Uncharted

1,5

Το δημοφιλές βιντεογκέιμ μεταφέρεται στην οθόνη σαν ένα εκβιαστικά χαβαλεδιάρικο κι ετοιματζίδικο πάτσγουερκ των περιπετειών ενός μοντέρνου Ιντιάνα Τζόουνς, συνταγή που έχει εκτελέσει πολύ καλύτερα το «Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού» με τον Νίκολας Κέιτζ.

uncharted3

Από τα πλέον δημοφιλή βιντεογκέιμ, το Uncharted έχει γνωρίσει απανωτές επιτυχημένες εκδόσεις και δοκιμάζει τώρα την κινηματογραφική του τύχη, αγκαζάροντας τον hot Σπάιντερμαν Τομ Χόλαντ ως Νέιθαν Ντρέικ. Έναν καπάτσο μικροαπατεώνα ο οποίος στρατολογείται από έναν έμπειρο τυχοδιώκτη για την ανεύρεση του χαμένου θησαυρού του θαλασσοπόρου Φερδινάνδου Μαγγελάνου. Έτσι, η κοσμοπολίτικη γύρα τους ανά τον κόσμο ξεκινά, ενώ στο κατόπι τους βρίσκεται ο αδίστακτος Σαντιάγο Μοντάδα, ο οποίος θεωρεί πως αυτός είναι ο νόμιμος κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας.


Τα ψηφιακά εφέ και τα καρτποσταλικά τοπία της Ισπανίας κάνουν όλη τη δουλειά σ’ αυτό το εκβιαστικά χαβαλεδιάρικο κι ετοιματζίδικο πάτσγουερκ των περιπετειών ενός μοντέρνου Ιντιάνα Τζόουνς, συνταγή που έχει εκτελέσει πολύ καλύτερα το "Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού" με τον Νίκολας Κέιτζ. Ίχνη έμπνευσης υπάρχουν μόνο στην τελευταία σεκάνς των ιπτάμενων καραβιών, αλλά για να φτάσει κανείς ως εκεί πρέπει να αντέξει μια ατέλειωτη σειρά από εξυπνακίστικους διαλόγους, χιλιοϊδωμένους γρίφους, βαρετές κλοτσοπατινάδες και τις γκριμάτσες καμουφλαρισμένης κακίας του Αντόνιο Μπαντέρας.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Uncharted

1,5
  • Περιπέτεια
  • 2022
  • Διάρκεια: 116 '
  • Ρούμπεν Φλέισερ

Ο καπάτσος μικροαπατεώνας Νέιθαν Ντρέικ στρατολογείται από έναν έμπειρο τυχοδιώκτη για την ανεύρεση του χαμένου θησαυρού του θαλασσοπόρου Φερδινάνδου Μαγγελάνου. Στο κατόπι τους όμως βρίσκεται ο αδίστακτος Σαντιάγο Μοντάδα, ο οποίος θεωρεί πως είναι ο νόμιμος κληρονόμος του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.