Έναρξη καταθέσεων στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Η σημαντικότερη διοργάνωση για τα μικρού μήκους φιλμ περιμένει τις ταινίες σας!

Οι μικρού μήκους του εθνικού διαγωνιστικού στο 44ο Φεστιβάλ Δράμας

Εάν θέλετε να διεκδικήσετε μια θέση στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που διεξάγεται 5-11 Σεπτεμβρίου, τώρα είναι ώρα να καταθέσετε τις ταινίες σας.

Η διοργάνωση καλεί δημιουργούς από όλον τον κόσμο να δηλώσουν συμμετοχή για το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα και το Διεθνές Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα. Για τα τμήματα Διεθνές Animation και Short & Green δε χρειάζεται διακριτή αίτηση.

Η περίοδος καταβολής των συμμετοχών για τα πέντε διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ διαρκεί 15/1-15/5. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν την ταινία τους, κάνουν κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://filmfreeway.com/Dramafilmfestival

Για την υποβολή απαιτείται ελληνική πρεμιέρα, ενώ γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και  κινουμένων σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2021. Η υποβολή συμμετοχής είναι δωρεάν για Έλληνες και Κύπριους σκηνοθέτες.

Για συμμετοχή στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, οι ταινίες πρέπει να είναι παραγωγής 2022, το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι 10 ευρώ, ενώ η διάρκεια της ταινίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 45 λεπτά. Για το διεθνές σπουδαστικό (ταινίες παραγωγής 2021-2022), το κόστος υποβολής είναι 5 ευρώ και η διάρκεια της ταινίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ελληνική πρεμιέρα. Οι όροι συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικά εδώ: https://www.dramafilmfestival.gr/open-call-2022/
Τους κανονισμούς θα τους βρείτε επίσης στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Όπως αναφέρεται το δελτίο τύπου: "Το εθνικό φεστιβάλ κινηματογράφου για τη μικρού μήκους ταινία, είναι εδώ για να αναδείξει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους και να ενθαρρύνει την δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ως αυτόνομη κατηγορία που αφορά δημιουργούς κάθε ηλικίας. Κομβικό σημείο συνάντησης σκηνοθετών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου, το Φεστιβάλ  Δράμας θεωρείται ένα από  τα σημαντικότερα του είδους του στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους διαγωνιζόμενους μια ευκαιρία να διεκδικήσουν τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA).

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε εδώ:
info@dramafilmfestival.gr (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)
Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575
Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.