Όλες οι ταινίες του Batman στη σωστή σειρά

Μία μίνι ελεγεία στον υπερήρωα της καρδιάς μας από το 1966 του Άνταμ Γουέστ μέχρι το 2022 του Ρόμπερτ Πάτινσον.

the_batman_new

Από το ντεμπούτο του στα κόμικς της DC το 1939, ο Μπάτμαν αποσπά -ας μου επιτραπεί η έκφραση- ανάμεικτες κριτικές. Ο Μπρους Γουέιν είναι ένας πλούσιος βιομήχανος, πλέιμποϊ και φιλάνθρωπος, ο οποίος με κάποιο τρόπο πρέπει να φοράει μάσκα νυχτερίδας και κάπα όταν σπεύδει να σώσει τους πολίτες της Γκόθαμ Σίτι. Στο ενδιάμεσο, είναι απασχολημένος με το πρότζεκτ 'εκδίκηση' για τη δολοφονία των γονιών του από διάφορους εγκληματίες. Οπότε ναι, η αντικρουόμενη προσωπικότητά του προκαλεί αντικρουόμενα επίσης συναισθήματα. Η διαχρονική του πορεία από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα επιβεβαιώνει ότι έχει "κλειδώσει" τη θέση του στο πάνθεον των υπερηρώων, ό,τι κι αν συμβεί, ακόμη κι αν μία στο εκατομμύριο ο Ρόμπερτ Πάτινσον που αναλαμβάνει πλέον χρέη ανθρώπου-νυχτερίδας τα θαλασσώσει. 

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλα όσα θα δούμε στο Athens Short Film Festival

Το φεστιβάλ έρχεται με επτά διαφορετικές θεματικές και 45 μικρού μήκους απ' όλο τον κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
06/12/2025

Οι δραματικές ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Οι παραγωγές που παίζονται στις μεγάλες οθόνες της πόλης έως και την Τετάρτη 10/12.

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 4/12, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/12)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Κάουτερ Μπεν Χανία: "Όσα συμβαίνουν στη Γάζα μάς κάνουν όλους Παλαιστίνιους"

Η βραβευμένη στη Βενετία σκηνοθέτρια της "Φωνής της Χιντ Ρατζάμπ" μιλάει για την κινηματογραφική διαχείριση ενός σοκαριστικού αληθινού ντοκουμέντου, το οποίο μετέτρεψε σε πολιτικό θρίλερ και σε μια ηχηρή αντιπολεμική κραυγή.

Μαρία Κομνηνού, ποια είναι τα must του 14ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας;

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια μας παρουσιάζει τις προβολές και τις δράσεις που δεν πρέπει να χάσουμε τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ.

Λώρη Λοϊζίδη, πώς είναι να φτιάχνεις ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι;

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Χρήστου Κανάκη, "Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων", το "α" συζήτησε με τον πρωταγωνιστή και σεναριογράφο Λώρη Λοϊζιδη.