5 κινηματογραφικά φιλιά που έμειναν αξέχαστα

Παράνομα ή και όχι, αλλά πάντα παθιασμένα, αυτά τα χείλη καίνε από έρωτα.

spider-man_upside_down_kiss

Κάποτε, ένας σκηνοθέτης είχε πει πως πριν από το σινεμά οι άνθρωποι δεν ήξεραν πώς να φιλιούνται. Υπερβολή ή όχι, το δεδομένο είναι πως χάρη στις ταινίες έχουμε τουλάχιστον φανταστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους πώς θα θέλαμε να δώσουμε ένα φιλί στο πρόσωπο που έχουμε ερωτευτεί. Υπό βροχή, σε ένα πάρτι, με φόντο το ηλιοβασίλεμα, στην πρύμνη ενός πλοίου, ό,τι κι αν έχουμε σκεφτεί ο κινηματογράφος μας έχει προλάβει. Και αυτό οφείλεται, εν μέρει, σε εμβληματικά κινηματογραφικά φιλιά όπως τα 5 που ακολουθούν.

"Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι" (Φρεντ Ζίνεμαν, 1953)

Χαβάη, 1941, Ντέμπορα Κερ – Μπαρτ Λάνκαστερ κι ένας απαγορευμένος έρωτας που καψαλίζει, συνθέτουν μια διαχρονικά ακαταμάχητη ρομαντική σκηνή με φόντο τον Ατλαντικό. Η εν λόγω σκηνή ανήκει σε μία από τις καλύτερες στην ιστορία του σινεμά, όπως τη συμπεριλάβαμε στο μεγάλο σχετικό αφιέρωμα το "α".

"Η Λάιδη και ο Αλήτης" (Κλάιντ Τζερόνιμι, Γουίλφρεντ Τζάκσον & Χάμιλτον Λάσκι, 1955)

Ύστερα από αυτό το φιλί, κανένα ραντεβού που αφορούσε ιταλικό δείπνο με μακαρόνια δεν ήταν ξανα το ίδιο. Προσοχή μην μπλέξετε τα σπαγγέτι σας...

"Τιτανικός" (Τζέιμς Κάμερον, 1997)

Παρότι γυρισμένη σε στούντιο, αυτή η λουσμένη σε χρυσαφί ηλιαχτίδες σκηνή ανάμεσα στο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ έχει τα πάντα: το αίσθημα του απροσδόκητου, δύο πανέμορφους ερωτευμένους, μια ατάκα που καρφώθηκε στην ποπ κουλτούρα και ένα γλυκύτατο φιλί για το φινάλε.

"Spider-Man" (Σαμ Ράιμι, 2002)

Φιλί τύπου θυμάσαι πού ήσουν όταν το είδες. Εδώ ο Ράιμι εντελώς ρομαντικά μας υπενθυμίζει πως όταν κάποιος είναι υπερήρωας, έχει υπερδυνάμεις για κάθε περίσταση. Και ποιος άραγε είναι ο πιο σπουδαίος τρόπος να σμίξει με την αγαπημένη το ο Σπάιντι, αν όχι κρεμασμένος ανάποδα αφού έχει ισοπεδώσει ένα σωρό κακούς;

"Το Μυστικό του Brokeback Mountain" (Ανγκ Λι, 2005)

Βασικά, ποιο φιλί να πρωτοβάλει κανείς από την υπέροχη ταινία του Ανγκ Λι; Εν τέλει επιλέξαμε εκείνο που και σε ειδυλλιακή τοποθεσία συμβαίνει αλλά και σε απροσδόκητο μέρος. Πάρτε χαρτομάντηλα...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.