To "Spider-man: No Way Home" έγινε η τρίτη εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών

Η ιλιγγιώδης πορεία του Ανθρώπου - Αράχνη στο αμερικανικό box office συνεχίζεται, καθώς ξεπέρασε τα 760 εκατομμύρια δολάρια και το "Avatar" του Τζέιμς Κάμερον.

spider-man_no_way_home1

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αραχνοφρενίτιδα που κυριαρχεί το τελευταίο δίμηνο στις αμερικανικές αίθουσες, ούτε καν το Super Bowl. Ο τελικός του φούτμπολ συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 100 εκατομμύρια sports fans μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες, με το αντίστοιχο κινηματογραφικό σαββατοκύριακο να κάνει απλά υπομονή και να τρώει από τα έτοιμα. Φέτος και παρά το πανδημικό κλίμα, τρεις φιλόδοξες σινε-πρεμιέρες αποφάσισαν να δοκιμάσουν την προηγούμενη Παρασκευή 11/2 την τύχη τους απέναντι στο Super Bowl, οι δυο τους όμως μάλλον το μετάνιωσαν. Tο "Έγκλημα στον Νείλο" κατάφερε να διασωθεί ανοίγοντας με 12,9 εκατ. (έναντι 26,7 του "Εγκλήματος στο Οριάν Εξπρές" το 2017), αλλά η ρομαντική κομεντί "Παντρέψου με" με την Τζένιφερ Λόπεζ και το action thriller "Ο Μεσάζοντας" με τον Λίαμ Νίσον απογοήτευσαν, κάνοντας ποδαρικό με οκτώ και 3,6 εκατ., αντίστοιχα.


Το "Spider-man: No Way Home", αντίθετα, συνέχισε απτόητο και με 7,5 εκατ. σκαρφάλωσε στα 759,4. Μέσα στην εβδομάδα έφτασε τα 762,4 και ξεπερνώντας τα 760,5 του "Avatar" στρογγυλοκάθισε στην τρίτη θέση των εμπορικοτέρων ταινιών όλων των εποχών. Μπροστά του και σε απόσταση ασφαλείας βρίσκονται πλέον μόνον το "Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη" με 858,4 και το "Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει" με 936,7 εκατ. Την ίδια ώρα, στο παγκόσμιο box office ο τελευταίος "Spider-man" βρίσκεται μόλις στην… έκτη θέση με 1,81 δις δολάρια, χωρίς να έχει κάνει ακόμα πρεμιέρα στην Κίνα. Μια σημαντικότατη αγορά, στην οποία το "Spider-man: Μακριά Από τον Τόπο του" είχε μετρήσει πριν δυο χρόνια 199 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
30/01/2026

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.

Σε άλλα νέα, ο Tyler, the Creator θέλει να παίξει σε ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τον ρόλο του στο "Marty Supreme", ο διάσημος ράπερ δεν θα ησυχάσει αν δεν παίξει στο μοναδικό σύμπαν του Γιώργου Λάνθιμου.

Τελικά, αξίζει το hype το "Sirat";

Το υπνωτιστικό θρίλερ του Όλιβερ Λάσε έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά από μια ηχηρή παρουσία κατά την περίοδο των βραβείων και είναι σίγουρο πως θα σας σοκάρει.