Οδηγός Cinema

Θερινοί Κινηματογράφοι Κριτικές Ταινίων Ειδικές Προβολές Αρχείο Ταινιών Ανά Εβδομάδα Πρεμιέρας Αθηνόραμα club

Online εκπαιδευτικός διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο για νέους από το UTech Lab

To "Mini Jam Filmmaking" αφορά ηλικίες 12-18 ετών και πρόκειται για μια ιδέα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Τρία online εργαστήρια για εφήβους από το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Ένας νέος online εκπαιδευτικός διαγωνισμός με τίτλο "Mini Jam Filmmaking" διοργανώνει το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου. Η δράση αφορά νέους και νέες 12-18 ετών, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο μικρής διάρκειας που θα εμπνέεται από ένα συγκεκριμένο τεχνολογικό θέμα. Η θεματολογία του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί την πρώτη μέρα διεξαγωγής του.

Όσοι ενδιαφέροντες δεν διαθέτουν τις απαραίτητες τεχνολογικές γνώσεις για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν πριν την έναρξή του να παρακολουθήσουν το online εργαστήριο "Video Editing". Εκεί θα γνωρίσουν καλύτερα τα κόνσεπτ του "production" και του "post-production" ενός βίντεο, καθώς και τη δημιουργία και επεξεργασία βίντεο, την αφαίρεση και πρόσθεση σκηνών, κειμένων μουσικής, ηχητικών εφέ, μεταβάσεων, εικόνων κ.α. 

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και το online εργαστήριο είναι δωρέαν. Υποβολή συμμετοχών ΕΔΩ έως τις 13 Φεβρουαρίου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Φουγάρο Art Center: Ένα αφιέρωμα στη δύναμη του κόκκινου

Βρεθήκαμε στον πολυσύχναστο χώρο τέχνης του Ναύπλιου για μια ξενάγηση στο πολυσύνθετο πρότζεκτ της Φλωρίκας Κυριακοπούλου, "REDS", το οποίο φιλοξενήθηκε για τελευταία φορά στη γκαλερί του Φουγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
23/05/2022

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (23-29/5)

Αναδρομές στην καριέρα καταξιωμένων καλλιτεχνών, εξύμνηση της φύσης και πολλά άλλα θέματα μελετώνται αυτή την εβδομάδα στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας.

18ο Athens Digital Festival: Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και η Έλλη-Άννα Περιστεράκη μας μιλούν για τις "FutuRetro" αναζητήσεις τους

Μιλήσαμε με τον ιδρυτή του φεστιβάλ Ηλία Χατζηχριστοδούλου και την καλλιτεχνική διευθύντρια Έλλη-Άννα Περιστεράκη για τη φετινή εκδοχή, τη ρετροφουτουριστική αισθητική που την πλαισιώνει και όλες τις δράσεις που φέρνουν κάθε χρόνο το κοινό ένα βήμα πιο κοντά στον θαυμαστό κόσμο των ψηφιακών τεχνών.

"Alpha Mission": Μια συναυλία στη Δήλο ευαισθητοποιεί για τη κλιματική αλλαγή

Μια σημαντική μουσική εκδήλωση διεξάγεται στο νησί των Κυκλάδων στο πλαίσιο της συλλογικής πρωτοβουλίας "Alpha Mission – Δelos", που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την κρίσιμη περιβαλλοντική κατάσταση που ο τόπος αντιμετωπίζει σήμερα.

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (16-22/5)

Όλα όσα περιμένουμε να ανακαλύψουμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Εγκαίνια: Οι νέες εκθέσεις της εβδομάδας (09-15/5)

Το ζήτημα του εγκλεισμού εξακολουθεί να εμπνέει καλλιτέχνες, με αρκετές από τις ανερχόμενες εκθέσεις να συνδέουν προσωπικά βιώματα και κοινωνικά ζητήματα με τη 2χρονη περίοδο της καραντίνας.