5 ταινίες με "άρωμα Ελλάδας" από τη DAFilms

Η ομάδα Interferences επιμελείται ένα πρόγραμμα online προβολών με επίκεντρο την Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρόσφατης διεξαγωγής της διεθνούς φήμης διαδικτυακής πλατφόρμας στη χώρα.

Homeland DAFilms

Με αφορμή την παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας DAFilms.com στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος, η ομάδα Interferences επιμελείται ένα πρόγραμμα online προβολών με επίκεντρο την Ελλάδα. Η παρουσίαση της πλατφόρμας DAFilms.com πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ημερίδας για την Ψηφιακή Διανομή του Ντοκιμαντέρ, η οποία διοργανώθηκε από την ομάδα Interferences σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας και τη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου.

Το πρόγραμμα με τίτλο "Undelivered: 5 postcards from Greece" περιλαμβάνει πέντε ταινίες διεθνών σκηνοθετών που παρουσιάζουν μία Ελλάδα η οποία δεν συνιστά προϊόν προς πώληση. Κινηματογραφώντας τις πληγές της Ιστορίας που διαφαίνονται ακόμα στη χώρα, καταγράφοντας τα σημάδια ανεκπλήρωτων υποσχέσεων μίας τάχα ευημερίας, ή καταγράφοντας μία αντισυστημική ματιά στην χαώδη πρωτεύουσα της Ελλάδας (ένα βλέμμα στην Αθήνα που ανήκει στον "αουτσάιντερ" - στο νέο, στον ξένο, στον μετανάστη), αυτές οι πέντε ταινίες πετυχαίνουν να παρουσιάσουν στο κοινό μια συλλογή από ελληνικές πανοραμικές εικόνες ανόθευτες από τις παραμορφώσεις ενός τουριστικού φακού.

Xenos DAFilms
Xenos

Το πρόγραμμα, που επιμελήθηκαν για την ομάδα οι Πιέτρο Ραντίν, Δημήτρης Παναγόπουλος και Εύη Στάμου θα βρίσκεται μέχρι το τέλος Μαΐου δωρεάν στην πλατφόρμα DAFilms.com.

Οι επιλεγμένες ταινίες

Searching Eva DAFilms
Searching Eva

Homelands (2020), Σερβία. Σκηνοθεσία: Jelena Maksimovic
Searching Eva (2019), Γερμανία. Σκηνοθεσία: Pia Hellental
Von Griechenland (1965), Γερμανία. Σκηνοθεσία: Peter Nestler
Domino (2005), Ιταλία. Σκηνοθεσία: Lotte Schreiber
Xenos (2013), Δανία, Αγγλία, Ελλάδα. Σκηνοθεσία: Mahdi Fleifel

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Carousel Films απαντά

Ο υπεύθυνος της εταιρίας Βασίλης Κωνσταντόπουλος, απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς & ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/01/2023

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 2/2

Επιστροφή στο γαλατικό χωριό, ένα ανατρεπτικό θρίλερ από τον Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και ένα υποψήφιο για Όσκαρ φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η One from the Heart απαντά

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας Λευτέρης Αδαμίδης και Σοφία Αγγελίδου, απαντούν στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

Ψηφίστε την καλύτερη ταινία του 2022 και κερδίστε 131 σινεφίλ δώρα!

Αναδείξτε τα κορυφαία φιλμ της χρονιάς και διεκδικήστε συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα.

Ένα must αφιέρωμα στον αιρετικό σκηνοθέτη Καβν ντε λα Κρουζ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται όλες οι ταινίες του δημιουργού από τις Φιλιππίνες ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα.

4 σπουδαίες ταινίες για το Ολοκαύτωμα που δεν έχετε δει

Τιμούμε την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος βλέποντας ξανά φιλμ που απεικόνισαν με ανατριχιαστική ευστοχία το οδυνηρό γεγονός.

Ο σκηνοθέτης Χλίνουρ Πάλμασον στην επική "Χώρα του Θεού"

Συζητάμε με τον βραβευμένο Σκανδιναβό σκηνοθέτη ενός εκ των πιο εντυπωσιακών arthouse φιλμ των τελευταίων ετών, το οποίο αναπαριστά τη μαγευτική και απάτητη Ισλανδία του 19ου αιώνα.