Ένα κινηματογραφικό «Ταξίδι στα Αστέρια» με τον Παναθηναϊκό

Το «α» βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ταινίας που ανατρέχει την ιστορία του τμήματος μπάσκετ της αθηναϊκής ομάδας ενόψει της διαδικτυακής πρεμιέρας της.

Ένα κινηματογραφικό «Ταξίδι στα Αστέρια» με τον Παναθηναϊκό

Επί τρία χρόνια ετοιμαζόταν και τώρα είναι έτοιμη να συναντηθεί με το κοινό της. Η ταινία «Ταξίδι στα Αστέρια» σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα («Νήsos», «Ο Μαγικός Καθρέφτης») και πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους Δάνη Κατρανίδη, Θέμη Πάνου και Αργύρη Πανταζάρα, η οποία ανατρέχει στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού και ιδιαίτερα στη συμβολή της οικογένειας Γιαννακόπουλου, κάνει διαδικτυακή πρεμιέρα μέσω viva.gr την Κυριακή 27-28/6. Μπορείτε να κλείσετε από τώρα τα εισιτήριά σας εδώ. Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η πλοκή έχει ως αφετηρία το 1987, τη χρονιά - σταθμό για τον Παναθηναϊκό, καθώς τότε η οικογένεια Γιαννακόπουλου ανέλαβε το τμήμα μπάσκετ της ομάδας. Τη διαδρομή των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου πλαισιώνουν έτερες ιστορικές παναθηναϊκές στιγμές, από την ίδρυση του ανδρικού τμήματος (1919) αλλά και του γυναικείου (1937), μέχρι τη διάσωση των τροπαίων από τους κατακτητές το 1940 και τη δημιουργία του «Τάφου του Ινδού», για να φτάσουμε στο σήμερα.

Ενόψει, λοιπόν, της streaming προβολής του «Ταξιδιού στα Αστέρια» βρεθήκαμε στο παρκέ της έδρας του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, για να μάθουμε περισσότερα γύρω από τη φιλόδοξη παραγωγή. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου που συντόνιζε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ήταν ο Χρήστος Δήμας, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναικός Παναγιώτης Τριαντόπουλος και τα μέλη του cast Αργύρης Πανταζάρας, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Χρήστος Πλαΐνης.

Ένα κινηματογραφικό «Ταξίδι στα Αστέρια» με τον Παναθηναϊκό - εικόνα 1

Ερωτηθείς γύρω από την παραγωγή και στόχο που ήθελε να έχει η ταινία, ο κ. Δήμας δήλωσε: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο, την ομάδα και όλους όσους ήταν κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί ήταν μια περίεργη περίοδος, με δυσκολίες, απώλειες και τον κορονοϊό στη συνέχεια. Όταν έγραφα το σενάριο θέλησα να βρω εκείνο που όχι μόνο να αποτυπώνει τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός, πώς συνδέεται με την έννοια της οικογένειας, αλλά και να αναδειχθούν οι θεματικές που ξεπερνούν το ίδιο το μπάσκετ. Να δείξω πως μιλάμε για κάτι παραπάνω». Υπήρξε, όμως, «εποπτεία» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου γύρω από τη δημιουργία της ταινίας; «Όχι μόνο έμεινε μακριά από οποιοδήποτε "έλεγχο", αλλά χάρη στη διακριτικότητά του μου έκανε τη ζωή ευκολότερη» ξεκαθάρισε στην τοποθέτησή του ο σκηνοθέτης. Πώς του φάνηκε ωστόσο η ταινία; «Ένα πράγμα θα σας πω, υπήρχε συγκίνηση. Και για ένα σκηνοθέτη αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

Με τη σειρά του ο Αργύρης Πανταζάρας κλήθηκε να σχολιάσει τόσο την ομοιότητά του με το Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όσο και τις προκλήσεις του να ενσαρκώνει ένα υπαρκτό πρόσωπο. «Είναι δύσκολο και έχεις μια ιδιαίτερη ευθύνη όταν υποδύεσαι έναν άνθρωπο που περπατάει ανάμεσά μας. Κάναμε κάποιες συναντήσεις μαζί για να γνωριστούμε αλλά και για να πάρω την εμπιστοσύνη του. Πάντως, έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσα να τα πάω και καλύτερα. Από εκεί και πέρα, για εμένα αυτή η ταινία έχει να κάνει με το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Γιατί τυχαίνει να είμαι Παναθηναϊκός, αλλά δε μεγάλωσα στην Αθήνα, έτσι έβλεπα από την απόσταση της τηλεόρασης και με θαυμασμό τις επιτυχίες της ομάδας στην Ευρώπη. Είναι ενδεικτικό ότι τώρα που πρόκειται να προβληθεί η ταινία μου έχουν στείλει πολλά μηνύματα άνθρωποι οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό ή δεν είναι Παναθηναϊκοί, οι οποίοι ανυπομονούν να τη δουν ακριβώς χάρη σε αυτά που έχει πετύχει η ομάδα».

Ένα κινηματογραφικό «Ταξίδι στα Αστέρια» με τον Παναθηναϊκό - εικόνα 2

Από την άλλη, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ενσαρκώνει ένα αφανές πλην κομβικό πρόσωπο της υπόθεσης, τη γραμματέα του Παύλου Γιαννακόπουλου η οποία έπαιξε έναν ουσιώδη παρασκηνιακό ρόλο όλα αυτά τα χρόνια. «Η Στέλλα, την οποία υποδύομαι, ήταν μια δυναμική γυναίκα και δεξί χέρι του Παύλου Γιαννακόπουλου. Αν και είμαι άσχετη με το μπάσκετ, όταν με κάλεσε ο Χρήστος για να συμμετέχω και μου έδωσε το σενάριο, ομολογώ πως παρασύρθηκα. Διότι η προσωπική εμπλοκή των ηρώων είναι τέτοια που κάνει την ταινία να αφορά τους πάντες». Όσο για το Χρήστο Πλαΐνη, αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ένα θρυλικό παίκτη του Παναθηναϊκού, το Γιώργο Κολοκυθά. Εκείνος, τι κρατά από τα γυρίσματα; «Θυμάμαι ακόμα την πρώτη μέρα των γυρισμάτων στον Τάφο του Ινδού. Χάρηκα πολύ που μου ανέθεσε αυτό το ρόλο Χρήστος Δήμας, μιας και μικρός έπαιζα μπάσκετ, επομένως γνωρίζω τη σημασία του».

Τέλος, ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε τη σημασία που έχει αυτή η παραγωγή για την ΚΑΕ: «Η ταινία δείχνει πώς μπήκαν οι βάσεις και οι αξίες της ομάδας, πώς δημιουργήθηκε η οικογένειά μας. Θέλω να πω μπράβο σε όλους γιατί είναι μια καταπληκτική δουλειά. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχαριστούμε κυρίως την οικογένεια για το ταξίδι που μας χάρισε, το ταξίδι στα αστέρια».

Δείτε τη συνέντευξη τύπου εδώ:

Δείτε το τρέιλερ για το «Ταξίδι στα Αστέρια»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Βασίλης Μπισμπίκης και "Σπασμένη Φλέβα" βραβεύονται σε Σαν Φρανσίσκο και Βερολίνο

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη ταξιδεύει εκτός συνόρων και αποσπά σημαντικές διακρίσεις στα διεθνή φεστιβάλ

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/03/2026

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που προβάλλονται στους κινηματογράφους από τις 26 Μαρτίου.

Όργουελ: 2+2=5

Ένα μισοσκιτσαρισμένο, αλλά εκφραστικό ανθρώπινο σινε-πορτραίτο και ένα ιδεολογικά καθαρό και εξαιρετικά επίκαιρο σχόλιο στις έννοιες εξουσία, πατριωτισμός, λαϊκισμός, προπαγάνδα και "κυρίαρχη δημοκρατία". | Powered by Uber.

Ο Άγνωστος της Μεγάλης Αψίδας

Συνεκτικό και καλοδιατυπωμένο δράμα (υποψήφιο για οκτώ Σεζάρ), το οποίο, όμως, δεν ανεβάζει ποτέ τις εντάσεις του. Περιγράφει πειστικά την αντιπαράθεση "ζωής" και τέχνης, μιλώντας πιο κατανοητά στο γαλλικό κοινό. | Powered by Uber.

Δυστυχώς Βρίζω

BAFTA αντρικής ερμηνείας για μια αληθινή ιστορία με διδακτικά μηνύματα, η οποία μεταφέρεται στην οθόνη με κατανόηση, χιούμορ και feelgood απλότητα. | Powered by Uber.

Χωρίς Πατέρα

Ο σκηνοθέτης του "Γιου του Σαούλ" και ένα στέρεο δράμα –με εξαιρετική αναπαράσταση– εποχής, όπου οι ιστορικές αλληγορίες κρύβονται, όχι πάντα με διακριτικότητα, πίσω από τις συγκρούσεις περίπλοκων χαρακτήρων. | Powered by Uber.

Άπειρη Γη

Ποιητική αλληγορία για μια εθνική ταυτότητα που χάνεται, βασισμένη σε λαογραφικούς μύθους, δημοτικά τραγούδια και την κινηματογραφική αξιοποίηση ενός επιβλητικού φυσικού τοπίου. | Powered by Uber.