Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 19/5

Οσκαρικοί πρωταγωνιστές και μία ελληνική ταινία-έκπληξη προσεχώς στους κινηματογράφους.

enas_ksehoristos_kosmos_erxodai

Οσκαρικοί πρωταγωνιστές και μία ελληνική ταινία-έκπληξη προσεχώς στους κινηματογράφους.

Λούις Γουέιν: Ένας Ξεχωριστός Κόσμος

Βιογραφία του εκκεντρικού καλλιτέχνη με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Η ξεχωριστή και αληθινή ιστορία του εκκεντρικού Βρετανού καλλιτέχνη Λούις Γουέιν, του οποίου οι παιχνιδιάρικες και συχνά ψυχεδελικές εικόνες βοήθησαν στο να αλλάξει για πάντα  η άποψη του κοινού για τις γάτες. Ξεκινώντας από 19ο αιώνα και φθάνοντας μέχρι τη δεκαετία του 1930, η ταινία αφηγείται τις απίστευτες περιπέτειες αυτού του εμπνευσμένου αλλά αφανούς ήρωα, καθώς επιχειρεί να ξεκλειδώσει τα "ηλεκτρικά φορτισμένα" μυστήρια του κόσμου και να κατανοήσει καλύτερα την ίδια τη ζωή του και την βαθιά αγάπη που μοιραζόταν με την σύζυγό του Έμιλυ.

Το Κουστούμι

Ο οσκαρικός Μαρκ Ράιλανς σε ένα αινιγματικό θρίλερ. Ευπώλητος συγγραφέας ("The Sherlockian") και βραβευμένος με Όσκαρ για τη σεναριακή διασκευή του βιογραφικού δράματος "Το Παιχνίδι της Μίμησης" (2014), πάνω στην ταραγμένη ζωή του πρωτοποριακού επιστήμονα Άλαν Τούρινγκ, ο Γκράχαμ Μουρ αποφάσισε να δοκιμάσει τις σκηνοθετικές ικανότητές του με μια ακόμα ταινία εποχής. Στο "Outfit" ο οσκαρικός Μαρκ Ράιλανς ("Η Γέφυρα των Κατασκόπων", "Η Δίκη των 7 του Σικάγου", "Μην Κοιτάτε Πάνω") υποδύεται τον Λέοναρντ, έναν από τους διασημότερους Βρετανούς ράφτες του Λονδίνου. Μετά από μια προσωπική τραγωδία, θα βρεθεί στο Σικάγο την εποχή της μαφιόζικης δόξας του, ανοίγοντας ένα μικρό ραφτάδικο. Εκεί θα συνεχίσει να φτιάχνει κομψά, στιλάτα ρούχα για τους μόνους που μπορούν να τα αγοράσουν: τους άρχοντες του τοπικού εγκλήματος.

Μαγνητικά Πεδία

Ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση. Μετά την τυχαία συνάντησή τους καθ’ οδόν σε ένα νησί, μια γυναίκα και ένας άνδρας αποφασίζουν να περιπλανηθούν μαζί σε αναζήτηση του κατάλληλου μέρους να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.

Νίτραμ

Ο Τζάστιν Κερζέλ ("Μακβέθ") σκηνοθετεί μια ιστορία εκδίκησης. Ο Νίτραμ ζει με την μητέρα του σε ένα προάστιο της Αυστραλίας στα μέσα τις δεκαετίας του 1990. Ζει μια ζωή απομόνωσης και απογοήτευσης όπου δεν μπορεί να ενταχθεί πουθενά. Αυτό μέχρι που τελείως απρόσμενα  βρίσκει μια στενή φίλη στο πρόσωπο της Έλεν. Όταν όμως η φιλία τους λήξει με έναν τραγικό τρόπο , η μοναξιά και ο θυμός του Νίτραμ μεγαλώνουν και ξεκινάει μια αργή κατηφόρα που θα οδηγήσει στην καταστροφή.

Νύχτα της Φωτιάς

Φιλμ από το Μεξικό που απέσπασε τη Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας. Σε μια απομονωμένη πόλη στα βουνά του Μεξικού, τα κορίτσια έχουν αγορίστικα κουρέματα και έχουν μάθει να τρέχουν προς υπόγεια κρησφύγετα όταν τα μαύρα SUV των καρτέλ εμφανίζονται από μακριά. Μόνο που μια μέρα, ένα από αυτά δεν θα προλάβει να κρυφτεί εγκαίρως.

Κώδικας: Εκδίκηση

Περιπέτεια με τους Σάμιουελ Τζάκσον και Μάικλ Κίτον. Η πιο εύστοχη και αιματηρή πληρωμένη δολοφόνος του κόσμου, αναλαμβάνει μία νέα αποστολή προσωπικού χαρακτήρα, όταν ένας άλλος εκτελεστής σκοτώνει τον άνθρωπο που τη μεγάλωσε και την εκπαίδευσε. Όταν εκείνη πλησιάσει τον αντίπαλό της, όμως, θα αναπτύξει συναισθήματα για αυτό και η αντιπαράθεσή τους θα φτιάσει σε νέα ύψη.

Τα Κορδόνια

Διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Ντομένικο Σταρνόνε. Η υπόθεση τοποθετείται στην παραθαλάσσια Νάπολη της δεκαετίας του ’80. Τότε, ένα φαινομενικά ευτυχισμένο και ερωτευμένο ζευγάρι κάνει την οικογένειά του. Ωστόσο, η εργασία του συζύγου και η απόσταση θα αρχίσει να φέρνει βαθιές ρωγμές στη σχέση τους. Εκείνος δουλεύει σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Ρώμης, ενώ εκείνη είναι αναγκασμένη να μένει πίσω στο σπίτι φροντίζοντας τα παιδιά. Σταδιακά απομακρύνονται όλο και περισσότερο, ένοχα μυστικά κάνουν την εμφάνισή τους και η ζωή του ζευγαριού ανατρέπεται δραματικά.

Σμύρνη μου Αγαπημένη

Επανέκδοση με νέο μοντάζ της ταινίας με τη Μιμή Ντενίση. Στη Μυτιλήνη του 2015, η νεαρή Έλεν Γουίλιαμς διαβάζει τα απομνημονεύματα της προ-προγιαγιάς της Φιλιώς Μπαλτατζή και μεταφέρεται νοερά στην κοσμοπολίτικη Σμύρνη έναν αιώνα πριν.

Άνοιξη Σε Μια Μικρή Πόλη

Κινέζικο πολεμικό δράμα του 1948. Αμέσως μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μια οικογένεια προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της στα συντρίμμια του σπιτού της. Καθώς η κανονικότητα επανέρχεται στη ζωή τους, η μοναχική Γιουέν που νιώθει συναισθηματικά αποξενωμένη από τον άντρα της, βιώνει μια αναταραχή όταν επιστρέφει στην πόλη ο εφηβικός έρωτάς της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.