Morbius

2

Ο δόκτωρ Τζέκιλ της Marvel είναι ένας σκοτεινός, διχασμένος χαρακτήρας (αλά Βένομ), ο οποίος έχει μερικά συμπαθητικά ειδικά εφέ και αμέτρητα κλισέ να προσθέσει στο χρυσοφόρο σινε-σύμπαν των χάρτινων υπερηρώων.

morbius4

Όπως το σύμπαν που μας περιβάλλει είναι γεμάτο από αμέτρητους γαλαξίες, έτσι και το Marvel Cinematic Universe περιλαμβάνει ουκ ολίγα κινηματογραφικά μικροσύμπαντα. Σαν το Sony’s Spider-man Universe, για παράδειγμα, στο οποίο κυκλοφορούν υπερήρωες που σχετίζονται με τον Άνθρωπο-Αράχνη και τα δικαιώματά τους ανήκουν στη Sony, με πρώτο (και χειρότερο) τον Βένομ και δεύτερο τον Μόρμπιους, ενώ σειρά για το 2023 έχει πάρει ο "Kraven the Hunter".


Γεννημένος από τη φαντασία των Ρόι Τόμας και Γκιλ Κέιν πριν από μισό αιώνα, ο Μάικλ Μόρμπιους είναι ο δόκτωρ Τζέκιλ, αναπόφευκτα και ο κύριος Χάιντ, του MCU. Ένα παιδί με μια σπάνια πάθηση του αίματος, προσπαθώντας εναγωνίως να βρει θεραπεία για την ασθένειά του, εξελίσσεται σε νομπελίστα βιοχημικό, τα πειράματα του οποίου χρηματοδοτεί ο ομοιοπαθής και παιδικός του φίλος Μάιλο. Πλέον η τελευταία λύση που απομένει είναι ο συνδυασμός ανθρώπινου DNA με DNA νυχτερίδας-βαμπίρ, ο οποίος αποδεικνύεται ότι έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Το αντίτιμο, όμως, είναι να μετατραπεί ο Μόρμπιους σε ένα πλάσμα διψασμένο για αίμα.


Νιοστή παραλλαγή ενός διχασμένου υπερήρωα, ο οποίος προσπαθεί να τιθασεύσει τη σκοτεινή πλευρά του, το "Morbius" τονίζει τα θριλερικά και gore στοιχεία του βρικολακιασμένου πρωταγωνιστή του, προσθέτοντας μερικά συμπαθητικά ειδικά εφέ και αμέτρητα κλισέ στο χρυσοφόρο σινε-σύμπαν της Marvel. Ο κακός της υπόθεσης και οι λόγοι που τον σπρώχνουν στην… απέναντι πλευρά δεν κρύβεται από τα πρώτα κιόλας πλάνα, το αναπόφευκτο ρομάντσο εκτυλίσσεται με μπανάλ τεμπελιά και μόνο ο μετρ των μεταμορφώσεων Τζάρεντ Λίτο ("Dallas Buyers Club", "Ο Οίκος Gucci") προσπαθεί φιλότιμα να βρει κάποιο βάθος σε έναν χάρτινο, με κάθε έννοια, χαρακτήρα.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Morbius

2
  • Περιπέτεια
  • 2022
  • Διάρκεια: 108 '
  • Ντάνιελ Εσπινόζα

Ο διακεκριμένος χημικός Μάικλ Μόρμπιους προσπαθεί εναγωνίως να βρει θεραπεία για τη σπάνια ασθένεια του αίματος από την οποία πάσχει. Η τελευταία του λύση είναι ο συνδυασμός ανθρώπινου DNA με DNA νυχτερίδας-βαμπίρ, ο οποίος μοιάζει να έχει θαυματουργά αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.