Έναρξη υποβολής συμμετοχών στα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ξεκίνησε η κατάθεση των ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους για την απονομή του 2022.

eak_roz_logo

Ο δρόμος για τα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ξεκίνησε. Σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας καλεί όλους τους κύριους παραγωγούς των ταινιών της χρονιάς (μικρού και μεγάλου μήκους,
μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, σπουδαστικές και ελληνικής
μειοψηφικής συμπαραγωγής) να υποβάλουν τις συμμετοχές τους στα 13α Ίρις ως την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνήσουν στο info@hellenicfilmacademy.gr, ώστε να λάβουν τις φόρμες συμμετοχής, να
ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και για όλα τα υλικά που θα
πρέπει να συνοδεύουν τις συμμετέχουσες ταινίες. Αναφορικά με τις σπουδαστικές μικρού μήκους, την αίτηση μπορούν να κάνουν αποκλειστικά οι σχολές κινηματογράφου και κατ’ εξαίρεση οι σπουδαστές μόνο σε περίπτωση σχολής κινηματογράφου του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή μιας ταινίας σύμφωνα με τον κανονισμό ανάδειξης των βραβείων Ίρις είναι:
α) να είναι ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής
β) να διαθέτει πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ή αριθμό πρωτοκόλλου της σχετικής αίτησης στο ΕΚΚ)
γ) να έχει κάνει την πρώτη της δημόσια προβολή σε κινηματογραφική αίθουσα της Ελλάδας, είτε στο πλαίσιο εμπορικής διανομής είτε στο πλαίσιο φεστιβάλ, από 01.01.2021 έως 31.12.2021, ή εναλλακτικά, και ειδικά για τη φετινή χρονιά, να έχει κάνει μέσα στις ίδιες ημερομηνίες την πρώτη της δημόσια προβολή ψηφιακά, είτε μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας ενός φεστιβάλ, είτε μέσω εμπορικής υπηρεσίας streaming ή video on demand. Από την τρίτη προϋπόθεση εξαιρούνται οι  σπουδαστικές μκρού μήκους ταινίες, για τις οποίες δεν απαιτείται
δημόσια προβολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Bullet Train

Καταιγιστική χορογραφία βίας, χαβαλέ και σινεφιλίας της σχολής "John Wick". Κατά περίπτωση διασκεδαστική, αλλά μπουκωμένη με αφηγηματικά τρικ που από ένα σημείο και μετά απλώς επαναλαμβάνονται αυτάρεσκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
04/08/2022

Επίσημη Συμμετοχή

Μια πικρή σάτιρα του ναρκισσισμού που διέπει τον καλλιτεχνικό κόσμο, η οποία παρά το ακτινοβόλο χάρισμα των απολαυστικών πρωταγωνιστών της μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δείχνοντας αναποφάσιστη ως προς τις προθέσεις της.

Atlantic City

Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες για μια τρυφερά πικρή ελεγεία πάνω στο τέλος μιας (αμερικανικής) εποχής.

Διακοπές με την Οικογένεια

Ο πετυχημένος stand-up κωμικός Τζο Κόι εμπνέεται από την αληθινή ζωή του για μια ελάχιστα αστεία, αφόρητα κοινότοπη και ξέχειλη από κλισέ φάρσα.

Το Μαγαζάκι της Κεντρικής Οδού

Μια από τις εμβληματικές ταινίες του τσεχοσλοβακικού νέου κύματος, βραβευμένη με ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Ένα γαλλικό βιογραφικό δράμα στην κορυφή του ελληνικού box office

Ο Ιούλιος αποχαιρέτισε τα θερινά σινεμά με χλιαρές εντυπώσεις και το "Άιφελ" ως εμπορικότερη ταινία του τετραημέρου.

Έρχεται το 15o Διεθνές Φεστιβάλ Animation Animasyros

Με πλούσια θεματική, εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολές και πληθώρα καλεσμένων που έχουν διακριθεί στη βιομηχανία του animation, η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει σημείο αναφοράς.