Το φεστιβάλ My French Film παίζει στο Cinobo

Η σινεφίλ streaming πλατφόρμα ενώνει τις δυνάμεις της με τη διαδικτυακή διοργάνωση που παρουσιάζει κορυφαία φρέσκα γαλλόφωνα φιλμ.

lamant_jean_jacques_annaud

Ένα από τα πλέον ενδιαφέρονται διαδικτυακά φεστιβάλ, το μοναδικό στο είδος του μάλιστα, έρχεται στο Cinobo. Ο λόγος για το αφιερωμένο στις γαλλόφωνες παραγωγές My French Film Festival (14/1-14/2), το οποίο διεξάγεται αποκλειστικά online για 12η σερί χρονιά. Η διοργάνωση που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα https://www.myfrenchfilmfestival.com/ παραδοσιακά συνεργάζεται με διεθνείς streaming πλατφόρμες, στις οποίες ήρθε η ώρα να προστεθεί και το ελληνικό Cinobo, το οποίο θα παρέχει ελληνικούς υπότιτλους στις ταινίες του προγράμματος.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για 30 τίτλους μικρού και μεγάλου μήκους φιλμ, τα οποία χωρίζονται σε 6 θεματικές ("French & Furious", "Bold Youth", "Troubled Identities", "A Cinema of Desire", "Night Tales", "Voyage, voyage"). Εκεί βρίσκονται τα φιλμ ανερχόμενων ταλέντων του γαλλόφωνου σινεμά, μη χάσετε για παράδειγμα τη μικρού μήκους "Dustin", με γνωστά ονόματα να πρωταγωνιστούν σε κάποια από αυτά. Όπως ο Βενσάν Μακέν στο "Médecin de Nuit" και η Άλμπα Ρορβάκερ στο "Sous le Ciel d'Alice". Δείτε αναλυτικά όλες τις ταινίες του My French Film Festival εδώ.

sous_le_ciel_dalice

Επίσης, είναι αξιοσημείωτη η κριτική επιτροπή η οποία θα απονείμει τις δάφνες του φεστιβάλ, καθώς βρίσκουμε μερικά γνωστά ονόματα: Μισέλ Κουτολένκ (μιξέζ ήχου), Γιοακίμ Λαφός (σκηνοθέτης), Φίλιπο Μενεγκέτι (σκηνοθέτης), Σαντιάγκο Μίτρε (παραγωγός, σεναριογράφος), Δάφνη Πατακιά (ηθοποιός).

Δε ξεχνάμε, ακόμα, τις ταινίες που υπάρχουν εκτός προγράμματος. Αναφέρουμε ενδεικτικά τη βραβευμένη με Σεζάρ και υποψήφια για Όσκαρ μεταφορά του "Εραστή" της Μαργκερίτ Ντιράς από το σκηνοθέτη Ζαν-Ζακ Ανό, η οποία συμπεριλαμβάνεται με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων από την πρεμιέρα της.

Οι συνδρομητές του Cinobo θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στις ταινίες του My French Film Festival. Οι υπόλοιποι θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν με την αγορά του Festival Pass (€ 5,99). Σημειώστε πως οι μικρού μήκους είναι προβάλλονται δωρεάν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Peter von Kant

Η ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και τα "Πικρά Δάκρυα της Πέτρα φον Καντ" συνδυάζονται μηχανικά σε ένα παιχνιδιάρικο όσο και αβαθές ψυχόδραμα δωματίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/02/2023

Τόρι και Λοκίτα

Πληγωμένος ουμανισμός, προβλέψιμος κοινωνικός ρεαλισμός, αυθεντική συγκίνηση: η πλέον οργισμένη ταινία των αδελφών Νταρντέν περιγράφει ωμά μια Ευρώπη παραδομένη στη διαφθορά και την απάθεια.

Θόδωρος Αγγελόπουλος - Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Καθένας και η Μουσική του

Δημιουργική αξιοποίηση μιας "αντιπαράθεσης" με πολλαπλό ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδωμένη μέσα από τα μάτια τόσο του τότε όσο και του τώρα.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

Απενοχοποιημένα φαν η επανένωση Σόντερμπεργκ-Τέιτουμ παραδίδεται στο περιτύλιγμα μιας απολαυστικής για τα μάτια ταινίας-καραμέλα.

Μπλε Φεγγάρι

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν για ένα ντοκιμαντερίστικα ειλικρινές και σκηνοθετημένο με ένταση, αλλά δραματικά "άψητο" κοινωνικό δράμα φεστιβαλικής κατανάλωσης της ρουμάνικης σχολής.

Ο Θίασος

Ο μύθος των Ατρειδών συναντά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία σε ένα εικονοκλαστικό, πρωτοποριακής αφήγησης και επικών διαστάσεων σινε-δοκίμιο πάνω στη σχέση βιωμένου και ιστορικού χρόνου. Η κορυφαία στιγμή του ελληνικού κινηματογράφου.

1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου

Η βίαιη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής αποτυπώνεται ιστορικά και καλλιτεχνικά μέσα από τα μάτια ενός εμπνευσμένου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος καλείται διαρκώς να διαλέξει στρατόπεδο.