Τα 5 must-see του My French Film Festival

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο φεστιβάλ που προβάλλεται μέσω του Cinobo έως τις 14/2.

cigare_au_miel

Το αφιερωμένο στις γαλλόφωνες παραγωγές My French Film Festival (14/1-14/2), συνεχίζεται στην πλατφορμα του Cinobo προβάλλοντας τα φιλμ του προγράμματος για πρώτη φορά με ελληνικούς υπότιτλους. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά online αναδεικνύοντας ανερχόμενα ταλέντα του γαλλόφωνου σινεμά.

Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί η κριτική επιτροπή που θα απονείμει τα βραβεία της διοργάνωσης, καθώς βρίσκουμε μερικά γνωστά ονόματα: Μισέλ Κουτολένκ (μιξέζ ήχου), Γιοακίμ Λαφός (σκηνοθέτης), Φίλιπο Μενεγκέτι (σκηνοθέτης), Σαντιάγκο Μίτρε (παραγωγός, σεναριογράφος), Δάφνη Πατακιά (ηθοποιός).

Παρακάτω, θα βρείτε τις 5 ταινίες του My French Film Festival που δεν πρέπει να χάσετε.

Πρόσω Ολοταχώς (Γκιγιόμ Μπρακ)

Η ταινία που βρέθηκε στα 10 καλύτερα της χρονιάς για το θρυλικό κινηματογραφικό περιοδικό Cahiers du Cinema, τοποθετείται στην καλοκαιρινή γαλλική εξοχή, όταν τρεις νέοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν με αμάξι. Δεν είναι όλοι φίλοι μεταξύ τους, ούτε έχουν όλοι τους κοινό σκοπό. Οι σχέσεις τους όμως θα συσφιχθούν αναγκαστικά, όταν το αυτοκίνητο παραδώσει πνεύμα και η παρέα αναγκαστεί να μείνει σε μια κατασκήνωση, όπου τους περιμένουν νέες γνωριμίες και απροσδόκητες περιπέτειες.

Το Μονοπώλιο της Βίας (Νταβίντ Ντιφρέν)

Στο τολμηρό ντοκιμαντέρ του ο σκηνοθέτης Νταβίντ Ντιφρέν επιχειρεί να απαντήσει εμπεριστατωμένα στο ερώτημα γιατί έχει αυξηθεί δραματική η καταστολή και η βία του κράτους προς τους πολίτες, ειδικά στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια. Ο Ντιφρέν χρησιμοποιεί κατά βάση αληθινές σκηνές από τους δρόμους της Γαλλίας όπου πορείες διαμαρτυρίας αντιμετωπίζονται βίαια από την αστυνομία και υπάρχουν ξεκάθαρες εικόνες αστυνομικών που χτυπούν πολίτες. Οι εικόνες αυτές είναι στην πλειοψηφία τους τραβηγμένες από κινητό τηλέφωνο, κάτι που υποδηλώνει ότι δεν τις βλέπουμε ποτέ από συμβατικά μέσα, αλλά μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς social media ανθρώπων που αποπειράθηκαν να τις καταγράψουν. Οι εικόνες αυτές αντιπαρατίθενται με μια σειρά από συνεντεύξεις, όπου πολίτες μιλούν είτε για τις δικές τους εμπειρίες είτε για την ανάγκη μιας επαναδιαπραγμάτευσης της νομιμότητας της κρατικής βίας.

Playlist (Νιν Αντικό)

Στο φιλμ που σε πολλούς ίσως δημιουργήσει αντίστοιχα συναισθήματα με το αγαπημένο "Frances Ha" (Νόα Μπάουμπακ), μια γυναίκα λίγο πριν τα 30 δυσκολεύεται τρομερά να βάλει σε σειρά τη ζωή της σε μια χαοτική μητρόπολη. Δουλεύει σε μια εκδοτική εταιρία με παράδοση στα graphic novels, εκεί θα ήθελε να δει το έργο της να εκδίδεται, αλλά προς το παρόν η θέση της είναι στο γραφείο τύπου της εταιρίας όπου προσπαθεί να σπρώξει δουλειές άλλων. Τα αδίεξοδα που συναντά συνεχώς και οι κωμικά παράδοξοι τρόποι με τους οποίους επιχειριε να τα προσπεράσει, δημιουργούν ένα απολαυστικό feelgood αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστεί η πάντα εξαιρετική Σάρα Φορεστιέ.

Σιροπιαστά (Καρίμ Αϊνούζ)

Η Ζοέ Αντζανί, ανιψιά της διάσημης Ιζαμπέλ, μόλις στο δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο της υποδύεται τη 17χρονη Σέλμα η οποία μεγαλώνει σε μια αστική αλλά καταπιεστική και θρησκόληπτη οικογένεια. Ωστόσο, τα πάντα στη ζωή της θα ανατραπούν, όταν γνωρίσει ένα αγόρι μέσω του οποίου θα συνειδητοποίηση πόσο βαθιά την έχει επηρεάσει το πατριαρχικό περιβάλλον του σπιτιού της.

Ο Εραστής (Ζαν Ζακ Ανό)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την πρεμιέρα της βραβευμένης με Σεζάρ και υποψήφιας για Όσκαρ διασκευής του "Εραστή" της Μαργκερίτ Ντιράς, η ταινία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην αποικιοκρατούμενη από τους Γάλλους Ινδοκίνα, το 1929, όταν μια Γαλλίδα έφηβη αποκτά σχέση με ένα μεγαλύτερό της άντρα από την Κίνα, παρά το γεγονός πως και οι δύο γνωρίζουν ότι εάν μαθευτεί το οτιδήποτε για εκείνους, τους περιμένουν συνταρακτικές συνέπειες.

Οι συνδρομητές του Cinobo θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στις ταινίες του My French Film Festival. Οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν με την αγορά του Festival Pass (€ 5,99). Σημειώστε πως οι μικρού μήκους είναι προβάλλονται δωρεάν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.