Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 28/4

Μια sui generis υπερηρωική ταινία και ο Λίαμ Νίσον σε επικίνδυνη αποστολή προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ta_pada_ola1

Μια sui generis υπερηρωική ταινία και ο Λίαμ Νίσον σε επικίνδυνη αποστολή προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Τα Πάντα Όλα

Μια arthouse υπερηρωική ταινία από το σινεφιλικό στούντιο A24. Η ταινία των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ συνδυάζει την περιπέτεια, την κωμωδία, την υπαρξιακή αγωνία και τις υπερδυνάμεις, καθώς εξελίσσεται το δράμα μιας κουρασμένης από τη ζωή γυναίκας. Πρόκειται για την κινεζικής καταγωγής Έβελιν, η οποία αδυνατεί να επικοινωνήσει με το σύζυγο και την κόρη της, όντας την ίδια στιγμή πνιγμένη στα χρέη. Ξαφνικά, αποκτά την ικανότητα να μεταπηδά σε παράλληλα διαφορετικά σύμπαντα και τότε, κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται η Μισέλ Γεό ("Τίγρης και Δράκος").

Η Μνήμη του Δολοφόνου

Ο Λίαμ Νίσον είναι (ξανά) ένας πληρωμένος εκτελεστής. Ένας φημισμένος για την ακρίβειά του δολοφόνος for hire, μετατρέπεται σε κινούμενο στόχο όταν αρνείται να διεκπεραιώσει δουλειά για λογαριασμό μιας επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης. Τότε μπαίνει στο στόχαστρο και του FBI, το οποίο αναγκάζεται να ακολουθήσει το σωρό πτωμάτων που αφήνει πίσω του ο εκτελεστής, μέχρι να τον εντοπίσουν. Πλάι στον Νίσον πρωταγωνιστούν οι Γκάι Πιρς και Μόνικα Μπελούτσι.

Kerr

Τούρκικη πολιτική αλληγορία φαντασίας. Ένας άντρας επιστρέφει στην πόλη για την κηδεία του πατέρα του και το ένα παράξενο συμβάν διαδέχεται το άλλο. Γίνεται ο μοναδικός μάρτυρας ενός φόνου, η αστυνομία τον "παγιδεύει" στην πόλη, οι γνωστοί του εκλιπόντος πατέρα του τον εμπλέκουν στην απαγόρευση κυκλοφορίας που κηρύσσεται στην πόλη.

Αΐνμπο: Η Πριγκίπισσα του Αμαζονίου

Περουβιανό animation. Η 13χρονη Αίνμπο ζει στα βάθη του Αμαζονίου με τη φυλή της. Μια μέρα, η Αίνμπο ανακαλύπτει πως η φυλή της κινδυνεύει. Όχι μόνο απειλείται από το κακό πνεύμα του Γιακουρούνα, αλλά και ολόκληρη η ζούγκλα καταστρέφεται από ανθρώπους που την εκμεταλλεύονται για βιομηχανική εξόρυξη. Τότε η Αίνμπο αποφασίζει να σώσει τη φυλή της.

Ο Κήπος των Φίντσι Κοντίνι

 Οσκαρικός Βιτόριο ντε Σίκα από το 1970. Στην ιταλική πόλη Φερράρα του 1938 (επί Μουσολίνι), η οικογένεια των Εβραίων Φίντσι Κοντίνι είναι από τις ισχυρότερες οικογένειες της περιοχής. Ο ασθενικός γιος τους Αλμπέρτο και η όμορφη αλλά απρόσιτη κόρη τους Μικόλ, περνούν το χρόνο τους στον οικογενειακό κήπο με τον επίσης εύπορο Τζιόρτζιο. Εκείνος  διεκδικεί ερωτικά την Μικόλ αλλά και τον φίλο και ερωτικό του αντίζηλο Μαλνάτε. Οι περίπλοκες αισθηματικές περιπέτειες των τεσσάρων νέων θα δοκιμαστούν επικίνδυνα όταν οι νέοι ρατσιστικοί νόμοι αρχίζουν να εφαρμόζονται. Βραβείο Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και Χρυσή Άρκτος στην Μπερλινάλε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.