«Επαναστατικό» σινεμά και καθηλωτικές ερμηνείες το Δεκέμβριο στο Cinobo

Ανακαλύψτε όλες τις νέες ταινίες που έρχονται αυτόν το μήνα στην ελληνική streaming πλατφόρμα.

«Επαναστατικό» σινεμά και καθηλωτικές ερμηνείες το Δεκέμβριο στο Cinobo

Με μια νέα συλλογή καλωσορίζει το Δεκέμβριο το Cinobo, στην οποία θα παρουσιάζονται επιλεγμένες ταινίες γύρω από ιστορικές κατακτήσεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και τα προφίλ μικρών νικητών της καθημερινότητας. Η εν λόγω ενότητα τιτλοφορείται «Μαζί: Το νέο σινεμά αλληλεγγύης» και έχει στο επίκεντρο την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Η Ζωή και οι Ταινίες του Κεν Λόουτς» (Λουίζ Όζμοντ), το οποίο αφορά το έργο του δύο φορές βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Βρετανού σκηνοθέτη («Ο Άνεμος Χορεύει Το Κριθάρι», «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ»). Ακόμα, στην ενότητα προστίθενται οι ταινίες «Pride» (Μάθιου Γουόρτσας), «Σιωπηλή Επανάσταση» (Λαρς Κράουμε), το ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό γαλλικό φιλμ «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» (Ρομπέρ Γκεντιγκιάν), το αριστουργηματικό υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Δεν Είμαι ο Νέγρος σου» (Ραούλ Πεκ), καθώς και το αντιρατσιστικό δράμα της Ντι Ρις «Mudbound: Δάκρυα στο Μισισιπή».

Στην πλατφόρμα έρχονται επίσης δυο ταινίες που ξεχώρισαν στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Το «Γυναίκες με τα Όλα τους» της Πέτρα Μπιοντίνα Βόλπε απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα και παρουσιάζει την ζωή μιας νοικοκυράς σε ένα χωριό της Ελβετίας όπου το 1971 η ψήφος στις γυναίκες δεν είναι ακόμα κατοχυρωμένη. Η Ολίβια Κόλμαν αποδεικνύει στον «Τυραννόσαυρο» (Πάντι Κονσταντίν) γιατί ο Γιώργος Λάνθιμος την επέλεξε στην «Ευνοούμενη» σε αυτό το καθηλωτικό δράμα με βραβεία στο Σάντανς και τα βρετανικά BAFTA.

Από το ελληνικό σινεμά βρίσκουμε το ντοκιμαντέρ «Καλάβρυτα: Άνθρωποι και Σκιές» του Ηλία Γιαννακάκη που υποκλίνεται στους ανθρώπους που έζησαν τη σφαγή των Καλαβρύτων και έχουν απαγορεύσει στον εαυτό τους τη λήθη. Επιπλέον, στην πλατφόρμα έρχεται και μια από τις μεγαλύτερες εγχώριες εμπορικές επιτυχίες της περασμένης δεκαετίας, το «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή.

Επιπλέον, σημειώστε δύο συναισθηματικές ιστορίες ενηλικίωσης. Το χαριτωμένα γραμμένο με indie ανεμελιά, λογοτεχνική στιβαρότητα και φόντο μια αιωνίως γουντιαλενική Νέα Υόρκη «Μόνο Αγόρι στη Νέα Υόρκη» (Μαρκ Γουέμπ) και το ρομαντικό «Αττίλα Μαρσέλ, ο Πιανίστας» του Σιλβέν Σομέ. Από την άλλη, η Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι αναπλάθει καλλιτεχνικά τη δική της ζωή στο συγκινητικό και πολυπρόσωπο οικογενειακό δράμα χαρακτήρων «Ένας Πύργος στην Ιταλία», ενώ οι Τζούλια Ρόμπερτς και Λούκας Χέτζις δίνουν δυνατές ερμηνείες στο οικογενειακό δράμα «Η Επιστροφή του Μπεν» (Πίτερ Χέτζις).

«Επαναστατικό» σινεμά και καθηλωτικές ερμηνείες το Δεκέμβριο στο Cinobo - εικόνα 1
«Δεν Είμαι ο Νέγρος σου»

Επίσης, μην χάσετε τις νέες αφίξεις στην κατηγορία New in Cinobo, στην οποία θα βρείτε τις «Δονήσεις» (Χάιρο Μπουσταμάντε). Ένα εντυπωσιακό ξεσκέπασμα των μηχανισμών μιας συντηρητικής κοινωνίας, που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως μελέτη πάνω στον τρόπο που αυτή ορίζει την «αμαρτία». Ακόμα, οι κορυφαίοι Μάικλ Φασμπέντερ και Μπρένταν Γκλίσον πρωταγωνιστούν στις «Παράνομες Ζωές» (Άνταμ Σμιθ), ενώ ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ στο «Βασιλιά σε μια Κόλαση» (Μάριους Χολστ). Τις νέες ταινίες συμπληρώνουν το κλασικό φιλμ «Η Εγκληματική Ζωή του Αρτσιμπάλντο Ντε Λα Κρουζ» (Λουίς Μπουνιουέλ) και το πανέμορφο animation του Μισέλ Οσελό με τίτλο «Η Dilili στο Παρίσι».

«Επαναστατικό» σινεμά και καθηλωτικές ερμηνείες το Δεκέμβριο στο Cinobo - εικόνα 2
«Τυραννόσαυρος»

Οι σινεφίλ να σημειώσουν το δημοφιλές σκοτεινό δράμα «Donnie Darko» (Ρίτσαρντ Κέλι), το «Λουκανόσκυλο» του εξαιρετικού Τοντ Σόλοντζ, την ξεκαρδιστική κωμωδία «Ο Κλέψας του Κλέψαντος» (Μάριο Μονιτσέλι) καθώς και την κομεντί από το Ισραήλ «Πάρτι Του Αποχαιρετισμού» (Ταλ Γκρανίτ & Σαρόν Μεϊμόν). Τέλος, στις 21/12 το Cinobo κάνει τον απολογισμό του για την χρονιά που μας πέρασε, παρουσιάζοντας την συλλογή «Top-20 2020» με τις 20 ταινίες της πλατφόρμας που σημείωσαν τις περισσότερες προβολές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πανηγυρικό queer φινάλε στο "Σινεμά στο Κέντρο"

Οι προβολές που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελλάδος ετοιμάζονται να ρίξουν πανηγυρικά αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Fundamentals of Cinema: Η "Αποκάλυψη Τώρα Redux" του Φράνσις Φόρντ Κόπολα στον Δαναό

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μάς μεταφέρει στην καρδιά της κόλασης του Βιετνάμ και του αμερικανικού συλλογικού τραύματος.

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.