Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας 2021: Σινε-ζιζάνια 24 ετών

Το νεανικότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας εγκαινίασε δυναμικά το Σάββατο 27/11 την 24η διοργάνωσή του με ένα αριστουργηματικό animation κι ένα ζηλευτό πρόγραμμα 213 ταινιών από 70 χώρες του κόσμου.

Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας 2021: Σινε-ζιζάνια 24 ετών

Eνα ένα τα φεστιβάλ τα οποία δοκιμάστηκαν πέρσι από τον κορονοϊό και αναγκάστηκαν να γίνουν διαδικτυακά επιστρέφουν φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες, επανασυσπειρώνοντας τους σινεφίλ και ενισχύοντας την εμπειρία της θέασης μιας ταινίας στον φυσικό της χώρο. τη μεγάλη οθόνη. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι ένα από αυτά, και επανακάμπτει φέτος στα σινεμά Απόλλωνας και Ορφέας στον Πύργο, αλλά και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, της Ζακύνθου και της Δυτικής Ελλάδας. Τα διαγωνιστικά προγράμματά του περιλαμβάνουν 93 ταινίες από 53 χώρες, επιλογές υψηλών στάνταρντ, οι οποίες το κρατούν σταθερά μέσα στα τρία κορυφαία φεστιβάλ για παιδιά και εφήβους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας 2021: Σινε-ζιζάνια 24 ετών - εικόνα 1
«The Kicksled Choir»

Η έναρξη έγινε το Σαββάτο 27/11 με την προβολή του υποψήφιου για Όσκαρ animation των Τομ Μουρ και Ρος Στιούαρτ «Wolfwalkers», ένα συγκινητικό οικολογικό παραμύθι μοντέρνας αισθητικής, το οποίο συνοδεύτηκε από την εξάλεπτη αντιπολεμική μικρού μήκους «Rosa, Rosae» του 90χρονου(!) Κάρλος Σάουρα. «Το σημαντικό είναι ότι σήμερα, παρά τις δυσκολίες και με όλους τους περιορισμούς, καταφέραμε να είμαστε εδώ, σε μια μεγάλη γιορτή», τόνισε λιτά και συνοπτικά στην τελετή ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, δίνοντας το στίγμα της φετινής, 24ης διοργάνωσης. Αυτή εξελίσσεται με απόλυτη τάξη και μεγάλη συμμετοχή, αν και τα πανδημικά μέτρα έχουν εξαλείψει την απολαυστικά θορυβώδη πολυκοσμία που επικρατούσε πάντα αυτές τις μέρες στις αίθουσες και στους διαδρόμους του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας. Διότι το Φεστιβάλ Ολυμπίας βάζει κάτω από την ομπρέλα του, εδώ και 21 χρόνια, τις εκδηλώσεις της Κάμερας Ζιζάνιο, της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας. Φέτος, περιλαμβάνει περισσότερες από 120 μικρού μήκους ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, με εκείνες των ελληνικών σχολείων –από δημοτικά έως λύκεια– να ξεχωρίζουν, πλαισιωμένες από σεμινάρια, workshops, εκπαιδευτικές συναντήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις.

Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας 2021: Σινε-ζιζάνια 24 ετών - εικόνα 2

Οι προβολές θα συνεχιστούν μέχρι και το Σαββάτο 4/12, οπότε στην τελετή λήξης θα απονεμηθούν τα βραβεία των διαγωνιστικών τμημάτων. Το φεστιβάλ, όμως, θα μεταφερθεί στο διαδίκτυο από 4 έως 12/12, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις ταινίες όλοι οι σινεφίλ, αλλά και παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα online.olympiafestival.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.