Φεστιβάλ Κανών: Ελληνική συμμετοχή στο τμήμα Focus COPRO’

Ο Θανάσης Νεοφώτιστος παρουσιάζει στο πολυαναμενόμενο φεστιβάλ το κινηματογραφικό του ντεμπούτο «Το Αγόρι Με Τα Γαλάζια Μάτια».

Το Αγόρι με τα γαλάζια μάτια

Μια ακόμη συμμετοχή για την Ελλάδα στις φετινές Κάνες επεφύλασσε η ανακοίνωση των κινηματογραφικών project που θα συμμετάσχουν στη δράση Focus COPRO’ 2022 της Αγοράς του 75ου Φεστιβάλ των Κανών.

Το μεγάλου μήκους κινηματογραφικό σχέδιο-ντεμπούτο του Θανάση Νεοφώτιστου, "Το Αγόρι Με Τα Γαλάζια Μάτια" (aka "Ο Πέτρος και ο Λύκος"), επιλέχθηκε, μαζί με άλλα 6 κινηματογραφικά projects, για να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη δράση, η οποία υποστηρίζει νέους σκηνοθέτες, που έχουν διακριθεί σε μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου με τις μικρού μήκους ταινίες τους κατά το πέρασμα τους στη μεγάλου μήκους φόρμα.

Η φιλμογραφία του Θανάση Νεοφώτιστου περιλαμβάνει ταινίες, όπως η  "Λεωφόρος Πατησίων", "Route-3"," Προσευχή", που έχουν επιλεγεί και βραβευθεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (Βενετία, Τορόντο, Κλερμόν-Φεράν, κ.α.). 

"Το Αγόρι με τα Γαλάζια μάτια" είναι μια ελληνική τραγωδία ενηλικίωσης για τη σεξουαλική αφύπνιση, την διαφορετικότητα και την αποδοχή. Παραγωγός του κινηματογραφικού έργου είναι η Ιωάννα Μπολομύτη (Αργοναύτες Α.Ε), η οποία επιλέχθηκε επιπλέον για να συμμετάσχει στην φετινή έκδοση του "Producers On The Move”, ενός θεσμού που φέρνει σε επαφή παραγωγούς της νέας γενιάς, με την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας.

Στην ταινία ακολουθούμε τον Πέτρο, έναν δεκαπεντάχρονο έφηβο, ο οποίος ασφυκτιά, καθώς ζει με την αυστηρή Δήμαρχο γιαγιά του, την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους συντηρητικούς κατοίκους ενός ορεινού χωριού, βυθισμένου στις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες. Μέσα από την σχέση του με τον φίλο του, Αίμωνα, και από μια σειρά συγκυριών και αποκαλύψεων, θα καταλάβει ότι για να ελευθερωθεί θα πρέπει να θυσιάσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του: τα μοναδικά γαλάζια μάτια του..

Η ανακοίνωση και αυτής της συμμετοχής συμβάλει στην ανάδειξη της φετινής χρονιάς ως μιας από τις σημαντικότερες στιγμές του ελληνικού σινεμά, αναφορικά με την παρουσία του σε έναν από τους κορυφαίους κινηματογραφικούς θεσμούς του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια αποκλειστική ματιά στην υποψήφια για Όσκαρ "Αυτοκρατορία του Φωτός" (βίντεο)

Το "α" εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ένα featurette της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες ("Skyfall", "1917") που διεκδικεί Όσκαρ διεύθυνσης φωτογραφίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Αφιερώματα στους σκηνοθέτες Σταύρο Ψυλλάκη και Νικολάους Γκεϊρχάλτερ από το 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το έργο δύο κορυφαίων δημιουργών έχει την τιμητική του στην προσεχή μεγάλη γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.