Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 12/8

Ο «παγιδευμένος» σε βιντεοπαιχνίδι Ράιαν Ρέινολντς και μια σινε-βιογραφία του Σαρλ Ντε Γκωλ προσεχώς στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 12/8

Ο «παγιδευμένος» σε βιντεοπαιχνίδι Ράιαν Ρέινολντς και μια σινε-βιογραφία του Σαρλ Ντε Γκωλ προσεχώς στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Free Guy

Ο Ράιαν Ρέινολντς συνειδητοποιεί πως είναι εγκλωβισμένος σε ένα λογισμικό. «Έτσι νιώθει κάποιος αν παίρνει ναρκωτικά;» αναρωτιέται στο τρέιλερ της ταινίας ο Ράιαν Ρέινολντς, πρωταγωνιστής σε μια φευγάτη περιπέτεια που διασταυρώνει τον αληθινό κόσμο με εκείνο των βιντεοπαιχνιδιών. Εκεί ένας φιλήσυχος τραπεζικός υπάλληλος αγνοεί το γεγονός πως ζει μέσα σε ένα βίαιο open-world παιχνίδι, μια μίξη των «Grand Theft Auto» και «Fortnite», όπου οι κλοπές, οι δολοφονικές επιθέσεις και τα κυνηγητά με γρήγορα αυτοκίνητα αποτελούν ρουτίνα. Όχι όμως για τον ίδιο, αφού αυτός επιτελεί ευλαβικά το καθήκον του μένοντας πάντα στο φόντο της δράσης. Μέχρι τη μέρα που θα τη δει… αναρχικός τραπεζίτης και θα αποφασίσει να κάνει την απρόβλεπτη κίνηση που θα αλλάξει εντελώς τη βαρετή ζωή του. Μαζί και την τύχη όλων των χαρακτήρων του βιντεοπαιχνιδιού, την εξέγερση των οποίων ενορχηστρώνει σκηνοθετικά ο «Stranger Things» Σον Λέβι.

Ντε Γκωλ

Ο βίος του ιστορικού στρατιωτικού και πολιτικού με πρωταγωνιστή το Λαμπέρτ Γουίλσον. Το βιογραφικό δράμα εποχής του Γκαμπριέλ Μπομάν, όπως προδίδει ο τίτλος του αφορά τη ζωή και το έργο του στρατηγού και πολιτικού Σαρλ Ντε Γκωλ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο διάσημος από τη συμμετοχή του στο «Matrix» Λαμπέρ Γουίλσον, ο οποίος ενσαρκώνει τον ιστορικό άντρα την εποχή που ακόμα η Γαλλία δεν έχει πέσει στα χέρια του Χίτλερ. Ο ίδιος αντιτάσσεται στην προτεινόμενη ανακωχή και πιέζει να συνεχιστεί η στρατιωτική δράση εναντίον των ναζιστικών στρατιωτικών δυνάμεων. Καθώς η ανακωχή είναι προ των πυλών, ο Ντε Γκωλ διαφεύγει στη Βρετανία, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του η οποία θα αναγκαστεί να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς.

Οι Σπεσιαλίστες

Σχεδιάζεται μεγάλη ληστεία με αρχηγό τον Πιρς Μπρόσναν. Κάποτε βασιλιάς των action movies («Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 2», «Βαρομετρικό Χαμηλό», «Το Νησί των Κουρσάρων»), ο Φινλανδός Ρένι Χάρλιν επιστρέφει δριμύτερος έχοντας μπροστά από την κάμερά του ένα πρώην Τζέιμς Μποντ. Τον αειθαλή Πιρς Μπρόσναν, ο οποίος ως εξπέρ των αποδράσεων και διαβόητος κλέφτης με διεθνή καριέρα Ρίτσαρντ Πέις, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Αταίριαστους. Μια μυστηριώδη ομάδα με επικεφαλής τον εκκεντρικό και χαρισματικό Ρίνγκο (Νικ Κάνον), οι οποίοι έχουν σκοπό να ληστέψουν την αμύθητη περιουσία σε ράβδους χρυσού του κακόφημου επιχειρηματία Σουλτς (Τιμ Ροθ). Ο Πέις έχει παλιά χρωστούμενα με τον αδίστακτο μεγιστάνα, ο οποίος είναι φυσικά κάθε άλλο παρά εύκολος στόχος.

Ιδρώτας

Πολωνικό arthouse φιλμ γύρω από την εμμονή με τα social media και την αυτοεικόνα. Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, μια γοητευτική διασημότητα των social media, γυμνάστρια και influencer η οποία είναι περιτριγυρισμένη από πιστούς υπαλλήλους και θαυμαστές, αναζητά έναν τρόπο να βρει αληθινή οικειότητα.

Ο Βιρτουόζος

Ο Άντονι Χόπκινς δίνει εντολές για δολοφονίες σε πληρωμένους εκτελεστές. Σε εντελώς διαφορετικό ρόλο από τον πρόσφατο οσκαρικό «Πατέρα», ο Άντονι Χόπκινς τα έχει 400 στο «Βιρτουόζο» και ως επικεφαλής μιας σκοτεινής οργάνωσης αναθέτει σε έναν από τους επαγγελματίες δολοφόνους του μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Ο τελευταίος πρέπει να βρεθεί σε ένα χαμένο στην ερημιά εστιατόριο μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα, όταν και θα τον περιμένει ο στόχος του. Χωρίς κανένα επιπλέον στοιχείο, ο ήρωάς μας πρέπει να εντοπίσει το θύμα του, το οποίο μπορεί να είναι η αθώα σερβιτόρα, κάποιος από το προσωπικό ή τους θαμώνες, ακόμα κι ο τοπικός σερίφης. ΄Η μήπως όλα αυτά είναι μια καλοστημένη παγίδα;

Persona Non Grata

Γαλλικό θρίλερ με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Ροσντί Ζεμ. Δύο συνάδελφοι και στενοί φίλοι υποφέρουν από τον καταπιεστικό προϊστάμενό τους. Όταν πια δεν αντέχουν άλλο, αποφασίζουν να προσλάβουν ένα επαγγελματία δολοφόνο για να τους απαλλάξει από το αφεντικό τους. Ο εκτελεστής ολοκληρώνει τη δουλειά, όμως τότε ξεκινούν τα πραγματικά προβλήματα, αφού ο εγκληματίας δε λέει να εξαφανιστεί από τη ζωή των δύο φίλων.

Η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα

Γαλλική οικογενειακή κωμωδία, σίκουελ του «Μαμά, Γύρισα!». Μια παρεμβατική μητέρα αναγκάζεται να μετακομίσει στο σπίτι της κόρης της, για όσο καιρό ανακαινίζεται το διαμέρισμά της. Οι μέρες, όμως, γίνονται βδομάδες και οι βδομάδες μήνες, με την αγαπημένη μαμά να μη λέει να το κουνήσει από το σπίτι...

Σπίριτ: Ο Ατίθασος

Συνέχεια στις περιπέτειες του αγαπημένου animation αλόγου. Τελείως αναπάντεχα, στην εξοχή, ένα μικρό κορίτσι διασταυρώνεται με το άγριο άλογο Σπίριτ, με το οποίο αποκτά μια πολύ δυνατή φιλία. Τη στιγμή, όμως, που το υπέροχο ζώο βρεθεί σε κίνδυνο λόγω μοχθηρών κλεφτών, η λιλιπούτεια ηρωίδα μαζί με της φίλες της θα τρέξουν να το βοηθήσουν ξεκινώντας μια τολμηρή περιπέτεια.

Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι

Μοντέρνα μεταφορά του παραμυθιού της Χιονάτης σε κινούμενα σχέδια. Η Χιονάτη καθώς ξεκινά ταξίδι για τον εντοπισμό του χαμένου πατέρα της και βασιλιά, ανακαλύπτει ένα ζευγάρι γοβάκια με μαγικές δυνάμεις, τα οποία τη μεταμορφώνουν σε μια ολοκαίνουρια εκδοχή του εαυτού της. Τα παπούτσια, όμως, προσελκύουν την προσοχή της μοχθηρής βασίλισσας η οποία είναι αποφασισμένη να καταδιώξει τη Χιονάτη για να της τα αρπάξει.

Ο Μεγάλος Δικτάτωρ

Ένας σπουδαίος Τσάρλι Τσάπλιν τα βάζει με το φασισμό σε μια αριστουργηματική πολιτική σάτιρα. Ένας εβραίος κουρέας, που είναι σωσίας του δικτάτορα Χίνκελ, μπλέκει σε μια σειρά από κωμικοτραγικές περιπέτειες.

Μπίλι ο Ψεύτης

Κορυφαίο δείγμα του φρι σίνεμα από το 1963 και τον Τζον Σλέσινγκερ. Οι ονειροπολήσεις ενός αντικομφορμιστή αλλά δειλού νεαρού, που νιώθει να τον πνίγει η ζωή της αγγλικής επαρχίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.