Οι 8 αγαπημένες ταινίες - έκπληξη του 2021 από το σκηνοθέτη των "Παράσιτων"

Ο οσκαρικός Μπονγκ Τζουν-χο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το σινεφιλικό γούστο του, αλλά και τον ανοιχτόμυαλο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον κινηματογράφο.

Don't Look Up

Κάποιες αναμενόμενες επιλογές, αλλά και αρκετές όμορφες εκπλήξεις επιφυλλάσσει η λίστα του οσκαρικού Μπονγκ Τζουν-χο με τις αγαπημένες ταινίες του για το 2021. Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης των "Παράσιτων" μοιράστηκε, χωρίς να κατατάξει σε αυστηρή σειρά, τα φιλμ που του άρεσαν περισσότερο από την περασμένη χρονιά, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το σινεφιλικό γούστο του, αλλά και τον ανοιχτόμυαλο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τον κινηματογράφο. Σημειώστε πως οι επιλογές του δεν αφορούν αυστηρά παραγωγές του 2021, αλλά και φιλμ που απλώς είδε ο σκηνοθέτης πέρσι. Δείτε τη λίστα του παρακάτω.

Το top του Μπονγκ Τζουν-χο για το 2021

Μην Κοιτάτε Πάνω (Άνταμ ΜακΚέι)
Drive My Car (Ριουσούκε Χαμαγκούτσι)
Flee (Τζόνας Πόερ Ρασμούσεν)
Sundown (Μισέλ Φράνκο)
Δυστυχώς Απουσιάζατε (Κεν Λόουτς)
Oι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών (Μάικ Ριάντα)
Το Γεγονός (Οντρέ Ντιγουάν)
Sewing Sisters (Κιμ Τζουνγκ-γιάνγκ & Λι Χιούκ-ρε)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Peter von Kant

Η ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και τα "Πικρά Δάκρυα της Πέτρα φον Καντ" συνδυάζονται μηχανικά σε ένα παιχνιδιάρικο όσο και αβαθές ψυχόδραμα δωματίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/02/2023

Τόρι και Λοκίτα

Πληγωμένος ουμανισμός, προβλέψιμος κοινωνικός ρεαλισμός, αυθεντική συγκίνηση: η πλέον οργισμένη ταινία των αδελφών Νταρντέν περιγράφει ωμά μια Ευρώπη παραδομένη στη διαφθορά και την απάθεια.

Θόδωρος Αγγελόπουλος - Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Καθένας και η Μουσική του

Δημιουργική αξιοποίηση μιας "αντιπαράθεσης" με πολλαπλό ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδωμένη μέσα από τα μάτια τόσο του τότε όσο και του τώρα.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

Απενοχοποιημένα φαν η επανένωση Σόντερμπεργκ-Τέιτουμ παραδίδεται στο περιτύλιγμα μιας απολαυστικής για τα μάτια ταινίας-καραμέλα.

Μπλε Φεγγάρι

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν για ένα ντοκιμαντερίστικα ειλικρινές και σκηνοθετημένο με ένταση, αλλά δραματικά "άψητο" κοινωνικό δράμα φεστιβαλικής κατανάλωσης της ρουμάνικης σχολής.

Ο Θίασος

Ο μύθος των Ατρειδών συναντά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία σε ένα εικονοκλαστικό, πρωτοποριακής αφήγησης και επικών διαστάσεων σινε-δοκίμιο πάνω στη σχέση βιωμένου και ιστορικού χρόνου. Η κορυφαία στιγμή του ελληνικού κινηματογράφου.

1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου

Η βίαιη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής αποτυπώνεται ιστορικά και καλλιτεχνικά μέσα από τα μάτια ενός εμπνευσμένου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος καλείται διαρκώς να διαλέξει στρατόπεδο.