Μια ακόμη rom-com που περιμένουμε: η Μεγκ Ράιν επιστρέφει με τέλειο ταίρι

Στη μετά-covid εποχή το μόνο που θέλουμε είναι να ζήσουμε πάλι και να Ερωτευτούμε με Ε κεφαλαίο.

Meg Ryan

Μετά από 10 σχεδόν χρόνια κινηματογραφικής απουσίας η Μεγκ Ράιν επιστρέφει στα πλατό με διπλό ρόλο: αυτόν της πρωταγωνίστριας, αλλά και της σκηνοθέτριας στη ρομαντική κομεντί What Happens Later. Το ερωτικό της ταίρι; Ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο Shooitng Star του Στίβεν Ντίεζ, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των σεναριογράφων και της ταινίας, που αναμένεται να δούμε στις αίθουσες το 2023. Η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο 2022, στο Αρκάνσας.

Η κεντρική ατάκα ήδη μας κάνει να λιώνουμε: "Τι θα γινόταν αν μια βραδιά που χιόνιζε έβλεπες και πάλι κάποιον από το παρελθόν; Κάποιον που κάποτε φύλαγε τα μυστικά σου, γιατί, πολύ καιρό πριν, κρατούσε και την καρδιά σου;". Εμένα πάντως μου φτάνει για να πάω από τώρα να στηθώ στην ουρά του κινηματογράφου. Ίσως η άνθιση των rom-coms που φαίνεται να ξεκινάει και πάλι τώρα δυναμικά στο Χόλυγουντ να μην είναι τυχαία. Ίσως μετά από τόσο καιρό κοινωνικού αποκλεισμού και πίεσης, να έχουμε όλοι την ανάγκη να ερωτευτούμε και να ονειρευτούμε.

Η ταινία λοιπόν ακολουθεί δύο πρώην εραστές που συναντιούνται και πάλι, δεκαετίες μετά τον χωρισμό τους. Όταν θα βρεθούν τυχαία στο ίδιο αεροδρόμιο όπου θα πρέπει να παραμείνουν όλη τη βραδιά, αφού λόγω χιονοθύελλας ακυρώνονται όλες οι πτήσεις. Η Γουίλα παραμένει το ελεύθερο πνεύμα που πάντοτε ήταν, ενώ ο Μπιλ έχει μόλις χωρίσει και προσπαθεί να βρει νέες ισορροπίες με την πρώην σύζυγο και την κόρη του. Αναπόφευκτα, η μία κουβέντα θα φέρει την άλλη και όλες μαζί θα οδηγήσουν στο παρελθόν. Τι θα γίνει όμως όταν ο καθένας έχει μια πολύ διαφορετική εκδοχή για το τι έγινε;

Οι παραγωγοί σημειώνουν πως: "Πιστεύουμε ότι είναι μια ματιά πάνω στη ζωή και την αγάπη που θα έχει ανταπόκριση στο παγκόσμιο κοινό, σε αυτές τις αβέβαιες εποχές όταν οι συνδέσεις και οι επανασυνδέσεις μοιάζουν πιο σημαντικές από ποτέ".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.