Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Φόλκερ Σλέντορφ στη Βόρεια Εύβοια

Ο Γερμανός σκηνοθέτης θα παρευρεθεί στην Εύβοια για την προβολή του ντοκιμαντέρ του «Ο Δασοποιός», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Evia Film Project από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

o_dasopoios1

Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης του "Το Ταμπούρλο", Φόλκερ Σλέντορφ, θα βρεθεί στη Βόρεια Εύβοια για την προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ του "Ο Δασοποιός" στον κινηματογράφο Απόλλων στην Αιδηψό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Το ντοκιμαντέρ θα είναι η ταινία λήξης του Evia Film Project, της νέας πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.

"Ο Δασοποιός" μάς μεταφέρει στο Σαχέλ, τη στεπική λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα στην Αφρική και μάς συστήνει έναν αξιοσημείωτο άνθρωπο, του οποίου το έργο ζωής τιμήθηκε με το λεγόμενο εναλλακτικό Νόμπελ, το βραβείο Right Livelihood το 2018. Ο Τόνι Ρινάουντο βρήκε τρόπο να καλλιεργεί δέντρα στις πιο άγονες περιοχές. Η μέθοδος Farmer Managed Natural Regeneration (FMNR) αποκαθιστά όχι μόνο το έδαφος, αλλά και το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο. Ο Αρχηγός όλων των Αγροτών, όπως τον λένε χαϊδευτικά σήμερα σε πολλά χωριά στην Αφρική, χρειάστηκε να δώσει μια δύσκολη μάχη για να γίνουν αποδεκτές οι ιδέες του. Έχοντας εργαστεί στην περιοχή του Σαχέλ για 30 χρόνια, είδε την απόγνωση και την πείνα, αλλά και την αποφασιστικότητα και την αλλαγή. Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα κοινότητας, αυτοενδυνάμωσης και, πάνω από όλα, ελπίδας.

Ο Δασοποιός

Το Evia Film Project εντάσσεται στο πλαίσιο του ειδικού αναπτυξιακού έργου "Φωτοδότες" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. Το πρότζεκτ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια, το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά και το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 04/06

Νέος Αλμοδόβαρ, ελληνικό σινεμά κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (04-10/06)

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2026

Βραβευμένες ταινίες που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσες βραβευμένες ταινίες αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Τι θα δούμε στο 5ο Evia Film Project με φετινό θέμα το δάσος;

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από Jurassic Park και Βασίλισσα της Αφρικής έως την μπάντα Quilombo και masterclasses.

Όσα έγιναν στην πρεμιέρα της πιο "Ελλάδα 3.0" ταινίας της χρονιάς

Μια διαφορετική πρεμιέρα με...άρωμα Ελλάδας παίχτηκε στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στις αίθουσες

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 28 Μαΐου.

Δύο νύχτες κινηματογράφου, θάλασσας και καλοκαιρινής μαγείας στον Όρμο της Αφροδίτης

Στο πλαίσιο των "Ημερών Θάλασσας 2026" μπορείτε να παρακολουθήσετε καλοκαιρινό σινεμά στην Πειραϊκή αυτό το Σαββατοκύριακο με ελεύθερη είσοδο.

Μια συζήτηση για τον κινηματογραφικό Κάφκα με ελεύθερη είσοδο

Με αφορμή το βιβλίο του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά φωτίζεται η απροσδόκητη σχέση του Κάφκα με τον κινηματογράφο και προτείνει μια νέα ανάγνωση του έργου του.