To "Spider-man: No Way Home" έγινε η τρίτη εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών

Η ιλιγγιώδης πορεία του Ανθρώπου - Αράχνη στο αμερικανικό box office συνεχίζεται, καθώς ξεπέρασε τα 760 εκατομμύρια δολάρια και το "Avatar" του Τζέιμς Κάμερον.

spider-man_no_way_home1

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αραχνοφρενίτιδα που κυριαρχεί το τελευταίο δίμηνο στις αμερικανικές αίθουσες, ούτε καν το Super Bowl. Ο τελικός του φούτμπολ συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 100 εκατομμύρια sports fans μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες, με το αντίστοιχο κινηματογραφικό σαββατοκύριακο να κάνει απλά υπομονή και να τρώει από τα έτοιμα. Φέτος και παρά το πανδημικό κλίμα, τρεις φιλόδοξες σινε-πρεμιέρες αποφάσισαν να δοκιμάσουν την προηγούμενη Παρασκευή 11/2 την τύχη τους απέναντι στο Super Bowl, οι δυο τους όμως μάλλον το μετάνιωσαν. Tο "Έγκλημα στον Νείλο" κατάφερε να διασωθεί ανοίγοντας με 12,9 εκατ. (έναντι 26,7 του "Εγκλήματος στο Οριάν Εξπρές" το 2017), αλλά η ρομαντική κομεντί "Παντρέψου με" με την Τζένιφερ Λόπεζ και το action thriller "Ο Μεσάζοντας" με τον Λίαμ Νίσον απογοήτευσαν, κάνοντας ποδαρικό με οκτώ και 3,6 εκατ., αντίστοιχα.


Το "Spider-man: No Way Home", αντίθετα, συνέχισε απτόητο και με 7,5 εκατ. σκαρφάλωσε στα 759,4. Μέσα στην εβδομάδα έφτασε τα 762,4 και ξεπερνώντας τα 760,5 του "Avatar" στρογγυλοκάθισε στην τρίτη θέση των εμπορικοτέρων ταινιών όλων των εποχών. Μπροστά του και σε απόσταση ασφαλείας βρίσκονται πλέον μόνον το "Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη" με 858,4 και το "Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει" με 936,7 εκατ. Την ίδια ώρα, στο παγκόσμιο box office ο τελευταίος "Spider-man" βρίσκεται μόλις στην… έκτη θέση με 1,81 δις δολάρια, χωρίς να έχει κάνει ακόμα πρεμιέρα στην Κίνα. Μια σημαντικότατη αγορά, στην οποία το "Spider-man: Μακριά Από τον Τόπο του" είχε μετρήσει πριν δυο χρόνια 199 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μια εβδομάδα γεμάτη σινεμά που μπορείτε να παρακολουθήσετε ακόμα και εάν δε βρεθείτε στη μακεδονική πόλη.

Είμαστε έτοιμοι για τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" της γενιάς του TikTok;

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της οσκαρικής Έμεραλντ Φένελ ξεσήκωσε το ίντερνετ και τις σινεφίλ συζητήσεις.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (4-10/9)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη 'Βουγονία' του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε. Συγκεντρώσαμε ό,τι ξέρουμε για τη νέα του ταινία, που καταφθάνει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου.

5 ταινίες που έντυσε ο Τζόρτζιο Αρμάνι

Ο Ιταλός σχεδιαστής δεν άφησε το στίγμα του μόνο στο χώρο της μόδας, αλλά και στη μεγάλη οθόνη.