Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 26/8

Ο Άρης Σερβετάλης ως Άγιος Νεκτάριος και το horror ριμέικ του εξαιρετικού «Candyman» σύντομα στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 26/8

Update: Κυκλοφορεί επίσης σε επανέκδοση η ταινία «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας».

Ο Άρης Σερβετάλης ως Άγιος Νεκτάριος και το horror ριμέικ του εξαιρετικού «Candyman» σύντομα στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ο Άνθρωπος του Θεού

Ο Άρης Σερβετάλης μεταμορφώνεται σε Άγιο Νεκτάριο. Ο άγιος, κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς, υπήρξε μια από τις δημοφιλέστερες μορφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Εξαιρετικά λαοφιλής και ταυτόχρονα χαρακτηριστικά ταπεινός, ο Νεκτάριος αντιμετώπισε στη ζωή του πολλούς και διαφορετικούς αντιπάλους. Πρώτα εκείνους που τον εκδίωξαν από την Αλεξάνδρεια, ύστερα όσους τον συκοφάντησαν όσο ήταν διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής ενώ, παράλληλα, βρέθηκε στον κυκλώνα ενός πολύκροτου σκανδάλου στο μοναστήρι του στην Αίγινα. Το πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Άρης Σερβετάλης, ενώ το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Τόνια Σωτηροπούλου και Χρήστος Λούλης. Δε λείπουν, ακόμα, τα διεθνή ονόματα, με τους Αλεξάντερ Πετρόφ και Μίκι Ρουρκ να κρατούν χαρακτηριστικούς ρόλους στην ταινία.

Candyman

Μοντέρνα αναβίωση της ομώνυμης horror ταινίας του 1992. Με τον οσκαρικό Τζόρνταν Πιλ («Τρέξε!», «Εμείς») στην παραγωγή και το σενάριο και την ανερχόμενη Νία ΝταΚόστα πίσω από την κάμερα, ο ανατριχιαστικός μύθος του κατά συρροή δολοφόνου με γάντζο αντί για χέρι επιστρέφει. Στη μοντέρνα εκδοχή του, ένας εικαστικός μετακομίζει με τη γυναίκα του στην περιοχή Καμπρίνι-Γκριν του Σικάγο, αγνοώντας όμως πως στο παρελθόν υπήρξε το αιματοβαμμένο πεδίο δράσης του Candyman. Όταν μάθει το βίαιο θρύλο με τον οποίο συνδέεται η γειτονιά, αλλά και τα δελεαστικά ανταλλάγματα που προσφέρει ο Candyman σε όποιον τολμηρό έχει το θάρρος να τον καλέσει, ο χαρακτήρας του Ματίν δε θα αντισταθεί και θα καλέσει το σατανικό πρόσωπο.

Bacurau

Τρόμος, περιπέτεια και μυστήριο ανακατεύονται στο βραζιλιάνικο φιλμ που βραβεύτηκε στις Κάνες. Στο βραβευμένο με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ των Κανών «Bacurau», όταν ο κύκλος της βίας ανοίξει κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει ξανά. Για τους σκηνοθέτες Κλέμπερ Μεντόνσα ­Φίλιο και Χουλιάνο Ντορνέλες, έναν από τους πλέον ταλαντούχους Βραζιλιάνους δημιουργούς, αυτός ο κύκλος πυροδοτείται από μια σειρά ανεξήγητων και άγριων φαινομένων. Εκείνα αντικρίζει η ηρωίδα η οποία επιστρέφει στο χωριό της για να παρευρεθεί στην κηδεία της γιαγιάς της. Τα παράξενα περιστατικά όμως αυξάνονται και σύντομα θα βρεθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της. Ένα αιματηρό, αταξινόμητο φιλμ με έντονο πολιτικό πρόσημο, το οποίο ξεσήκωσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Βραζιλίας.

Ταξίδι Μέσα από τη Μνήμη

Φουτουριστική περιπέτεια με τον Χιού Τζάκμαν. Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ με την ικανότητα να ανιχνεύει το ανθρώπινο μυαλό, βοηθά τους πελάτες του να ανακτούν αναμνήσεις του παρελθόντος. Μία από αυτές εξαφανίζεται μυστηριωδώς, γεγονός που δεν αφήνει σε ησυχία τη συνείδηση του ντετέκτιβ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να τη βρει, αλλά αγνοεί πως πρόκειται να ανακαλύψει μια βίαιη συνωμοσία.

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες

Animation μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν. Ένας σκιουροπίθηκος ο οποίος ονειρεύεται να γίνει εξερευνητής, συναντά τυχαία ένα βάτραχο ο οποίος έχει βάλει στοίχημα πως χρειάζεται μόλις ογδόντα μέρες για να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Το έπαθλο, εάν τα καταφέρει, είναι πλουσιοπάροχο. Ο σκιουροπίθηκος, τότε, βρίσκει μια μοναδική ευκαιρία να εκπληρωθεί η επιθυμία του και να ζήσει μια αξέχαστη περιπέτεια.

M*A*S*H

Σπουδαία αντιπολεμική κωμωδία του Ρόμπερτ Όλτμαν από το 1970. Μια από τις καλύτερες αντιπολεμικές κωμωδίες, βραβευμένη με Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου και Χρυσό Φοίνικα, κυκλοφορεί σε επανέκδοση. Ο λόγος για το «M*A*S*H» του ριζοσπαστικού Αμερικανού σκηνοθέτη Ρόμπερτ Όλτμαν, με πρωταγωνιστές τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και Έλιοτ Γκουλντ. Η υπόθεση του φιλμ αφορά μια ομάδα στρατιωτών χειρούργων στον πόλεμο της Κορέας, οι οποίοι προκείμενου να ανταπεξέλθουν στη φρίκη των μαχών, αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια δική τους παράλληλη πραγματικότητα, όπου όπλο τους είναι το γέλιο! Και κάπως, ξεκινά μια σουρεάλ απρόβλεπτη περιπέτεια...

Τρία Χρώματα: Η Λευκή Ταινία

Το δεύτερο μέρος της τρικολόρ τριλογίας του Κριστόφ Κισλόφσκι. Με θέμα την ισότητα, το δράμα με την εκθαμβωτική Ζούλι Ντέλπι σε πρώτο ρόλο, περιστρέφεται γύρω από το χωρισμό ενός Πολωνού κομμωτή από τη σύζυγό του, κίνηση που τον οδηγεί χωρίς χρήματα στους δρόμους. Αποφασίζει τότε να γυρίζει στη Βαρσοβία ώστε να φτιάξει τη ζωή του από την αρχή και καταφέρνει, εκμεταλλευόμενος τις νέες καπιταλιστικές συνθήκες της χώρας, να πλουτίσει. Εκείνη τη στιγμή, ξεκινά να σχεδιάζει τον τρόπο που θα εκδικηθεί την πρώην του.

Ο Άνθρωπος Ελέφαντας

Η δεύτερη ταινία του Ντέιβιντ Λιντς που διεκδίκησε οκτώ βραβεία Όσκαρ. Στην Αγγλία του 19ου αιώνα ένας γιατρός ανακαλύπτει τον "Άνθρωπο Ελέφαντα", έναν εντελώς παραμορφωμένο άντρα, ο οποίος πάσχει από μια πολύ σπάνια ασθένεια. Θα τον περιθάλψει, αλλά ο άνθρωπος που τον είχε υπό την κηδεμονία του θα τον απαγάγει στη Γαλλία, όπου θα τον περιφέρει σαν δημόσιο θέαμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.