Ο Διάσημος Κλέφτης Twist

1,5

Ο διάσημος ήρωας του Τσαρλς Ντίκενς ταξιδεύει από τον 19ο αιώνα στη σύγχρονη βρετανική πρωτεύουσα και μπλέκει σε μια φλασάτη, ανέμπνευστη, αν και αρχικά παιχνιδιάρικη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist

Από τον Σέρλοκ Χολμς ως τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, είναι πλέον μόδα ο ένας μετά τον άλλον οι διάσημοι χαρακτήρες της βρετανικής λογοτεχνίας να μετακομίζουν στη μεγάλη οθόνη εκσυγχρονισμένοι. Σειρά έχει ο ντικενσιανός Όλιβερ Τουίστ, ο οποίος από το Λονδίνο του 19ου αιώνα μετακομίζει στους δρόμους της σύγχρονης βρετανικής πρωτεύουσας, όπου και επιβιώνει ως ημιπαράνομος graffiti artist. Γοητευμένος από τη δυναμική Ρεντ, θα γίνει μέλος της νεανικής συμμορίας του πρώην εμπόρου τέχνης Φέιγκιν, ο οποίος σχεδιάζει την κλοπή ενός πολύτιμου πίνακα.

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist - εικόνα 1

Με έμφαση στο δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος και αλλάζοντας ακόμα και το φύλο των χαρακτήρων του (η Σάικς της Λένα Χέντι), η φλασάτη και ανέμπνευστη διασκευή του Μάρτιν Όουεν («Max Cloud») στέκει αμήχανη απέναντι στο πλούσιο λογοτεχνικό υλικό. Υιοθετεί μια αρχικά παιχνιδιάρικη προσαρμογή του, η οποία χάνει λάδια μετά τις πρώτες στροφές και κάθε ενδιαφέρον πολύ πριν από την τελική ευθεία, πλήρως παραδομένη σ’ έναν αλά Γκάι Ρίτσι (από τα Lidl) εύκολο χαβαλέ.

Μ. Βρετανία. 2021. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Διάσημος Κλέφτης Twist

Twist
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 90 '
  • Μάρτιν Όουεν

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ένας νεαρός που μετά το θάνατο της μητέρας του ζει ως graffiti artist στους δρόμους του Λονδίνου. Γοητευμένος από τη δυναμική Ρεντ, θα γίνει μέλος της νεανικής συμμορίας του πρώην εμπόρου τέχνης Φέιγκιν, ο οποίος σχεδιάζει την κλοπή ενός πολύτιμου πίνακα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.