Λορ Καλαμί: "Χωρίς το ρομαντισμό θα αυτοκτονούσαμε!"

o_gaidaros_o_erastis_mou_kai_ego1

Συνομιλούμε με τη Γαλλίδα σταρ και πρωταγωνίστρια στην κομεντί "Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ" (Καρόλ Βινιάλ), Λορ Καλαμι, η οποία υποδύεται μια δασκάλα που κυνηγά στα δάση τον παράνομο έρωτά της, παρέα με ένα… γάιδαρο.

Ο χαρακτήρας σας, η Αντουανέτ, μπορεί να είναι μια σταρ στην αίθουσα διδασκαλίας, αλλά έχει ρόλο κομπάρσου στη ζωή του άντρα που αγαπάει. Στο τέλος, όμως, είναι ένας άλλος άνθρωπος. Το ταξίδι αυτογνωσίας της ήταν εκείνο που σας γοήτευσε στην ηρωίδα;
Ακριβώς! Μου άρεσε το πώς φαινομενικά η όλη ιστορία αφορά ένα τυπικό ερωτικό τρίγωνο, ενώ στην πραγματικότητα δενόμαστε με αυτή τη γυναίκα εξαιτίας της πνευματικής διαδρομής που διανύει. Έπειτα, ο ρόλος μου έχει κάτι το αξιολύπητο, το οποίο, όσο παράξενο και εάν σας ακούγεται, με έκανε να θέλω να τον ενσαρκώσω. Με δελεάζουν αυτού του είδους οι χαρακτήρες γιατί συμπεριφέρονται σα να μην τους νοιάζει ούτε ο ίδιος ο εαυτός τους. Καλούνται, λοιπόν, να κάνουν διπλή υπέρβαση: πρώτα να αγαπήσουν το μέσα τους και μετά να προφυλάξουν την αξιοπρέπειά τους.

Υπάρχει ένας διακριτικός σαρκασμός στον τρόπο που απεικονίζεται η Αντουανέτ, ειδικά όσον αφορά στο πώς κυνηγάει αυτόν τον άντρα. 
Γνωρίζω πως σίγουρα αυτό δεν ήταν κάτι που επιδίωκε η σκηνοθέτρια, πρόκειται μάλλον για τη δική σας ματιά. Καταλαβαίνω, ας πούμε, γιατί κάποιος μπορεί να τη βρει αντιπαθητική, τρέχει αλαφιασμένα πίσω από έναν τύπο ο οποίος δεν τη σέβεται. Αλλά στο μυαλό μου πρόκειται για μια γυναίκα αποφασιστική, η οποία δεν επιτρέπει σε συγκυρίες να την αποθαρρύνουν. Ας μην ξεχνάμε πως όταν είμαστε ερωτευμένοι γινόμαστε ξανά έφηβοι, άρα δεν λογαριάζουμε τίποτα. Κατ’ επέκταση, στην ταινία ξεκαθαρίζεται ότι δεν είναι τελικά μόνο οι έρωτες που έχουν σημασία, έτσι βρίσκει και η Αντουανέτ μερικές από τις απαντήσεις που αναζητά.

o_gaidaros_o_erastis_mou_kai_ego2

Εξάλλου, διατρέχει έμμεσα και ένα αστείο την ταινία, πως ένας γάιδαρος μπορεί να γίνει πιο σημαντικός από έναν άντρα…
Πράγματι, αλλά και όχι μόνο. Το ζώο αυτό στέκεται δίπλα της σαν φίλος, σύντροφος, ενώ αποκτά και ιδιότητες… ψυχολόγου! Παράλληλα, την ωθεί να κινείται προς τα μπροστά όσο εκείνος αρνείται να προχωρήσει. Συμβολικά, δηλαδή, ο γάιδαρος σημαίνει πολλά για την Αντουανέτ. Τώρα, γενικά καλύτερος από τους άντρες δεν ξέρω αν είναι ένας γάιδαρος, αλλά σίγουρα έχει περισσότερα να προσφέρει από ορισμένους που δεν εκτιμούν μια γυναίκα που είναι μαζί τους.

Ταινίες σαν και αυτή ανανεώνουν το αίσθημα του ρομαντισμού σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο κυνικός. Το πιστεύετε κι εσείς;
Εάν δεν υπήρχε ο ρομαντισμός θα αυτοκτονούσαμε! Αλλά, σοβαρά, αυτή η ταινία μου άρεσε με το που διάβασα το σενάριο και επιπλέον, ένιωσα πως κάτι με συνδέει με την Καρολίν Βινιάλ. Άθελά της, έθιξε ορισμένα θέματα που μου ήταν οικεία και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Όπως η επιθυμία για απομάκρυνση από την καθημερινή βαβούρα και η επαφή με τη φύση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ

Antoinette Dans les Cévennes
2,5
  • Κωμωδία
  • 2020
  • Διάρκεια: 97 '
  • Καρολίν Βινιάλ

Όταν μαθαίνει πως ο παντρεμένος εραστής της δεν μπορεί να έρθει μαζί της διακοπές, αλλά είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει την οικογένειά του σε μια ορεινή εκδρομή, η ερωτευμένη και απελπισμένη Αντουανέτ αποφασίζει να τον ακολουθήσει χωρίς να του το πει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.