"Η γλώσσα της πεταλούδας": Δωρεάν προβολή της ταινίας του Χοσέ Λουίς Κουέρδα στο Victoria Square Project

Μία καλλιτεχνική δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, τη Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα και το VSP, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός στις Γειτονιές».

Η γλώσσα της πεταλούδας

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα και το Victoria Square Project διοργανώνουν την προβολή της ταινίας "Η γλώσσα της πεταλούδας" (La lengua de las mariposas) του Χοσέ Λουίς Κουέρδα την Πέμπτη 12 Μαΐου (8:30 μ.μ.). Η δράση γίνεται με αφορμή το πρόγραμμα του "Πολιτισμός στις Γειτονιές" που διοργανώνει και υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net, από τις 12 έως και τις 29 Μαΐου, στη Κυψέλη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις, φωτογραφικό διαγωνισμό, θεατρικά δρώμενα, προβολές, περιήγηση στα εικαστικά και καλλιτεχνικά στέκια της Κυψέλης, εκπαιδευτικά εργαστήρια και ανοιχτές συζητήσεις. Το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας, στον πολίτη και στον επισκέπτη, σε συνεργασία με τα μέλη του και τους συνεργαζόμενους φορείς, με μια σειρά δράσεων που δυναμώνουν τον κοινωνικό ιστό, αναδεικνύουν τις δημιουργικές δυνάμεις αλλά και τον δημόσιο χώρο, ως πεδίο έκφρασης, γνωριμίας και διαλόγου.

Βασισμένη σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας γραμμένα το 1996, η ταινία του Χοσέ Λουίς Κουέρδα αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του 1936 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος του έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα "υποστεί" μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση.

Πρωταγωνιστούν: Manuel Lozano, Fernando Fernán Gómez, Uxía Blanco

Η προβολή της ταινίας είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο μπροστά από το Victoria Square Project. Θα δοθεί σειρά προτεραιότητας με δελτία εισόδου, ξεκινώντας από τις 8 μ.μ. .

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.