To "Spider-man: No Way Home" έγινε η τρίτη εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών

Η ιλιγγιώδης πορεία του Ανθρώπου - Αράχνη στο αμερικανικό box office συνεχίζεται, καθώς ξεπέρασε τα 760 εκατομμύρια δολάρια και το "Avatar" του Τζέιμς Κάμερον.

spider-man_no_way_home1

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αραχνοφρενίτιδα που κυριαρχεί το τελευταίο δίμηνο στις αμερικανικές αίθουσες, ούτε καν το Super Bowl. Ο τελικός του φούτμπολ συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 100 εκατομμύρια sports fans μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες, με το αντίστοιχο κινηματογραφικό σαββατοκύριακο να κάνει απλά υπομονή και να τρώει από τα έτοιμα. Φέτος και παρά το πανδημικό κλίμα, τρεις φιλόδοξες σινε-πρεμιέρες αποφάσισαν να δοκιμάσουν την προηγούμενη Παρασκευή 11/2 την τύχη τους απέναντι στο Super Bowl, οι δυο τους όμως μάλλον το μετάνιωσαν. Tο "Έγκλημα στον Νείλο" κατάφερε να διασωθεί ανοίγοντας με 12,9 εκατ. (έναντι 26,7 του "Εγκλήματος στο Οριάν Εξπρές" το 2017), αλλά η ρομαντική κομεντί "Παντρέψου με" με την Τζένιφερ Λόπεζ και το action thriller "Ο Μεσάζοντας" με τον Λίαμ Νίσον απογοήτευσαν, κάνοντας ποδαρικό με οκτώ και 3,6 εκατ., αντίστοιχα.


Το "Spider-man: No Way Home", αντίθετα, συνέχισε απτόητο και με 7,5 εκατ. σκαρφάλωσε στα 759,4. Μέσα στην εβδομάδα έφτασε τα 762,4 και ξεπερνώντας τα 760,5 του "Avatar" στρογγυλοκάθισε στην τρίτη θέση των εμπορικοτέρων ταινιών όλων των εποχών. Μπροστά του και σε απόσταση ασφαλείας βρίσκονται πλέον μόνον το "Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη" με 858,4 και το "Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει" με 936,7 εκατ. Την ίδια ώρα, στο παγκόσμιο box office ο τελευταίος "Spider-man" βρίσκεται μόλις στην… έκτη θέση με 1,81 δις δολάρια, χωρίς να έχει κάνει ακόμα πρεμιέρα στην Κίνα. Μια σημαντικότατη αγορά, στην οποία το "Spider-man: Μακριά Από τον Τόπο του" είχε μετρήσει πριν δυο χρόνια 199 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.