Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

5 ταινίες με "άρωμα Ελλάδας" από τη DAFilms

Η ομάδα Interferences επιμελείται ένα πρόγραμμα online προβολών με επίκεντρο την Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρόσφατης διεξαγωγής της διεθνούς φήμης διαδικτυακής πλατφόρμας στη χώρα.

Homeland DAFilms

Με αφορμή την παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας DAFilms.com στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαΐου στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος, η ομάδα Interferences επιμελείται ένα πρόγραμμα online προβολών με επίκεντρο την Ελλάδα. Η παρουσίαση της πλατφόρμας DAFilms.com πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ημερίδας για την Ψηφιακή Διανομή του Ντοκιμαντέρ, η οποία διοργανώθηκε από την ομάδα Interferences σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας και τη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου.

Το πρόγραμμα με τίτλο "Undelivered: 5 postcards from Greece" περιλαμβάνει πέντε ταινίες διεθνών σκηνοθετών που παρουσιάζουν μία Ελλάδα η οποία δεν συνιστά προϊόν προς πώληση. Κινηματογραφώντας τις πληγές της Ιστορίας που διαφαίνονται ακόμα στη χώρα, καταγράφοντας τα σημάδια ανεκπλήρωτων υποσχέσεων μίας τάχα ευημερίας, ή καταγράφοντας μία αντισυστημική ματιά στην χαώδη πρωτεύουσα της Ελλάδας (ένα βλέμμα στην Αθήνα που ανήκει στον "αουτσάιντερ" - στο νέο, στον ξένο, στον μετανάστη), αυτές οι πέντε ταινίες πετυχαίνουν να παρουσιάσουν στο κοινό μια συλλογή από ελληνικές πανοραμικές εικόνες ανόθευτες από τις παραμορφώσεις ενός τουριστικού φακού.

Xenos DAFilms
Xenos

Το πρόγραμμα, που επιμελήθηκαν για την ομάδα οι Πιέτρο Ραντίν, Δημήτρης Παναγόπουλος και Εύη Στάμου θα βρίσκεται μέχρι το τέλος Μαΐου δωρεάν στην πλατφόρμα DAFilms.com.

Οι επιλεγμένες ταινίες

Searching Eva DAFilms
Searching Eva

Homelands (2020), Σερβία. Σκηνοθεσία: Jelena Maksimovic
Searching Eva (2019), Γερμανία. Σκηνοθεσία: Pia Hellental
Von Griechenland (1965), Γερμανία. Σκηνοθεσία: Peter Nestler
Domino (2005), Ιταλία. Σκηνοθεσία: Lotte Schreiber
Xenos (2013), Δανία, Αγγλία, Ελλάδα. Σκηνοθεσία: Mahdi Fleifel

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Εγκαινιάζεται η έκθεση με έργα από τη συλλογή Χατζηιωάννου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μια αναδρομή στην τέχνη από το 1980 έως σήμερα, μέσα από 104 έργα που ανήκουν στην ιδιοκτησία του ζεύγους Αντώνη και Άζιας Χατζηιωάννου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Έκθεση εκκλησιαστικής ζωγραφικής για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο ΙΑΜΥ

Στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αφιερωματική έκθεση με τίτλο "1922 – 2022, Ιστορίες μνήμης και τέχνης: αναστοχασμοί στη θρησκευτική ζωγραφική των Σ. Παπαλουκά, Φ. Κόντογλου, Σ. Βασιλείου" με έργα των σπουδαίων νεοελλήνων ζωγράφων.

Οκτώ νεαρά κορίτσια ερμηνεύουν τη "Μήδεια" με την καθοδήγηση της Αλίκης Δανέζη Knutsen και ροκ διαθέσεις

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα "Εμείς-Εμείς" παρουσιάζει μια work in progress παράσταση με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 28 Μαΐου στην Πλατεία Κουμουνδούρου.

Συνεχίζονται οι ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά με τις "Κυριακές στην Αθήνα"

Την πρώτη Κυριακή του καλοκαιριού, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δράσεις με οικολογικό αποτύπωμα.

Γνωριμία με τους "Βασιλείς της Ηπείρου" στη "Μηχανή του Χρόνου"

Η εκπομπή του Cosmote History HD έχει ως θέμα δύο αδέρφια μιας αγροτικής οικογένειας, που μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν δύο από τους πιο αδίστακτους λήσταρχους του μεσοπολέμου.

"Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου": μια πράσινη καμπάνια για τη διαχείριση των απορριμάτων

Ξεκινά η ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου και της Περιφέρειας Αττικής για την Πράσινη Μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία.

Έξι θεατρικές ομάδες στο Φεστιβάλ Κωμωδίας του Vault

Θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από τα εργαστήρια του Vault, τη σεζόν 2021-22, θα παρουσιάσουν έξι διαφορετικές κωμωδίες στο θέατρο του Βοτανικού.