάχνουμε ταινίες".

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια του Zagoriwood πρόκειται να διεξαχθούν δύο εργαστήρια με εισηγητές έμπειρους επαγγελματίες του κινηματογράφου. Στο εργαστήριο "Από την Ιδέα ως την Ταινία" (9-24/7), όπου οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να γυρίζουν τις δικές τους μικρού μήκους που, μάλιστα, φτιάχνονται κατά την παραμονή τους στα Ζαγοροχώρια, την καθοδήγηση αναλαμβάνουν οι: Αλέξης Αλεξίου ("Τετάρτη 04:45"), Στέργιος Πάσχος ("Άφτερλωβ"), Άκης Κερσανίδης και Χρύσα Τζελέπη. Παράλληλα, η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα ("Σμύρνη μου Αγαπημένη", "Σκοτεινή Θάλασσα") αναλαμβάνει το εργαστήριο "Υποκριτική στην Κάμερα" (15-17/7).

zagoriwood2

Επιπλέον, για πρώτη φορά το Zagoriwood στήνει το δικό του διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους. Το όνομα αυτού "Zagori Planet", στο οποίο θα διεκδικήσουν το Σμαραγδένιο Γάιδαρο (βραβείο κοινού και κριτικής επιτροπής) ταινίες από τις 12 χώρες των Βαλκανίων με επίκεντρο περιβαλλοντικά θέματα. Στο μενού τον κινηματογραφικών προβολών δε λείπουν βραβευμένες ελληνικές και διεθνείς μικρού μήκους, αλλά και ένα μέρος του προγράμματος που παρουσιάστηκε στη διοργάνωση Positively Different Short Film Festival. Το πλήρες πρόγραμμα των μεγάλου μήκους που πλαισιώνουν το Zagoriwood ανακοινώνεται σύντομα.

Η διοργάνωση γίνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου, με τη συνεργασία της ANEMICINEMA LAB από τη Θεσσαλονίκη, και την καλλιτεχνική διεύθυνση του σεναριογράφου Γιώργου Μακρή. Ως τώρα υποστηρικτές το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζαγορίου.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στο www.zagoriwood.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.