Οδηγός Cinema

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Θεόφιλος ξανά;" του Λάκη Παπαστάθη στα πλαίσια της ομότιτλης έκθεσης

Το φιλμ θα προβληθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και θα ακολουθήσει ομιλία του σκηνοθέτη και συζήτηση με το κοινό.

Θεόφιλος

Το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" διοργανώνει την Πέμπτη 3 Μαρτίου (7-9 μ.μ.) την προβολή του ντοκιμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη "Θεόφιλος ξανά;", στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων της έκθεσης "απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών": Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ". Μετά την προβολή του φιλμ ο δημιουργός του θα μιλήσει για την εμπειρία του όσον αφορά τα γυρίσματα και θα συζητήσει με το κοινό. Παράλληλα, από τις 6 μ.μ. η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού θα βρίσκεται στον χώρο μαζί με συμμετέχοντες καλλιτέχνες προκειμένου να καλωσορίσουν και να ξεναγήσουν τους επισκέπτες.

Ο Λάκης Παπαστάθης είναι πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου και ταινίες του όπως ο "Καιρός των Ελλήνων", το "Ταξίδι στην Μυτιλήνη" και "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον" έχουν χαρακτηριστεί ορόσημα για το σύγχρονο ελληνικό σινεμά. Το 1987 σκηνοθετεί το κινηματογραφικό έργο "Θεόφιλος", όπου αφηγείται τον βίο και το έργο του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Αργότερα, αποσπάσματα της ταινίας χρησιμοποιούνται στο ντοκιμαντέρ "Θεόφιλος ξανά;" με πρωταγωνιστές ζωγράφους όπως Παναγιώτης Φειδάκης, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιαν και Χρήστος Μποκόρος, οι οποίοι μιλούν για τον Θεόφιλο τόσο ως άνθρωπο όσο και ως ζωγράφο, συγκρίνοντάς τον με πιο σύγχρονους καλλιτέχνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο του Νιάρχου

Οι δράσεις "Park your Cinema" και "Park your Cinema Kids" στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με τη συμβολή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2022

18ο Athens Digital Festival: Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και η Έλλη-Άννα Περιστεράκη μας μιλούν για τις "FutuRetro" αναζητήσεις τους

Μιλήσαμε με τον ιδρυτή του φεστιβάλ Ηλία Χατζηχριστοδούλου και την καλλιτεχνική διευθύντρια Έλλη-Άννα Περιστεράκη για τη φετινή εκδοχή, τη ρετροφουτουριστική αισθητική που την πλαισιώνει και όλες τις δράσεις που φέρνουν κάθε χρόνο το κοινό ένα βήμα πιο κοντά στον θαυμαστό κόσμο των ψηφιακών τεχνών.

"Alpha Mission": Μια συναυλία στη Δήλο ευαισθητοποιεί για τη κλιματική αλλαγή

Μια σημαντική μουσική εκδήλωση διεξάγεται στο νησί των Κυκλάδων στο πλαίσιο της συλλογικής πρωτοβουλίας "Alpha Mission – Δelos", που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την κρίσιμη περιβαλλοντική κατάσταση που ο τόπος αντιμετωπίζει σήμερα.

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (16-22/5)

Όλα όσα περιμένουμε να ανακαλύψουμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (09-15/5)

Το ζήτημα του εγκλεισμού εξακολουθεί να εμπνέει καλλιτέχνες, με αρκετές από τις ανερχόμενες εκθέσεις να συνδέουν προσωπικά βιώματα και κοινωνικά ζητήματα με τη 2χρονη περίοδο της καραντίνας.

Η Αθήνα κρύβει πλέον έναν "Αμαζόνιο"

ΤΟ ΕΜΣΤ εγκαινιάζει μία "εκτός τειχών" έκθεση του Δημήτρη Τσουμπλέκα, έναν διάλογο ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και την προσωπική ανάμνηση.